luni, martie 4, 2024
AcasăRăzboi în UcrainaPutin l-a avansat pe "măcelarul de la Bucea": Azatbek Omurbekov, făcut colonel...

Putin l-a avansat pe „măcelarul de la Bucea”: Azatbek Omurbekov, făcut colonel și trimis în Donbass

-

Azatbek Omurbekov, comandantul unității din armata rusă care a coordonat și condus personal masacrele îngrozitoare din localitatea ucraineană Bucea, a fost avansat de la gradul de locotenent-colonel la cel de colonel plin, anunță Daily Mail. Este al doilea semn de prețuire pe care Putin îl acordă, în mod simbolic, grupării de asasini din Brigada 64 de Infanterie Motorizată, după ce zilele trecute el i-a lăudat pe aceștia pentru „eroismul de care au dat dovadă”.

Atrocitățile comise de ruși în mica localitate situată lângă Kiev au fost un punct de cotitură în atitudinea comunității internaționale față de războiul din Ucraina.

După retragerea forțelor ruse, în orășel s-au descoperit crime de o barbarie neimaginabilă în Secolul XXI. Oameni legați cu mâinile la spate și împușcați pe străzi, gropi comune cu sute de cadavre azvârlite claie peste grămadă, femei violate în grup de soldați ruși beți, jafuri meschine ale unor bunuri mărunte și bijuterii, grenade și mine strecurate în dulapuri și sertare, atârnate de clanțele ușilor sau ascunse sub cadavrele celor uciși etc.

Crime de război fără precedent în Secolul XXI, demne de invaziile mongole de acum 800 de ani

Imaginile au șocat întreaga lume: rușii făcuseră concursuri de împușcat oameni ca la vânătorile de rațe sau fazani. Zăceau în mijlocul drumului bicicliști care trecuseră pe acolo, pietoni care încă mai țineau în mână plase cu cartofi, șoferi scoși din mașini și împușcați în ceafă. În curți și pivnițe s-au descoperit alte zeci de cadavre, gospodari prinși prin casele lor și executați pentru ca rușii să le poată viola nevestele și fiicele.

- Advertisement -

Pentru prima oară, după tragedia din Bucea, Rusia a fost acuzată de crime de război.
Regimul Putin a negat ostentativ evidențele, livrând publicului din propria țară eterna poveste a „înscenării”. De fapt, au pretins rușii, n-a existat niciun mort, pe marginea drumurilor au fost puse manechine și chiar actori care se prefăceau morți. Au fost aduși specialiști din Marea Britanie ca să regizeze totul, pentru că ei se pricep la așa ceva, au pretins televiziunile de stat rusești. Iar jurnaliștii străini care au văzut personal crimele fac parte din marea conspirație mondială împotriva Rusiei, fiind toți cumpărați și corupți, au mai spus rușii.

Numai că imagini din Bucea luate de sateliți cu două săptămâni înainte de retragerea rușilor arătau că morții erau împrăștiați pe străzi încă de atunci!

În continuarea narativului Moscovei, Putin a ținut un discurs în care a onorat comportamentul Brigăzii 64 pentru „eroism, bravură, tărie de caracter și curaj”.

- Advertisement -

Avansarea criminalului – un semnal dat de Putin pentru toți militarii ruși: se așteaptă de la ei o cruzime fără margini și un război de anihilare împotriva poporului ucrainean

Acum, scrie agenția de știri Agentstvo, criminalul de război Azatbek Omurbekov a fost chiar avansat în grad. Motivul: „Brigada independentă de infanterie motorizată sub comanda colonelului Azatbek Omurbekov și-a îndeplinit misiunea de a ocupa o linie defensivă. În cursul capturării pozițiilor desemnate a fost înfrânt un batalion al inamicului, iar 40 de piese din echipamentul acestuia distruse. Unitățile naționaliste au pierdut toate capabilitățile de luptă și n-au mai fost implicate în alte operațiuni. În doar 3 săptămâni, sub conducerea colonelului Omurbekov, unitățile brigăzii au respins peste 50 de atacuri ale inamicului care a folosit tancuri, artilerie grea și blindate de infanterie”.

