Dezvăluiri uluitoare din combinatul Azovstal. „Sub cuptoare se află un tunel subteran imens, prin care circulă trenurile. Ultimul nivel se află la o adâncime de 50 de metri. Va rezista unei bombe nucleare”

0
18471
Combinatul Azovstal

Un fost angajat al combinatului metalurgic Azovstal din orașul ucrainean Mariupol, devastat de bombele invadatorilor ruși, dezvăluie amănunte incredibile. Construcția gigantică, întinsă pe 11 kilometri pătrați și inaugurată în anul 1933, este prevăzută cu o parte subterană care poate rezista chiar și la o lovitură nucleară. Cea mai puternică structură a fabricii se află sub vastul domeniu al furnalelor. Informațiile sunt furnizate de site-ul dnr-live.ru.

* „Furnalele sunt situate în imediata apropiere a aleilor ​​centrale. Sub aceste cuptoare se află așa-numita «groapă de salt». Acesta este un tunel subteran imens, prin care circulă trenurile.”

* „Adâncimea nu îmi este tocmai cunoscută, dar, din câte îmi amintesc, primul nivel este de 10-15 metri, iar ultimul – de 50 de metri. Totul era echipat acolo în timpul Uniunii Sovietice. Deci, va rezista unei bombe nucleare.”

* „În subteran există ventilație, multe încăperi, depozite și chiar o cantină. Din experiența mea, aceasta este cea mai puternică și cea mai mare structură din fabrică.”

Combinatul Azov a fost distrus integral de naziștii lui Hitler în anul 1943

Până să fie bombardat de teroriștii ruși, Azovstal era un gigant metalurgic cu aproape 100 de ani de istorie. Ocupă un teritoriu vast pe malul stâng al râului Kalmius. Complexul este situat între râu, pe de o parte, și malul Mării Azov, pe de altă parte. Fabrica are propriul port de marfă și un sistem extins de utilități subterane.

Decizia de construire a întreprinderii a fost luată în 1930 de Prezidiul Consiliului Suprem al Economiei Naționale din URSS. Amplasarea geografică avantajoasă a făcut posibilă utilizarea transportului maritim pentru aprovizionarea uzinei cu minereu de fier.

În 1931 a început construcția primelor clădiri ale combinatului și a portului maritim. Doi ani mai târziu, Azovstal a primit primul lot de fontă brută. În toamna anului 1941, din cauza războiului, multe unități tehnologice au fost transportate în Urali.

Pe 8 octombrie 1941, trupele germane capturaseră Mariupolul, iar înainte de a se retrage, în septembrie 1943, au distrus practic uzina, aruncând în aer principalele instalații; în mod special, bateriile de cocs, furnalele și cuptoarele cu vatră deschisă.

Sovieticii au reluat producția foarte repede, în 1945, ținând cont de dezastrul lăsat în urmă de naziștii lui Hitler.

Din 1996, Azovstal a devenit parte a grupului Metinvest, deținut de oligarhul ucrainean Rinat Ahmetov, fostul patron al lui Mircea Lucescu de la Șahtior Donețk. Înainte de invazia rusă, în combinat lucrau peste 10.000 de oameni.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Cresc riscurile unui război NATO – Rusia. Militari ucraineni sunt antrenați în Franța, Germania și Marea Britanie

Ucraina primește armele cerute: Franța livrează autotunuri Caesar și rachete antitanc Milan; Canada și Marea Britanie – tunuri grele; esticii – tancuri T-72 și avioane

Planul terorist al invadatorilor putiniști: adună resturile elicopterelor ucrainene doborâte, le plasează în Rusia, își bombardează propriul teritoriu, apoi dau vina pe armata lui Zelenski

Putin l-a avansat pe „măcelarul de la Bucea”: Azatbek Omurbekov, făcut colonel și trimis în Donbass

Înalt oficial militar american: Rusia a pierdut 25% din puterea de luptă inițială

Morți suspecte printre oligarhii ruși: acuzați de Putin de „trădare”, ei „se sinucid” după ce-și omoară familiile

Rusia o amenință pe Maia Sandu: „Va ajunge la groapa de gunoi a istoriei. Răspunsul nostru va fi dureros”. Motivul: Parlamentul Moldovei a interzis simbolurile agresiunii în Ucraina

Un comandant rus și-a trimis militarii să omoare civili în Dnipropetrovsk, deși acolo locuiesc fiicele sale din prima căsătorie. Anastasia și Viktoria nu vor să mai audă de teroristul lor tată

Alt 8-lea general rus lichidat în Ucraina era fiul unui ofițer sovietic care a participat la masacrul de la Katyn, din 1940, împotriva ofițerilor polonezi

Primul deputat rus care-l înfruntă pe Putin: „Toți susținătorii așa-zisei «operațiuni militare speciale» vor regreta amarnic”

VIDEO. Cecenul Kadîrov, „luptătorul de pe Tik-Tok”, îi cere lui Putin să dea cu arma nucleară în ucraineni, „ca să nu mai glumească pe seama noastră”

Discurs scelerat al Moscovei: se cere exterminarea poporului ucrainean! Ria Novosti: „Naziștii trebuie uciși în număr cât mai mare. Nu doar elitele! Cei mai mulți oameni sunt vinovați, sunt naziști pasivi”

„Dezgustător! Această Șoșoacă, sluga lui Putin, reprezintă cea mai hidoasă expresie a unui politician vândut. Act de trădare națională”

Medic faimos despre Putin: „Trăim lângă un câine turbat. Nu trebuie să-l tachinăm, ci să devenim urgent atât de puternici, încât să nu ne mai fie frică de el”

AUDIO. Ucrainenii fac astăzi exact ce ar fi trebuit să facă românii în 1917 și 1940. Neagu Djuvara era de aceeași părere

Valeriu Zgonea, fost președinte al Camerei Deputaților, are două surse de venit. Soția sa are funcție mare la stat

Autorii rușinii de la Târgul de Turism din New York sunt „cei mai mari sinecuriști”, plătiți de statul român „cu 6.000-12.000 de euro pe lună”

Patronul ziarului „Adevărul”, trimis în judecată în dosarul Romvag Caracal. Prejudiciul: 32,6 milioane de euro. Burci e plecat în Emirate

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here