De ce e promovată insistent Șoșoacă: „partidul generalilor” o pregătește să candideze la Președinție în 2024. „Ninel Peia și Francisc Tobă i-au promis!”

7
2891
Claudiu Târziu, Diana Șoșoacă și George Simion pe vremea când alianța dintre AUR și generali era încă în vigoare. FOTO: Inquam Photos/Octav Ganea

Certați cu Diana Șoșoacă, liderii AUR încep, încet-încet, să confirme detaliile de culise descoperite de presă până acum, dar și elemente noi care lămuresc “miracolul” ascensiunii acestei formațiuni, precum și al conspiraționistei din Senat. Luni și marți, George Simion și Claudiu Târziu, co-președinții AUR, au vorbit despre “partidul generalilor” care stă în umbra Dianei Șoșoacă, despre înțelegerile cu reprezentanții acestora și despre ofertele primite de senatoare.

Așa cum a scris și Ziaristii.com zilele trecute, Șoșoacă a fost băgată în Parlament în urma unei înțelegeri între Ninel Peia, personaj alunecos, cu legături tulburi în zona “înstelaților”, și AUR.

Formațiunea condusă de Simion și Târziu a beneficiat de meditatizare profesionistă în mediul online și de acțiunile organizate în spațiul public. Așa au apărut protestele anti-mască puse la cale sistematic anul trecut, susținute agresiv pe Facebook de rețele extinse de postaci și care creau aparența unei revolte de masă. Dar la mitingurile unde se anunțau sute de mii de oameni apăreau aceleași câteva zeci de persoane. Cazul provocatorilor de la Kaufland, ale căror fire duceau tot la Ninel Peia, stă mărturie asupra filierei.

Avocata Șoșoacă, împinsă direct în vârful agitației anti-mască și al mișcării conspiraționiste

În fața lor s-a ivit, aparent din neant, Șoșoacă. Avocata, până în luna mai 2020 susținătoare #rezist, simpatizantă USR și vehementă contestatoare a PSD, a primit brusc loc la tribuna conspiraționiștilor. Discursurile ei dezlânate și aproape dezarticulate, în care vehicula tot felul de trăznăi și amesteca teorii halucinante cu sloganuri patriotarde, erau apoi montate profesionist, iar filmulețele inundau Facebook cu titluri de genul: “Așa da! De oameni ca ea avem nevoie!”, sau “Diana Șoșoacă, patrioata care spune lucrurilor pe nume”.

Promovate masiv, unele filmulețe au ajuns, până în toamnă, la sute de mii de vizualizări și mii de distribuiri.

Șoșoacă a apărut apoi în acțiuni ale unor prelați din Biserica Ortodoxă cunoscuți pentru legăturile lor cu Securitatea. Ea a fost girată de Arhiepiscopul Teodosie al Tomisului, cunoscut și sub pseudonimul “Mache”, de pe vremea când colabora cu poliția politică a lui Ceaușescu.

George Simion: „Doamna Șoșoacă primise o ofertă de la domnul Peia. Ninel Peia și Francisc Tobă i-au spus că o vor face președintele țării”

După divorțul dintre AUR și Șoșoacă, produs săptămâna trecută, George Simion – unui din cei doi lideri ai partidului – a comentat luni la Antena 3: “Doamna Şoşoacă primise o ofertă de la domnul Peia să fie preşedintele Partidului Neamul Românesc şi, cum mândria e un păcat, au început tot felul de disensiuni. Noi, spre deosebire de doamna avocat, nu am fost niciodată susţinători ai USR sau ai celor de la #rezist. Vă daţi seama în ce bâlci am nimerit şi cu ce persoane! Special nu am vrut să îl punem pe acest domn Ninel Peia pe lista de candidaturi. Uşor, uşor, facem curăţenie. Gloria şi lumina reflectoarelor i-au luat ochii. Ninel Peia şi Francisc Tobă i-au spus că o vor face preşedintele ţării. Nu cred că o să ajungă preşedintele ţării“.

Claudiu Târziu: „Șoșoacă are o relație apropiată cu acei domni și a fost susținută de ei pentru a veni pe listele de candidați ale AUR”

Cu câteva zile înaintea alegerilor, IPS Teodosie – cunoscut pentru legăturile sale cu Securitatea comunistă – i-a dat binecuvântarea mediatică Dianei Șoșoacă, alături de care s-a afișat la tribunal

O zi mai târziu, a fost rândul lui Claudiu Târziu, celălalt lider al AUR, să spună câte ceva: “Regret că n-am avut suficientă putere de convingere asupra colegilor mei, ca să n-o acceptăm pe doamna Diana Șoșoacă pe listele noastre de candidați. Știam că nu se potrivește stilistica dânsei. O văzusem la anumite manifestații de stradă. Știam că nu e un om care să facă echipă, îmi fusese descrisă și de alți foști colegi de baricadă de-ai dânsei, din stradă. Am avut mari dubii și nu mi-am ascultat intuiția, din păcate“.

Întrebat de Mihai Gâdea, la emisiunea “Sinteza zilei”, dacă e posibil ca Șoșoacă să intre în “partidul generalilor”, Claudiu Târziu a răspuns: “Nu știu, dar nu m-ar mira, pentru că dânsa (n.r. – Șoșoacă) are o relație apropiată cu acei domni și a fost susținută de ei pentru a veni pe listele de candidați ale AUR”.