Este, de fapt, încă un mesaj pe care Putin îl transmite trupelor sale: li se cere brutalitate.
Rusia este deja acuzată nu doar de Ucraina, ci și de organizații internaționale și observatori independenți că practică un război de anihilare împotriva poporului ucrainean. Violarea în masă a femeilor este încurajată de conducerea Rusiei ca armă împotriva inamicului. Bombardarea sistematică a civililor și a facilităților vitale pentru viață (spitale, maternități, școli, sisteme de încălzire, uzine electrice etc) e un alt semn că rușii caută altceva în spatele pretextului că luptă cu „naziștii”.

În acest moment, anunță publicația rusă, colonelul Omurbekov și unitatea sa luptă în Donbass.

Brigada 64, care s-a făcut responsabilă de atrocitățile demne de Evul Mediu din Bucea, este compusă din soldați recrutați din Habarovsk, una din cele mai sărace și înapoiate regiuni din Rusia, situată în Extremul Orient.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Înalt oficial militar american: Rusia a pierdut 25% din puterea de luptă inițială

* Morți suspecte printre oligarhii ruși: acuzați de Putin de „trădare”, ei „se sinucid” după ce-și omoară familiile

* Rusia o amenință pe Maia Sandu: „Va ajunge la groapa de gunoi a istoriei. Răspunsul nostru va fi dureros”. Motivul: Parlamentul Moldovei a interzis simbolurile agresiunii în Ucraina

* Rusia amenință tot mai primitiv, Finlanda nici n-o bagă în seamă: dezbate în Parlament aderarea la NATO. „Moscova a devenit nemiloasă, imprevizibilă şi agresivă”

* Un comandant rus și-a trimis militarii să omoare civili în Dnipropetrovsk, deși acolo locuiesc fiicele sale din prima căsătorie. Anastasia și Viktoria nu vor să mai audă de teroristul lor tată

Alt 8-lea general rus lichidat în Ucraina era fiul unui ofițer sovietic care a participat la masacrul de la Katyn, din 1940, împotriva ofițerilor polonezi

Primul deputat rus care-l înfruntă pe Putin: „Toți susținătorii așa-zisei «operațiuni militare speciale» vor regreta amarnic”

VIDEO. Cecenul Kadîrov, „luptătorul de pe Tik-Tok”, îi cere lui Putin să dea cu arma nucleară în ucraineni, „ca să nu mai glumească pe seama noastră”

Discurs scelerat al Moscovei: se cere exterminarea poporului ucrainean! Ria Novosti: „Naziștii trebuie uciși în număr cât mai mare. Nu doar elitele! Cei mai mulți oameni sunt vinovați, sunt naziști pasivi”

„Dezgustător! Această Șoșoacă, sluga lui Putin, reprezintă cea mai hidoasă expresie a unui politician vândut. Act de trădare națională”

Medic faimos despre Putin: „Trăim lângă un câine turbat. Nu trebuie să-l tachinăm, ci să devenim urgent atât de puternici, încât să nu ne mai fie frică de el”

* AUDIO. Ucrainenii fac astăzi exact ce ar fi trebuit să facă românii în 1917 și 1940. Neagu Djuvara era de aceeași părere

* Valeriu Zgonea, fost președinte al Camerei Deputaților, are două surse de venit. Soția sa are funcție mare la stat

* Autorii rușinii de la Târgul de Turism din New York sunt „cei mai mari sinecuriști”, plătiți de statul român „cu 6.000-12.000 de euro pe lună”

* Patronul ziarului „Adevărul”, trimis în judecată în dosarul Romvag Caracal. Prejudiciul: 32,6 milioane de euro. Burci e plecat în Emirate

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -