Uriașul jaf făcut la metroul bucureștean de „cartelul nababului de sindicat” Ion Rădoi, fost senator PSD

7
5554
Cătălin Drulă - Ion Rădoi

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă (USR-PLUS), s-a luat la trântă cu mafia sindicală de la metroul bucureștean. Mafiotul-șef, Ion Rădoi, fost senator PSD, a început cu amenințările. Omul e periculos, ar fi în stare să declanșeze grevă, să paralizeze transportul în Capitală, dacă se atinge cineva de uriașele sale privilegii. Drulă pare hotărât să-l înfrunte!

Luni seară, într-o postare pe Facebook, Cătălin Drulă (39 de ani) a făcut publice o parte din imensele și nerușinatele afaceri pe care Ion Rădoi (58 de ani) le derulează folosind ca paravan sindicatul de la Metrorex și căpușând sălbatic compania care funcționează în subordinea Ministerului Transporturilor.

Ion Rădoi este un vechi baron PSD, partid care l-a trimis de două ori în Parlament: mai întâi deputat (2000-2004), apoi senator (2004-2008).

Dincolo de sumele enorme încasate de firma sindicatului lui Rădoi din închirierea spațiilor comerciale și a panourilor publicitare din stațiile de metrou, prinse oficial în contabilitate și menționate de ministrul Drulă în „rechizitoriul” său, mai există și mulți bani negri. Aceștia au fost pretinși unor comercianți pentru a putea vinde în stațiile de metrou.

Acuzații aduse de ministrul Cătălin Drulă „nababului sindical” Ion Rădoi

 • În 2020, sindicatul Metrorex a negociat creșterea salariilorde la compania Metrorex cu sine însuși: 10 din cei 15 membri din comisia de negociere a administrației Metrorex erau membri de sindicat! Creșterea a fost de 18%, în plină pandemie.
 • Firma sindicatului, Sindomet Servcom SRL, a avut în 2019 o cifră de afaceri de 7.981.344 de lei și un profit de 6.197.855 de lei.
 • Sindomet Servcom SRL încasează 75% din banii proveniți din închirierea spațiilor comerciale (Metrorex doar 25%), respectiv 53% din spațiile de publicitate (Metrorex doar 47%).
 • Sindicaliștii Metrorex se relaxează cvasi-gratis la complexul turistic deținut de Sindomet Servcom SRL la Bușteni. Ei au reducere de 99%, reducere suportată de compania Metrorex!
 • Câștigul mediu brut lunar per salariat la Metrorex, în anul 2020, a fost de 9.901 lei. În propunerea de buget pentru 2021, Metrorex are estimat un câștig mediu brut lunar per salariat de 12.739 de lei.

Postarea ministrului Cătălin Drulă

„Unii dintre bogații tranziției au acaparat și subjugat pentru ei și interesele lor companiile statului, cum este cazul și liderilor de sindicat (cartel) de la Metrorex.

Vreau să le transmit celor de la sindicat că metroul nu a fost construit pentru ei și bunăstarea lor și a «famigliilor» lor, ci pentru cetățenii Capitalei și cei care îl folosesc atunci când vin în București.

Negocierea avantajelor și privilegiilor pe care și le-au dobândit prin Contractul Colectiv de Muncă (CCM), și pentru care plătesc toți românii subvenționarea metroului, trebuie să aibă în centrul atenției călătorul, nu nababul de sindicat.

Din concluziile preliminare ale anchetei Corpului de Control aflăm că, la negocierea CCM de anul trecut, când s-au majorat salariile cu 18%, 10 din cei 15 membri din comisia de negociere constituită la nivelul administrației Metrorex erau membri de sindicat.

Practic, sindicatul Metrorex a negociat salarii mai mari, în plină pandemie, cu sine însuși.

Și ca să înțelegeți încă un motiv pentru supărarea domnului Rădoi, aflați că, în mandatul Corpului de Control, este trecută în mod explicit și verificarea contractelor dintre Metrorex și firma Sindomet Servcom SRL.

Firma este deținută în proporție de 100% de Unitatea Sindicatul Liber Metrou (USLM), al cărui președinte este domnul Ion Rădoi.

Sindomet Servcom SRL a avut două contracte cu Metrorex: unul pentru spațiile comerciale (expirat în 2018), prin care firma încasa 75% și Metrorex doar 25% din valorificarea acestora.

Și un contract pentru spațiile de publicitate (expirat din 2019), din care Sindomet încasa 53%, iar Metrorex doar 47%.

