Cresc riscurile unui război NATO – Rusia. Militari ucraineni sunt antrenați în Franța, Germania și Marea Britanie

2
12692
Tancuri slovene T-72 care vor fi livrate Ucrainei. În loc, Slovenia va primi tancuri produse de Germania. Același lucru se va întâmpla cu Polonia, care va primi Challenger II britanice în locul tancurilor T-72 date Ucrainei

Pericolul unei confruntări directe NATO – Rusia a crescut semnificativ după ce marile puteri occidentale au decis să susțină livrarea de armament greu către Ucraina, arată Frank Gardner, jurnalist specializat în probleme de securitate al BBC. Vestul, la început profund ostil ideii de a livra armament greu ucrainenilor, și-a schimbat poziția progresiv după descoperirea masacrului din Bucea. Cu fiecare nouă dovadă a atrocităților comise de ruși, Ucraina primește tot mai multă susținere.

În ultimele 24 de ore s-au succedat mai multe anunțuri foarte importante:

1. Premierul canadian Justin Trudeau a confirmat că țara sa va trimite de îndată artilerie grea și vehicule blindate Ucrainei.

2. Președintele francez Emmanuel Macron a declarat că i-au fost deja livrate Ucrainei rachete antitanc Milan și în foarte scurt timp acolo vor ajunge și autotunuri Caesar.

3. Marea Britanie va da Poloniei tancuri Challenger II în locul tancurilor T-72 pe care Guvernul de la Varșovia le trimite Ucrainei.

4. Germania va înlocui cu tancuri din propria industrie de armament (cel mai probabil, Leopard II) tancurile T-72 pe care Slovenia le dă Ucrainei.

5. Marea Britanie, Germania și Franța au confirmat oficial că pe teritoriul lor se află militari ucraineni la specializare, care învață să mânuiască armament NATO. Foarte probabil, astfel de cursanți sunt și în SUA.

După cum a spus un ofițer superior al armatei britanice, aceasta ar crește angajamentul Marii Britanii față de Ucraina cu încă o treaptă, dar crește și șansele ca Marea Britanie – și NATO – să devină în cele din urmă cobeligeranți în acest conflict“, a scris BBC.

Totuși, în acest moment nu există niciun plan să fie trimise tancuri britanice sau echipaje din această țară să lupte în Ucraina.

Faptul că militarii ucraineni sunt antrenați în țările NATO, ca să poată folosi armamentul acestor țări, poate să însemne și că, la un moment dat, când echipamentele de origine sovietică pe care le mai au țările est-europene se vor epuiza, în Ucraina s-ar putea să înceapă livrarea de tancuri, sisteme antiaeriene și avioane produse în Occident.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Înalt oficial militar american: Rusia a pierdut 25% din puterea de luptă inițială

* Morți suspecte printre oligarhii ruși: acuzați de Putin de „trădare”, ei „se sinucid” după ce-și omoară familiile

* Rusia o amenință pe Maia Sandu: „Va ajunge la groapa de gunoi a istoriei. Răspunsul nostru va fi dureros”. Motivul: Parlamentul Moldovei a interzis simbolurile agresiunii în Ucraina

* Rusia amenință tot mai primitiv, Finlanda nici n-o bagă în seamă: dezbate în Parlament aderarea la NATO. „Moscova a devenit nemiloasă, imprevizibilă şi agresivă”

* Un comandant rus și-a trimis militarii să omoare civili în Dnipropetrovsk, deși acolo locuiesc fiicele sale din prima căsătorie. Anastasia și Viktoria nu vor să mai audă de teroristul lor tată

Alt 8-lea general rus lichidat în Ucraina era fiul unui ofițer sovietic care a participat la masacrul de la Katyn, din 1940, împotriva ofițerilor polonezi

Primul deputat rus care-l înfruntă pe Putin: „Toți susținătorii așa-zisei «operațiuni militare speciale» vor regreta amarnic”

VIDEO. Cecenul Kadîrov, „luptătorul de pe Tik-Tok”, îi cere lui Putin să dea cu arma nucleară în ucraineni, „ca să nu mai glumească pe seama noastră”

Discurs scelerat al Moscovei: se cere exterminarea poporului ucrainean! Ria Novosti: „Naziștii trebuie uciși în număr cât mai mare. Nu doar elitele! Cei mai mulți oameni sunt vinovați, sunt naziști pasivi”

„Dezgustător! Această Șoșoacă, sluga lui Putin, reprezintă cea mai hidoasă expresie a unui politician vândut. Act de trădare națională”

Medic faimos despre Putin: „Trăim lângă un câine turbat. Nu trebuie să-l tachinăm, ci să devenim urgent atât de puternici, încât să nu ne mai fie frică de el”

* AUDIO. Ucrainenii fac astăzi exact ce ar fi trebuit să facă românii în 1917 și 1940. Neagu Djuvara era de aceeași părere

* Valeriu Zgonea, fost președinte al Camerei Deputaților, are două surse de venit. Soția sa are funcție mare la stat

* Autorii rușinii de la Târgul de Turism din New York sunt „cei mai mari sinecuriști”, plătiți de statul român „cu 6.000-12.000 de euro pe lună”

* Patronul ziarului „Adevărul”, trimis în judecată în dosarul Romvag Caracal. Prejudiciul: 32,6 milioane de euro. Burci e plecat în Emirate

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here