„Rădoi, s-a terminat! Ce ai făcut zeci de ani nu mai merge!” Ministrul Drulă a cerut forțelor de ordine să elibereze șinele la metrou de greviști

2
2477
Astă-primăvară, când au auzit că le vor fi desființate gheretele amplasate ilegal în stațiile de metrou, sindicaliștii lui Rădoi au blocat brusc circulația

Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, a cerut public, vineri, forțelor de ordine să facă ordine la metrou și să elibereze șinele de oamenii liderului sindical Ion Rădoi. Ministrul s-a scuzat față de bucureșteni pentru haosul provocat de acțiunea în forță a grupurilor controlate de fostul parlamentar PSD, spunând însă că “nu voi ceda niciun milimetru” în fața “mafiei” conduse de liderul sindical.

După ce, joi, compania Metrorex a notificat firma sindicatului de la metrou să elibereze spațiile comerciale până pe 2 aprilie, în zorii zilei de vineri grupurile de presiune ale lui Ion Rădoi au blocat prin surprindere subteranul. A fost o reacție fulgerătoare a șefului de sindicat, petrecută la doar câteva ore după notificarea companiei. Acțiunea este ilegală.

„Câtă vreme sunt eu aici,  statul nu va ceda niciun milimetru in fața mafiei. Despre asta este vorba, o grupare care se comportă în stil mafiot“

Contractul Metrorex cu firma sindicatului a expirat în 2018. De atunci, firma exploatează spațiile comerciale și publicitare din stațiile de metrou fără nicio bază legală. Ion Rădoi este însă socotit azi cel mai puternic lider sindical din România și nimeni n-a îndrăznit, până acum, să-l deranjeze.

Cătălin Drulă a subliniat că statul nu va ceda în fața mafiei: “Le cer scuze bucureștenilor pentru că au fost obligați să treacă prin acest eveniment. Le cer scuze și pentru cei 20 de miniștri care au lăsat un buboi la metrou, o mafie. Câtă vreme sunt eu aici, vă asigur că statul nu va ceda niciun milimetru in fața mafiei. Despre asta este vorba, o grupare care se comportă în stil mafiot“.

„Oamenii au trebuit să se înghesuie azi, din cauza unor mafioți, în mijloacele de transport în comun. Voi unde vă credeți? V-a mers până acum, nu vă mai merge!“

Apoi, ministrul i-a transmis un mesaj direct liderului sindical: “Rădoi, s-a terminat! Ceea ce ai făcut zeci de ani nu mai merge. Este absolut inadmisibil ca o infrastructură critică națională să fie blocată, sinele să fie ocupate prin multiple infracțiuni. (…) Oamenii au trebuit să se înghesuie azi, din cauza unor mafioți, în mijloacele de transport în comun. Voi unde vă credeți? V-a mers până acum, nu vă mai merge!“.

Conform lui Drulă, “liderul de cartel Ion Rădoi a decis că bucureștenii nu contează, ci contează doar banii“.

Compania se va îndrepta împotriva celor care au blocat activitatea și le va imputa milioane de lei – daunele pentru întreruperea circulației trenurilor.

Drulă s-a adresat Poliției și Jandarmeriei: “Le cer celor care veghează la ordinea publică și au aceste responsabilități să-și facă datoria, pentru că numai ei pot elibera șinele de acești ilegaliști“.

“N-are rost să te duci la pușcărie pentru Rădoi!”

Ministrul Transporturilor a demontat în doar câteva fraze argumentele inventate de oamenii lui Rădoi vineri la prânz, după ore în care nu reușiseră să explice de ce au blocat metroul.

“Apropo de o acuzație aruncată de domnul Rădoi, de acoliții săi. O minciună! Nu a fost nimeni concediat de la metrou. Cine spune asta minte cu o nerușinare penală. Sunt zece oameni. Atât. Zece, care au ieșit la pensie. De asemenea, niciun salariu nu a fost redus în acest moment. De fapt, altele sunt mizele acestei acțiuni. Mizele sunt cele identificate de Corpul de control al ministerului. Cartelul, controlul oneros asupra companiei și asupra proprietății statului. Spațiile comerciale ocupate fără drept. Ieri s-a trimis o somație de eliberare a acestor spații ocupate fără drept și miza celor care au organizat această acțiune ilegală este exact aceasta: banii pe care firma sindicatului îi încasează de la chiriile din spațiile comerciale“.

Ministrul le-a transmis un mesaj-îndemn greviștilor de la metrou: “N-are rost să te duci la pușcărie pentru Rădoi!”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

2 COMENTARII

  1. Șiii… forțele-de-ordine ale PROSTĂNACULUI de Bode… s-au și grăbit s-o facă: am văzut la televizor cât… „zel” (Sic!) aveau!

    „Greviștii” au plecat de pe șine… doar când le-au spus liderii lor sindicali că negocierile de la Guvern merg bine pentru ei!!!!!

    • Ahhh…, se pare că uităm mereu: Lucian Bode („pila”-marotă a… PUTERNICEI-șiii…-CĂPOASEI – !!!!! – aripi-ARDELENE a P.N.L.!) a fost în Guvernul-Orban ministru al… TRANSPORTURILOR (!), NEfăc\nd NIMIC, în timpul mandatului, pentru stârpirea MAFIEI-SINDICALE de la „Metrorex”!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here