Simion: „Criminalul Tobă sună la reprezentanții noștri, le propune avantaje ca să treacă la partidul condus de fostul PSD-ist Ninel Peia, un individ profund corupt”

Câteva zile mai devreme, pe un grup intern al liderilor de filiale AUR, George Simion spusese, conform EVZ: “Astăzi, 13 februarie, și mâine sunt prezenți la București reprezentanții noștri teritoriali. Ei ne-au confirmat deja ceea ce știam de la începutul anului: este în curs o urială operațiune pentru scindarea și discreditarea AUR. Criminalul Francisc Tobă, cel de care noi ne-am dezis și am cerut invalidarea mandatului său de parlamentar când am aflat de atrocitățile pe care le-a comis în timpul Revolutiei, sună la reprezentanții noștri din teritoriu și le propune avantaje materiale în schimbul trecerii lor la Partidul Neamul Românesc, condus de fostul PSD-ist Ninel Peia, un individ profund corupt. Aceleași metode se întâmplă asupra parlamentarilor noștri, li se oferă beneficii materiale, intervenții în justiție și alte intervenții și beneficii, inclusiv din partea unor indivizi care pretind a fi agenți sau colaboratori ai serviciilor de informații“.

Aceasta poate fi o explicație pentru care Șoșoacă, deși s-a certat cu moderatori ai posturilor Antena 3 (Dan Voiculescu) și România TV (Sebastian Ghiță), continuă să fie nelipsită din platourile acestor televiziuni.

Ninel Peia: „Șoșoacă, Chelaru, Tobă, Muncaciu, Feodorov au candidat pe listele AUR în urma unei convenții SEMNATE cu Partidul Neamul Românesc”

Înaintea alegerilor din 2016, George Simion (al doilea pe rândul din dreapta) a avut o înțelegere cu partidul lui Sebastian Ghiță (plan îndepărtat pe rândul din stânga), afacerist bănuit de legături cu serviciile secrete. În 2020, Simion a recidivat, încheind o alianță scrisă cu „partidul generalilor”, reprezentat de Ninel Peia. FOTO: Inquam Photos/Octav Ganea

Ninel Peia, interfața oficială a „partidului generalilor”, e apropiat de generalii Gabriel Oprea, Mircea Chelaru, Francisc Tobă, Anghel Iordănescu, dar și de clanul Firea-Pandele, care stăpânește Voluntariul. El confirmă textual, pentru Libertatea, că AUR a avut o înțelegere de colaborare cu “partidul generalilor”, pe care acum n-ar vrea s-o mai respecte: “Noi nu furăm pe nimeni, niciun parlamentar. Doamna Diana Șoșoacă, domnul Mircia Chelaru, domnul Francisc Tobă, domnul Florin Muncaciu, domnul Lucian Feodorov – toți au candidat pe listele AUR la alegerile parlamentare în urma unei convenții semnate cu Partidul Neamul Românesc (n.r. – condus de Peia) pentru a evita pragul electoral de 8% (n.r. – necesar în cazul unei alianțe). Această convenție a expirat pe 7 ianuarie, iar ulterior, pe baza unui acord, trebuie să se constituie un grup parlamentar AUR pentru Neamul Românesc. Convenția a fost discutată atunci, în octombrie, cu președintele din acte al partidului, domnul Marius Lulea, domnul Simion a fost la discuții, nu știu ce calitate avea atunci!“.

Asupra lui George Simion planează suspiciuni că ar fi omul serviciilor secrete – sau al unei părți dintre acestea – încă din campania electorală pentru alegerile din 2016.

El s-a remarcat atunci prin două acțiuni:

1) mitingul bizar din Piața Victoriei (la care a și provocat incidente) unde cerea unirea Basarabiei cu România, evenimentul având loc exact înaintea alegerilor prezidențiale din Republica Moldova. Acela a fost „glonțul de argint” de care avea nevoie rusofilul Dodon ca să câștige fără probleme;

2) vizita la sediul partidului extremist înființat de Sebastian Ghiță (și el suspectat de legături cu serviciile secrete), unde a bătut palma pentru o colaborare.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

7 COMENTARII

  1. Păiii…, vor fi fiind românii… PARȚIAL (procentual-numeric vorbind, desigur!)… așaaa…, maiii… „DEBUSOLAȚI” (ca să folosim cel mai BLÂND termen posibil, practic DOAR un… biet-EUFEMISM!), darrr… dați-o naibii de Viață și de tot…, totuuuuși: SPERĂM căăă… N-OM AJUNGE SĂ VOTĂM (și!) LA PREZIDENȚIALE O ASEMENEA CREATURĂ!!!!!!

    (Încrederea ne este dată de exemplele/momentele 1996, 2004, 2009, 2014 și 2020, însăăă… când ne-aducem aminte deee… 1990, 1992 sau 2000, parcă ne trece așaaa…, un soi de FIOR-de-GHEAȚĂ prin „corazon”, Zău-așa!)

  2. Domnilor, nu vă mai întrebați, n-o mai băgați de seamă, că dacă toți o arătați că face reting, ne vom trezi chiar cu un președinte care la etajul superior are probleme cu neuronii, lasați-o baltă și uitați de ea , lumea va uita și ea.!!!!!!!

  3. Președinte dependent de sovietici am avut. Președinte dependent de „profesioniști” (15.000) am avut. Președinte dependent de Securitate, femei și pahar am avut. Președinte mutălău avem. Ne mai trebuie un președinte dependent de medicamente. Ștrașnică quintă! N’așa?

  4. […] despre pregătirea ei pentru candidatura la președinție în 2024 datează de câteva luni. Ziaristii.com a dezvăluit întregul plan încă din februarie, când a apărut informația că generalul Francisc Tobă și conspiraționistul Ninel Peia i-au […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.