Autorii rușinii de la Târgul de Turism din New York sunt „cei mai mari sinecuriști”, plătiți de statul român cu 6.000-12.000 de euro pe lună, dezvăluie fostul ministru Claudiu Năsui

2
3178
Reprezentanții României la New York sunt atât de proști încât nici măcar n-au sesizat ce hidos arată standul cu care se mândreau. După ce a izbucnit scandalul, Consultatul a șters poza și a spus că, de fapt, nu oamenii săi s-au ocupat de reprezentarea României la Târgul de Turism

„Echipa de specialiști” de la Biroul de Promovare Comercială și Economică de la New York a României, responsabilă de rușinoasa prezentare a țării noastre la târgul de turism din acest oraș, este „cea mai mare sinecură” din Ministerul Turismului, dezvăluie pe pagina sa de Facebook fostul ministru al Economiei, Claudiu Năsui. Acesta afirmă că autorii bătăii de joc de la standul României sunt plătiți cu salarii între 6.000 și 12.000 de euro pe lună.

Săptămâna trecută a făcut ocolul României o fotografie de la standul țării noastre la târgul de turism de la New York, unde un grup de membri ai consulatului general s-au pozat triumfători în fața unei pânze negre de care erau prinse, cu cârlige, câteva foi A4 scoase la imprimantă cu imagini ale unor obiective turistice cunoscute.

După ce fotografia s-a viralizat și a stârnit valuri de reacții negative, Consulatul s-a grăbit s-o șteargă și să se spele pe mâini, anunțând că, de fapt, angajații săi n-au acordat decât sprijin logistic adevăraților făptași de la Biroul de Promovare Comercială și Economică din New York.

Conform lui Călin Radu Ancuța, șeful oficiului consular, pisica moartă ar fi, de fapt, în curtea Ministerului Antreprenoriatului și Turismului, care are în subordine Biroul respectiv și și-a trimis special reprezentanți în America pentru a participa la eveniment! Într-un dialog cu HotNews.ro, Ancuța s-a apărat: „Decizia de a elimina postarea inițială de pe contul de Facebook al CG New York a fost luată deoarece nu oficiul consular era responsabil de participarea la eveniment și a preferat ca aspecte legate de comunicarea publică să fie realizate de către ministerul de resort responsabil. Alte detalii referitoare la aspectele legate de costuri, oportunitate și concluziile participării la acest eveniment pot fi solicitate Ministerului Economiei Antreprenoriatului și Turismului, care este instituția responsabilă pentru modul de reprezentare a României la acest Târg de Turism. Angajații Consulatului General nu au atribuții cu privire la modul în care a fost organizat standul respectiv“.

Inițial, Consulatul României la New York publicase poza pe 5 aprilie, anunțând că a „diseminat informații exclusive” și oferte de turism.

După ce a izbucnit scandalul, prima explicație a fost că, de fapt, pânza neagră din fundal e un decor obișnuit la Târgul de Turism de la New York. Dar ulterior au apărut și imagini de la standurile altor țări și s-a dovedit că era, de fapt, o minciună.

Așa-zisa reprezentare a României la acest Târg de Turism s-a dovedit, de fapt, doar un prilej ca niște pile să se plimbe pe bani publici în America, iar alte pile să-și justifice salariile enorme pe care stau la New York fără să facă absolut nimic.

Claudiu Năsui, ministru al Economiei timp de 8 luni în 2021, în timpul Guvernului PNL-USR-UDMR, a explicat că e vorba de un sistem clientelar pe care PNL și PSD îl apără cu ferocitate: „Mai țineți minte când v-am vorbit despre plimbatul la târguri pe banii statului? Nu a durat mult după ce am plecat din minister, că băieții au reluat schema. Iată și rezultatele cu care se laudă. Cei din New York, care au organizat acest stand extraordinar cu foi A4 tipărite, sunt cea mai mare sinecură a ministerului. Se numește «rețeaua externă». Oameni plătiți de câteva ori mai bine decât ministrul să nu facă mare lucru pe bani mulți. Ca să știți. Cel mai mic salariu lunar era de 6.000 de euro pe lună, cel mai mare de 12.000 de euro pe lună. Am eliminat 40 de posturi din acestea și nu am prelungit încă 30 de mandate. Dar ce să vezi? Fix în seara în care a venit domnul Virgil Popescu (PNL) la minister să preia ministerul, a semnat prelungirea tuturor. O mobilizare extraordinară a ministerului. Și iată cum sistemul a continuat pe banii dumneavoastră și cu aceleași rezultate“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Armata lui Zelenski i-a lichidat pe militarii ucraineni care au trădat în 2014, predând Crimeea și trecând în tabăra lui Putin pentru a întări flota rusă din Marea Neagră

