„Procurorul de caz a intervenit legal în cazul Sorina”. Lecţie de avocatură&viaţă pentru mafia din justiţie

2
2108

Claudia Postelnicescu, avocată şi publicistă, a făcut o analiză juridică şi socială a cazului Sorina. Ea a abordat felul halucinant în care procurorul general al României, aflat în plină campanie de imagine pentru a fi numit stabil pe funcţie, a „cuplat” la atacurile naţionalist-populist-antiamericane şi a creat un mare abuz faţă de familia adoptivă.

Analiza Claudiei Postelnicescu în cazul Sorina

 • Claudia Postelnicescu

  „Procurorul-general interminar, Bogdan Licu, sesizat la solicitarea senatorului Vlad Alexandrescu, făcută pe facebook, a ignorat, cu bună-știință sau din ignoranță, la fel ca demnitarul public, ales în   Senatul României, interesul superior al copilului, negându-i Sorinei Săcărin dreptul la protecția statului în ceea ce privește familia sa, dreptul la o familie și drepturile copilului, conform legii, cedând populist și oportunist presiunii publice creată pe emoțiile provocate de refuzul copilului de a pleca cu procurorul de caz.”

 • „Acesta a intervenit în mod legal pentru a scoate un minor de la o persoană care o deținea fără drept, după ce familia Săcărin a încercat și a eșuat să pună în executare hotărârea instanței civile, întrucât asistenta maternală Mariana Șărămăt a refuzat să o pregătească și să o ducă pe minora Sorina Săcărin, familiei sale, fiind acum, în mod legal, fiica lor. Într-o țară normală, intervenția procurorului de caz pentru o plângere de lipsire de libertate nu ar fi trebuit să fie necesară.”
 • „Într-o țară normală, Avocatul Poporului, procurorul de pe lângă Judecătoria Mehedinți, procurorul general, ministrul muncii, ministrul justiției, toți cei care au fost sesizați de o familie disperată, care a trecut prin toate procedurile interne și internaționale, ar fi reacționat de partea lor să investigheze situația din Baia de Aramă unde, de ani de zile, există o mafie a asistenților maternali, coordonată prin afiliați ai PSD în Comisia pentru Drepturile Copilului din Consiliul Județean Mehedinți, omul care aranjează tot, ce copii sunt dați în plasament, cui, și pentru ce avantaje.”
 • „A reacționat doar ambasada SUA, sesizată de niște părinți disperați, că așa sunt americanii, nu își lasă cetățenii la greu, ca românii. Dacă un adevărat jurnalist de investigație, nu unul care țipă de pe scaunul din studio cu înscrisuri din dosar la care au acces, într-o țară normală, doar părțile și procurorul, iar părțile nu discută cu astfel de jurnaliști, s-ar fi dus la fața locului ar fi aflat că într-un număr halucinant de cazuri de adopție copiii au fost învățați să își respingă familiile adoptatoare și să fie luați pe sus cu plânsete și tăvălit pe jos, ceea ce a determinat unii părinți adoptatori să renunțe la adopție.”
 • „Nu și încăpățânații soți Săcărin, care s-au americanizat atât de mult, încât nu concep nerespectarea unor legi și a unor hotărâri judecătorești, ceea ce a determinat o întreagă zguduire a unui sistem putred și corupt până în măduva oaselor. Nu numai că acești copii abandonați nu au pe nimeni care să le reprezinte interesele în instituție și pe parcursul procedurilor de adopție, dar sunt folosiți ca titluri de creanță pentru mamele surogat plătite, până se găsește o mamă care îi dorește pe viață, nu doar cât timp statul le oferă bani.”

Analiza pe larg, pe Contributors.ro

Donați AICI pentru susținerea proiectului ZIARISTII.COM!

CITIŢI ŞI:

IPOCRITUL. Bogdan Licu se leapădă voalat de „SS-Gestapo”, dar girează acest monstru anti-justiţie în cazul Sorina

Fenomenul ZIARISTII.COM: peste 3 milioane de cititori, peste 18 milioane de citiri în 6 luni. Mulțumim!

* Imagine duioasă: Sorina și noua ei verișoară

VIDEO. Au încercat s-o declare pe Sorina „persoană cu handicap”, „ca să sperie adoptatorii și să ia mai mulți bani de la stat”!

Interesul superior al copilului. Arestați doctorița care face injecții! Plânge copilul, nu vrea să fie înțepat

VIDEO. Procuroarea din „cazul Sorina”, denunțată de vuvuzeaua penalilor: „E din gașca #Rezist!”

