Șeful armatei britanice: „Rusia a eșuat să-și coordoneze competent forțele”, ceea ce a dus la “pierderi teribile” în rândurile „kontraktniki”

2
2577
Avansul trupelor rusești din Ucraina a fost nesemnificativ, anunță Ministerul Apărării din Marea Britanie, care publică și o hartă cu operațiunile până duminică, 6 martie, la prânz

Armata rusă a făcut „progrese minime” peste weekend și „este foarte improbabil să-și fi atins obiectivele fixate pentru această dată”, anunță luni dimineața Ministerul Apărării din Marea Britanie, în buletinul său zilnic de informații despre războiul din Ucraina. Invadatorii au suferit pierderi teribile în primele 11 zile ale invaziei și acum se concentrează, scrie sursa citată mai sus, pe atacuri asupra țintelor civile și militare din orașele ucrainene.

Principalele motive ale eșecului armatei ruse, a explicat pentru BBC amiralul Sir Toni Radakin, șeful Statului Major al Forțelor Armate Britanice, sunt rezistanța ucraineană puternică și sprijilul logistic foarte slab al invadatorilor, care par prost organizați.

În weekend, menționează buletinul informativ al armatei britanice, rușii au atacat aerian, dar și cu artileria de la sol, orașele Harkov, Mikolaev, Cernihiv și în mod special Mariupol.
Sir Radakin a menționat că „vedem o remarcabilă ripostă atât din partea armatei ucrainene, cât și a civililor”, dar trebuie să ne așteptăm că va fi „o luptă lungă și dură” cu invadatorii ruși.

Lovituri asupra infrastructurii de comunicații. Se încearcă ruperea locuitorilor de sursele lor de informare

Serviciile britanice de informații confirmă că duminică rușii au lovit turnul TV din Harkov, ceea ce a dus la suspendarea transmisiunilor. Este o lovitură similară celei aplicate turnului de televiziune din Kiev pe 1 martie, ceea ce este semnul că „Rusia încearcă probabil să lovească infrastructura de comunicații a Ucrainei, pentru a reduce accesul locuitorilor la surse de informații și știri de încredere”.

Accesul cetățenilor ucraineni la internet a fost deja puternic perturbat ca urmare a „pagubelor colaterale produse de atacurile Rusiei asupra infrastructurii”, raportează serviciile britanice. În weekend au fost întreruperi ale internetului în Mariupol, Sumi, Kiev și Harkov.

Loviturile par să vină mai degrabă din disperarea pe care o dă neputința. În aceeași intervenție la BBC, șeful armatei britanice a explicat: „Să coordonezi acțiunea combinată a mai multor arme este incredibil de complicat. Rusia n-a mai făcut așa ceva de la Al Doilea Război Mondial încoace. Vedem că au eșuat să coopereze într-un mod competent”, iar acest lucru a avut „un impact asupra moralului combatanților”.

Forțele „care au condus lupta pentru Rusia au suferit pierderi pur și simplu teribile”

Un amănunt foarte important punctat de Sir Tony Radakin este că forțele din primul eșalon combatant, „care au condus lupta pentru Rusia, au suferit pierderi pur și simplu teribile”.
De ce este relevant acest detaliu: armata rusă este foarte inegală în instruire și echipare.

În primul eșalon se află militarii profesioniști, celebrii kontraktniki. În eșaloanele doi și trei urmează militarii în termen și rezerviștii. Aceste ultime două categorii sunt slab instruite și motivate. Pe măsură ce primul eșalon înregistrează pierderi (despre care comandantul armatei britanice spune că au fost „teribile” în primele 11 zile), cei din eșaloanele doi și trei sunt aduși să umple golurile rămase. Dar soldații în termen și rezerviștii nu sunt foarte bine instruiți și nici n-au chef să lupte, așa că nivelul de combativitate al unităților scade, iar efectivele devin eterogene.

Într-o analiză publicată în 2020, Centrul pentru Studii Strategice și Internaționale (CSIS) menționa că e vorba de 410.000 de militari sub contract și 260.000 de soldați în termen. Aceștia din urmă fac stagiul militar 12 luni. Recruții în termen alcătuiesc circa 25% din forțele armatei ruse chiar și în unitățile de comando, elita armatei ruse (Spetznaz).

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Garda Națională Rusă, măcelărită la intrarea în Harkov. „Nimeni nu ne va impune dictatura sa!” / „Acest om a venit să «denazifice» Ucraina și acum zace sub zăpadă”

* VIDEO. Putin și-a măsluit întâlnirea cu stewardesele de la Aeroflot, pentru a arăta că stă aproape de oameni, nu ascuns într-un buncăr! Propaganda Kremlinului a suprapus filmări diferite

* DOCUMENT. Militarii ruși morți în Ucraina trebuie aruncați în gropi comune din Belarus! Semnat: adjunctul ministrului Apărării din Rusia

* Șeful Statului Major General al Armatei din Belarus și-a dat demisia, refuzând să-și trimită trupele să lupte în Ucraina

* Oligarhul ucrainean Rinat Ahmetov despre fostul său prieten: „Putin e criminal de război, Rusia e țară agresoare!”

* „Militarii ruși dorm 2-3 ore pe zi. Le e frică, știu că vor fi împușcați de la fiecare fereastră”. Telefoanele invadatorilor sunt ascultate de ucraineni

* Lovitură de teatru: bancherul ucrainean infiltrat la negocierile cu rușii nu e trădător, ci erou! El n-a fost executat de serviciile secrete de la Kiev, ci a murit în timpul unei misiuni speciale pentru Ucraina

* Trei tentative eșuate ale lui Putin de a-l asasina pe Zelenski, prin grupul Wagner, cecenii lui Kadârov și armata Rusiei

* VIDEO. Deputatul ucrainean pro-rus bătut de un jurnalist în direct, la TV, a fost arestat pentru trădare. El le-ar fi divulgat rușilor pozițiile militarilor ucraineni

* „WANTED: MORT SAU VIU”. Recompense pe capul sceleratului Putin, de la un rus exilat în SUA și un ucrainean fugit din Donbass

* “Nu-i adevărat! Nu e niciun război, Rusia salvează Ucraina de naziști!” Părinții care se uită la televiziunile lui Putin refuză să-și creadă copiii, care le spun că armata lor face masacru în Ucraina

* Ucrainenii l-au ucis pe generalul rus Suhovețki, decorat de Putin în 2014 pentru ocuparea Crimeei! „O mare pierdere pentru forțele ruse”

* Un primar pro-rus din Ucraina, care a salutat invazia trupelor lui Putin, a fost răpit și împușcat în inimă. „Un trădător mai puțin!”

* DOCUMENTE CAPTURATE: Planul secret al Rusiei. Toată Ucraina trebuia ocupată în 15 zile: 20 februarie – 6 martie. Invazia urma a fi lansată în ziua închiderii Olimpiadei de iarnă, dar s-a amânat cu 4 zile

Dictatorul Putin a fugit din Moscova! Stă ascuns într-un buncăr antiatomic din Siberia, la peste 3.000 de kilometri de Kremlin. Nu lasă pe nimeni să se apropie de el, pentru „a nu fi stropit cu ceva”

Un fost președinte al Ucrainei le cere rușilor: „Spânzurați-l pe acest bătrân senil în Piața Roșie, lângă mausoleul lui Lenin!”

* „Putin, «marele apărător al ortodoxiei», a trimis musulmani ceceni să ucidă ortodocși ucraineni”

Un renumit psihiatru i-a pus diagnosticul lui Putin încă din 2018: „Are toate trăsăturile unui sociopat. Mulți teroriști sunt așa”

„În doar 30 de zile de război, Rusia își va cheltui toate rezervele de aur, de 600 de miliarde de dolari”

Instrucțiuni pentru ucraineni: „Dacă inamicul e în pădure, dați foc pădurii! Va crește una nouă pe oasele ocupantului!!!”

Ministrul Apărării din Ucraina: „Acesta va fi sfârșitul unui criminal în serie și violator care-și atacă vecinii!”

* Cum vrea Germania să scape de dependența gazelor rusești. Ce plan au pregătit nemții

* Declarații oribile ale lui Daniel Pancu, mare admirator al lui Kadârov: „În Cecenia poți să omori femeile oricând! Ei își păstrează niște tradiții, pe care noi le-am pierdut”

* Abuz grav al Guvernului: a închis „din greșeală”, timp de 18 ore, un site pro-occidental, pe motiv că ar fi pro-rus! Concluzia: nimeni nu e vinovat

* AGENȚII HAOSULUI (7). Grupul parlamentar Ro-Exit, aripa PSD. Susținătorii proiectului legislativ inițiat de sputnik-ul Dan Chitic

2 COMENTARII

  1. Având în vedere că de curând au fost piratate site-uri strategice ruse, e de înțeles de ce au fost sincope în comunicare și nu e deloc de mirare că rușii au răspuns în acest fel. Era singurul răspuns logic posibil.

  2. „Ai nostri”,ce fac pentru anihilarea ologarhilor rusi de pe la noi? Guvernantii lui Iohannis,VECHI PRIETEN cu oligarhul rus ,AGENT FSB,RENATO USATAI,prin prietenul sau din tinerete,sibian ca si el, Michael Shmidt,nu scot un cuvant despre blocarea afacerilor prietenilor lui putin din tara noastra,caci sunt bagati si ei,pesedeii peneleii,pana in gat in afaceri cu ei!!Au fost in inspectie la vama Siret,cu baronasul lui basescu,flutur,NU SA AJUTE,CI SA FACA BAIE DE MULTIME LA TEVEURILE LOR,ARUNCAND UN „MULTUMESC” CELOR CARE ,DIN BANII LOR ,AJUTA NON STOP REFUGIATII !!Pentru astia merita ,oare sa mori,intr-un razboi?? Intreb si eu,pe onoratii ziaristi liberi,caci nu am vazut nicio stire despre ipocritii lui iohannis de la inceperea razboiului de catre putin ,in Ucraina!!Chiar,asa,pupat toti in „Piata Independentii”??

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here