Răscoală în tabăra invadatorilor ruși din estul Ucrainei. Mulți militari solicită insistent să fie trimiși înapoi în Rusia, după ce ucrainenii le-au distrus o unitate în Donbass

0
24768

În rândul invadatorilor putiniști se întâmplă lucruri incredibile pe frontul din estul Ucrainei. Mulți dintre ei le cer insistent conducătorilor să-i lase să se întoarcă acasă, dar sunt refuzați. Este și cazul militarilor din companiile staționate lângă orașul Mariinka (aproape 10.000 de locuitori), aparținător de așa-zisa „Republică Populară Donețk”.

Surse din serviciile speciale ucrainene, citate de postul de televiziune Canal 24 din Kiev, informează: „În unele companii ale trupelor ruse staționate lângă Mariinka, serviciile speciale ucrainene au înregistrat un refuz total al armatei de a se lupta. Din cauza fricii animalice față de Forțele Armate ale Ucrainei, după ce doar 3 dintre cei 120 de militanți locali (pro-ruși – n. red.) s-au întors din luptă, rușii s-au răzvrătit”.

În principal, se face referire la tineri recruți, dar și la bărbații mobilizați cu forța în Donbass: „Aproape fiecare batalion/grup tactic de invadatori are destul de mulți militari care cer să se întoarcă acasă. Cu toate acestea, generalii nu-i lasă să plece pe luptătorii nemotivați, pentru că atunci armata s-ar împrăștia, iar sarcinile lui Putin n-ar fi niciodată îndeplinite”.

„După execuția demonstrativă, locotenent-colonelul a ordonat tuturor să păstreze secretul incidentului și a amenințat militarii cu decimarea dacă vor da de înțeles că vor refuza măcar o dată să participe la ostilități”

Lucrătorii serviciilor secrete ucrainene mai informează că liderii armatei ruse își conduc propriile trupe în ofensivă fără nicio pauză. Cine îndrăznește să se opună e pur și simplu executat pe loc. S-au produs până acum numeroase execuții demonstrative. Răzvrătiții sunt de asemenea amenințați cu decimarea totală.

Se prezintă un caz elocvent, care arată gradul de panică și de „profesionalism” al armatei ruse. Un praporgic, un fel de locotenent-senior, a fost numit la comanda unei companii din pricina morții comandantului. Cum acesta nu și-a putut calma subalternii, a apelat la sprijinul adjunctului șefului de stat major, rugându-l să-i lase pe toți camarazii săi să revină la vatră.

Canal 24: „Din cauza neexecutării ordinului, a doua zi, după refuz, la locul unității a sosit un detașament punitiv de ofițeri FSB și personal șeful comandamentului armatei. În fața întregului personal, praporgicul a fost împușcat mortal, iar în funcția sa a fost numit un alt militar. După execuția demonstrativă, locotenent-colonelul a ordonat tuturor să păstreze secretul incidentului și a amenințat militarii cu decimarea dacă vor da de înțeles că vor refuza măcar o dată să participe la ostilități”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Dreptate în Vinerea Mare: ucrainenii i-au lichidat pe autorii atrocităților de la Bucea! Bonus: doi generali eliminați în Herson

* Dezvăluiri uluitoare din combinatul Azovstal. „Sub cuptoare se află un tunel subteran imens, prin care circulă trenurile. Ultimul nivel se află la o adâncime de 50 de metri. Va rezista unei bombe nucleare”

* Ucraina demască fake-ul „întâlnirii” Putin – Șoigu: „Putin stă la televizor, iar Șoigu este montat pe videoclip”

Cresc riscurile unui război NATO – Rusia. Militari ucraineni sunt antrenați în Franța, Germania și Marea Britanie

Ucraina primește armele cerute: Franța livrează autotunuri Caesar și rachete antitanc Milan; Canada și Marea Britanie – tunuri grele; esticii – tancuri T-72 și avioane

Planul terorist al invadatorilor putiniști: adună resturile elicopterelor ucrainene doborâte, le plasează în Rusia, își bombardează propriul teritoriu, apoi dau vina pe armata lui Zelenski

Putin l-a avansat pe „măcelarul de la Bucea”: Azatbek Omurbekov, făcut colonel și trimis în Donbass

Înalt oficial militar american: Rusia a pierdut 25% din puterea de luptă inițială

Morți suspecte printre oligarhii ruși: acuzați de Putin de „trădare”, ei „se sinucid” după ce-și omoară familiile

Rusia o amenință pe Maia Sandu: „Va ajunge la groapa de gunoi a istoriei. Răspunsul nostru va fi dureros”. Motivul: Parlamentul Moldovei a interzis simbolurile agresiunii în Ucraina

Un comandant rus și-a trimis militarii să omoare civili în Dnipropetrovsk, deși acolo locuiesc fiicele sale din prima căsătorie. Anastasia și Viktoria nu vor să mai audă de teroristul lor tată

Alt 8-lea general rus lichidat în Ucraina era fiul unui ofițer sovietic care a participat la masacrul de la Katyn, din 1940, împotriva ofițerilor polonezi

Primul deputat rus care-l înfruntă pe Putin: „Toți susținătorii așa-zisei «operațiuni militare speciale» vor regreta amarnic”

VIDEO. Cecenul Kadîrov, „luptătorul de pe Tik-Tok”, îi cere lui Putin să dea cu arma nucleară în ucraineni, „ca să nu mai glumească pe seama noastră”

Discurs scelerat al Moscovei: se cere exterminarea poporului ucrainean! Ria Novosti: „Naziștii trebuie uciși în număr cât mai mare. Nu doar elitele! Cei mai mulți oameni sunt vinovați, sunt naziști pasivi”

„Dezgustător! Această Șoșoacă, sluga lui Putin, reprezintă cea mai hidoasă expresie a unui politician vândut. Act de trădare națională”

Medic faimos despre Putin: „Trăim lângă un câine turbat. Nu trebuie să-l tachinăm, ci să devenim urgent atât de puternici, încât să nu ne mai fie frică de el”

AUDIO. Ucrainenii fac astăzi exact ce ar fi trebuit să facă românii în 1917 și 1940. Neagu Djuvara era de aceeași părere

Valeriu Zgonea, fost președinte al Camerei Deputaților, are două surse de venit. Soția sa are funcție mare la stat

Autorii rușinii de la Târgul de Turism din New York sunt „cei mai mari sinecuriști”, plătiți de statul român „cu 6.000-12.000 de euro pe lună”

Patronul ziarului „Adevărul”, trimis în judecată în dosarul Romvag Caracal. Prejudiciul: 32,6 milioane de euro. Burci e plecat în Emirate

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here