Asistenta maternală a făcut-o pe Sorina „țigancă” și „nebună”, de față cu fetița și cu cei de la Direcția Copilului!

Manevre ticăloase ale soților Șărămăt, pentru a o ține captivă pe Sorina: alba-neagra cu cererile de adopție

VIDEO. Gâdea, umilit în direct de părinții adoptivi ai Sorinei. Diversiunile i-au fost demontate cu argumente zdrobitoare

Adevăruri grave pe care propaganda PSD-ALDE le-a acoperit cu diversiunea „Sorina răpită de americanii traficanți de organe”

Efectul propagandei infernale: părinții adoptivi ai Sorinei au fost atacați în trafic, la Severin, fiind în pericol de linșaj

Sorina, victima unor escroci emoționali. Au speriat-o cu bau-baul părinților de adopție, deși erau plătiți s-o integreze în familia acestora

Camelia Bogdan: „Dan Voiculescu a dirijat banii Securității fără ca autoritățile române să-l deranjeze”

Şeful uzinelor Ford s-a săturat de minciunile PSD privind autostrada Piteşti-Craiova

Cei 7 magnifici de la CSM. Gruparea reformiştilor blochează a treia oară gaşca Savonea-Florea, care ţine cu dinţii de SS-Gestapo

PSD l-a umplut de bani pe Marius Pieleanu. Cum şi-a mărit averea „sociologul naţional” pe seama sondajelor scandaloase

Dăncilă, ce profitoare! Şi-a „aranjat” fiul cu funcţie grasă la Curtea de Conturi. Meritul beizadelei? Mama-i şefă la PSD!

*Dăncilă – „un produs de slabă calitate, aproape un rebut”

Asfalt turnat direct pe pământ pe „moşia” clanului Manda-Olguţa. Sursa: „Programul Naţional Dragnea Liviu”, din banii noştri

Victor Rebengiuc, la protestul actorilor: „Au făcut doi golani un program de guvernare, pe sistem Caritas, și falimentul e aici”

Blestemul lui Codrin Ștefănescu către PSD-iști: „Lașilor, m-ați trădat! Mi-ați arătat fața oribilă a ceea ce urmează să devenim curând”

Cântărețul Marcel Pavel către baronul Oprișan: „Frate drag, știu că ești un om de onoare. Respect!”

Alungat de la Congresul PSD, baronul Oprișan se răzbună pe Europa. „Numai Papa de la Roma nu ne-a făcut corupți!”

VIDEO. „Filme horror” la Congresul PSD: atacați de „forțele iadului”, luptă cu „monștrii răi” care „îi mănâncă pe oameni”

Ion Iliescu poate fi fericit: PSD are președinte executiv plătit de ruși. Escală misterioasă la Moscova

Primul sondaj IMAS după alegeri: PNL crește la 27,5%, USR-PLUS la 25,2%, PSD scade la 18,9%!

Chirieac vinde statului „știri pozitive” cu 2.500 € bucata. Un nou șmen de 15.000 € de la Drumuri, cu trei zile înainte de alegeri

Ciuvică a descoperit „mâna criminală” care a fraudat alegerile și a băgat ALDE sub 5%

2 COMENTARII

 1. Suntem un cuplu din Canada care in 2018 am adoptat un copil din Romania.
  Cunoastem sistemul si dificultatile cu care se confrunta o familie in adoptia internationala.
  Situatia prin care trece familia Sacarin este absolut revoltatoare.
  Suntem cu inima si sufletul alaturi de ei,sunt niste eroi.

 2. Welcome to Romania, unde ajunge senator un total loser ca Vlad Alexandrescu. Arogant, inept, si incompetent ca profesor, un dezastru ca Ministru al Culturii, fortat sa demisioneze dupa un sir interminabil de gafe, implicat in afaceri dubioase, o marioneta in buzunarul lui Soros. Isi da cu parerea pe un sait de networking social fara sa se documenteze asupra faptelor cazului si asupra legilor aplicabile, si solicita procurorului general interimar o masura aberanta fara nici o baza legala impotriva unei familii care a parcurs procesul de adoptie in mod perfect legal. Iar Licu, un om incapabil sa produca o dizertiatie prin intelectul propriu si nevoit sa recurga la plagiat, da curs acestei cereri fara sa gandeasca. Sa speram ca au mai ramas si oameni inteligenti, capabili, si necorupti in Romania care sa solutioneze rapid cazul, pentru ca Sorina sa se poata integra in societatea americana cat mai rapid, si sa inceapa sa beneficieze de sistemul educational de aici din America.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here