Rusia o amenință pe Maia Sandu: „Va ajunge la groapa de gunoi a istoriei. Răspunsul nostru va fi dureros”. Motivul: Parlamentul Moldovei a interzis simbolurile agresiunii în Ucraina

1
2137
Maia Sandu și ambasadorul Rusiei la Chișinău, Oleg Vasnețov

Rusia își continuă retorica violentă și amenințătoare la adresa altor state și a avertizat că va da un răspuns „dureros” după ce Parlamentul Moldovei a interzis prin lege simbolurile agresiunii din Ucraina, literele „Z” și „V” cu panglica negru-portocaliu. Purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus i-a somat pe moldoveni „să se abțină de la declarații”.

Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe al Rusiei, a comis un act absolut inacceptabil în practica relațiilor internaționale, amenințând-o direct pe Maia Sandu, președintele unul alt stat suveran, Republica Moldova, că va ajunge „la groapa de gunoi a istoriei”. Zaharova a întrebat retoric și ofensator „cine își permite” să spună că simbolurile folosite de armata invadatoare rusă sunt „barbare”.

Moldovenii nu s-au lăsat impresionați de ostilitatea rușilor și au convocat ambasadorul Moscovei la Chișinău, pentru a da explicații.

După ce Parlamentul Moldovei a interzis afișarea simbolurilor folosite de ruși la invadarea Ucrainei, Maria Zaharova a trecut la amenințări: „Nu am putut trece cu vederea peste declarațiile Maiei Sandu în legătură cu promulgarea acestei legi. În special, ea a spus că «locul unor asemenea simboluri este la coșul de gunoi al istoriei alături de alte simboluri barbare». Cine spune asta? Cine și-a permis să spună asemenea cuvinte? Cine își permite asemenea afirmații în adresa unui simbol pentru care oamenii își dau viața, singur se va îndrepta la coșul de gunoi al istoriei!”.

Zaharova a avertizat Chișinăul să se abțină de la declarații, în caz contrar „Rusia va răspunde, iar aceste răspunsuri vor fi dureroase”.

Fără să se teamă, Moldova a ripostat însă. Ministerul de Externe al Chișinăului a transmis că, „dat fiind limbajul inacceptabil utilizat în adresa șefei statului din partea reprezentantului oficial al diplomației ruse, a dispus convocarea ambasadorului Federației Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețov”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Sadicul care a pisat Mariupolul cu bombe din aer este un general rus de origine ucraineană, din Odessa! A mai făcut masacre printre civili în Cecenia, Georgia și Siria

Armata lui Zelenski i-a lichidat pe militarii ucraineni care au trădat în 2014, predând Crimeea și trecând în tabăra lui Putin pentru a întări flota rusă din Marea Neagră

VIDEO. Primele imagini cu nava-amiral a flotei ruse după ce a fost lovită de rachetele ucrainene. Supraviețuitorii de pe crucișătorul “Moscova” au fost salvați de turci

Alt 8-lea general rus lichidat în Ucraina era fiul unui ofițer sovietic care a participat la masacrul de la Katyn, din 1940, împotriva ofițerilor polonezi

Primul deputat rus care-l înfruntă pe Putin: „Toți susținătorii așa-zisei «operațiuni militare speciale» vor regreta amarnic”

VIDEO. Cecenul Kadîrov, „luptătorul de pe Tik-Tok”, îi cere lui Putin să dea cu arma nucleară în ucraineni, „ca să nu mai glumească pe seama noastră”

Discurs scelerat al Moscovei: se cere exterminarea poporului ucrainean! Ria Novosti: „Naziștii trebuie uciși în număr cât mai mare. Nu doar elitele! Cei mai mulți oameni sunt vinovați, sunt naziști pasivi”

„Dezgustător! Această Șoșoacă, sluga lui Putin, reprezintă cea mai hidoasă expresie a unui politician vândut. Act de trădare națională”

Medic faimos despre Putin: „Trăim lângă un câine turbat. Nu trebuie să-l tachinăm, ci să devenim urgent atât de puternici, încât să nu ne mai fie frică de el”

Beizadelele Kremlinului, crescute în Occidentul blamat de părinți. Ipocrizia liderilor de la Moscova

* AUDIO. Ucrainenii fac astăzi exact ce ar fi trebuit să facă românii în 1917 și 1940. Neagu Djuvara era de aceeași părere

Ciolacu și Ciucă au mințit cu nerușinare: România nu are niciun acord cu UE pentru finanțarea voucherelor de 50 de euro! Analist financiar: banii nu există

* Autorii rușinii de la Târgul de Turism din New York sunt „cei mai mari sinecuriști”, plătiți de statul român „cu 6.000-12.000 de euro pe lună”

* Patronul ziarului „Adevărul”, trimis în judecată în dosarul Romvag Caracal. Prejudiciul: 32,6 milioane de euro. Burci e plecat în Emirate

1 COMENTARIU

  1. Toata admiratia! Maia Sandu si statul moldovean stiu sa se poarte cu demnitate. Nu doar ca istoria o va mentiona pe Maia Sandu printre cei inteligenti si demni, dar cred ca si contemporanii trebuie sa-i acorde totrespectul.
    Spre deosebire de Republica Moldova, unele state cu pretentii din UE s-au purtat cam penibil….

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here