S-a încercat prelungirea de facto a acestor contracte, Sindomet încasând în continuare sumele, dar Metrorex refuzând să încaseze partea sa (oricum PREA MICĂ) pentru că nu mai exista contract valabil.

Corpul de Control va face lumină și în această poveste.

Pentru context, firma Sindomet Servcom SRL a avut, în 2019, o cifră de afaceri de 7.981.344 de lei și un profit de 6.197.855 de lei, conform datelor publice disponibile.

Sindomet Servcom SRL mai deține și un complex turistic la Bușteni, care oferă reducere de 99% pentru angajații Metrorex, care aleg să-și petreacă cele 4 zile de recuperare, printre altele, la centrul turistic din Bușteni deținut de această firmă. Reducerea de 99% este suportată de Metrorex.

Fostul deputat PSD, domnul Ion Rădoi, își simte amenințate interesele subterane. Acesta este adevăratul motiv pentru care îl deranjează că, în sfârșit, cineva se uită cu atenție la ce face cartelul pe care îl conduce.

Și ca să terminăm odată discuția: câștigul mediu brut lunar per salariat al Metrorex, în anul 2020, era de 9.901 lei.

În propunerea de buget de venituri și cheltuieli pentru 2021, Metrorex are estimat un câștig mediu brut lunar per salariat de 12.739 lei.

Cel târziu acum sper că este evident că deranjul domnului Rădoi nu e legat de cifre sau de binele oamenilor, ci de afacerile, privilegiile și beneficiile sindicatului.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

7 COMENTARII

 1. Bai Drula, inainte de a intra in lupta cu Metrorex ar trebui sa te asiguri ca dispui de personal din CFR care sa poata prelua, in maxim 24 de ore, intreaga retea de metrou. Si ca, in etapa 2, ai toate parghiile necesare desfacerii contractelor de munca a celor care blocheaza transportul in subteran. Altfel, in 48 de ore vei anunta ca ai invins si le vei mari salariile cu inca 50%.

  • Nu cred ca dispecerii, conductorii si femeile de servici sunt problema (adica cei ce muncesc si conteaza cu adevarat).

   Sindicatul, birocratii, capusele si imbecilii sunt cunoscuti ca in orice firma. Nimeni nu-i iubeste si nimeni nu le va duce dorul.
   Ei nu constituie o problema, oricum nu ceva ce cateva sute de mascati sa nu poata rezolva.

   Arestat tot personalul ne-tehnic pentru sabotaj, iar conductorii si dispecerii insotiti discret de doi oameni inarmati in caz ca ii apuca nemultumirile (ceea ce nu cred). Pt buna masura personalul tehnic esential poate fi trecut la Ministerul Apararii pentru o perioada.

   In faza a doua taiate absolut toate subventiile. Atat la metrou cat si la elcen.

   Un triaj rapid pe famiglii care cu ce se ocupa si cernuti bine – neaparat intr-un proces cu public si televizat.

   Nu exista nu se poate. Exista doar nu vrem.

  • „Bai, Drula”?Oti fi mancat dintr-o strachina? Trist.. Cine nu este in stare sa ii respecte pe ceilalti demonstreaza doar ca nu are niciun pic de respect pentru sine insusi. Ca e valoare nula ca om. Si, nu, ministrul nu isi doreste sa intre in lupta cu Metrorex, (dimpotriva, sa ii apere interesele, pentru ca firma este jefuita) ci cu mafia sindicala, condusa de un pesedist. Ca astia doar asta au invatat sa faca in ultimii 30 de ani…

 2. ..”plătesc toți românii subvenționarea metroului”? Pai atunci cum se justifica dreptul acelor salariati, sindicalisti, mafioti, pesedisti sau ce or fi, sa isi mareasca cu de la sine putere salariile, sa isi acorde privilegii (subventionarea cu 99% a concediilor samd)? Cum decid ei pe banii, pe taxele, pe resursele financiare ale altora? De ce exista o astfel de oportunitate? Si, daca respectivele contracte au expirat, de ce nu se negociaza altele, cu conditii noi? Sindicatele sa isi creeze fonduri din cotizatiile membrilor, nu din inchirierea unor spatii sau servicii care nu le apartin? Ca doar nu sunt ale lor! masuri urgente!Urgent de tot! Si facute public, transparent. Ca or mai fi sindicate de-astea… Asa cum a fost si cel al minerilor lui Miron Cosma. O
  Oameni saraci, manipulati de interesele liderilor..

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.