* Răspuns unei „savante” îndrăgostite de Putin

* VIDEO. Rusia a interzis un desen animat sovietic din 1973, în care „Z” e considerat simbol fascist

* VIDEO. Primele imagini cu nava-amiral a flotei ruse după ce a fost lovită de rachetele ucrainene. Supraviețuitorii de pe crucișătorul “Moscova” au fost salvați de turci

* Alt 8-lea general rus lichidat în Ucraina era fiul unui ofițer sovietic care a participat la masacrul de la Katyn, din 1940, împotriva ofițerilor polonezi

* Primul deputat rus care-l înfruntă pe Putin: „Toți susținătorii așa-zisei «operațiuni militare speciale» vor regreta amarnic”

VIDEO. Cecenul Kadîrov, „luptătorul de pe Tik-Tok”, îi cere lui Putin să dea cu arma nucleară în ucraineni, „ca să nu mai glumească pe seama noastră”

* CTP despre Putin și Al Treilea Război Mondial: „Cimpanzeul sângeros e capabil de orice”

* Cum a fost capturat finul ucrainean al lui Putin. Voia să traverseze râul Nistru cu o barcă și să ajungă în Transnistria, cu ajutorul unor interlopi și polițiști corupți. Agenți FSB l-ar fi preluat și transportat la Moscova

* „După ocuparea Ucrainei, Rusia va da o bucată din ea Ungariei, la schimb cu ieșirea din UE și din NATO, apoi va «elibera» România, Polonia și țările baltice”

Discurs scelerat al Moscovei: se cere exterminarea poporului ucrainean! Ria Novosti: „Naziștii trebuie uciși în număr cât mai mare. Nu doar elitele! Cei mai mulți oameni sunt vinovați, sunt naziști pasivi”

„Dezgustător! Această Șoșoacă, sluga lui Putin, reprezintă cea mai hidoasă expresie a unui politician vândut. Act de trădare națională”

Medic faimos despre Putin: „Trăim lângă un câine turbat. Nu trebuie să-l tachinăm, ci să devenim urgent atât de puternici, încât să nu ne mai fie frică de el”

* Beizadelele Kremlinului, crescute în Occidentul blamat de părinți. Ipocrizia liderilor de la Moscova

* Flavia Groșan, doctorița șoșocară din pandemie, e putinistă pe față. Ne trimite în Rusia, unde a avut ea revelații Covidioate

* Ciolacu și Ciucă au mințit cu nerușinare: România n-are niciun acord cu UE pentru finanțarea voucherelor de 50 de euro! Analist financiar: banii nu există

Raportul SUA despre România: corupție generalizată, presă controlată de politicieni, jurnaliști hărțuiți și antisemitism în Parlament

* Ambasadorul României în SUA despre standul horror din New York: „E scandalos și rușinos! Nu am văzut nicio demisie și nicio asumare”

* Elena Udrea va fi extrădată! Nu i-a impresionat pe judecătorii bulgari nici cu lacrimile sale, nici cu minciuna că în România ar putea fi omorâtă

2 COMENTARII

  1. Nesimtiti ca multi altii care lucreaza la Stat si nu fac nimic. Majoritatea merg la „serviciu” ca lunar sa incaseze caramida de bani si sa beneficieze de o pensie linistita. Statul este o loc unde pute a pile, cumetrii, impostori, care sfideaza munca cinstita a celorlalti care trag din greu in mediu privat. Mai mult decat atat, se imprumuta sa rostogoleasca datoriile catre aceste specimene necrofage. S-ar fi facut o prezentare profesionista cu 2 – 3 oameni angajati special si salariile astora la un loc pentru un marketing la nivelul zilelor noastre. Daca nu ar fi existat acea poza nu am fi stiut niciodata cat de batjocorita este tara noastra la targurile internationale. Acesti indivizi nu aveau mai mult de 20 – 30 de ani in 1989, dar au mostenit minciuna comunista si s-au transformat in neo-comunisti, acele putori care merg pe principiul ca merge si asa. Cred ca daca luam 2 – 3 tineri isteti ar fi fost mult mai potriviti decat aceasta haita de porci imbuibati.

    In Romania niciodata nu au fost partide politice, totul a fost un fals paravan pentru ca vechii comunisti sa imbracea pielea noilor comunisti. Nimic nu s-a schimbat. PSD, PNL sunt fost PCR, romanii au fost pacaliti zeci de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here