În Israel, după imunizarea a 60% din populație, numărul bolnavilor a scăzut cu 86%, iar cel al morților cu 91%! “E posibil să fi lăsat pentru totdeauna în urmă pandemia”

3
15714
Secretul succesului în Israel: vaccinarea în masă și neobosită a populației, 24 de ore din 24, 7 zile din 7. Rata de infectare a scăzut de 10 ori față de acum 3 luni, deși între timp s-au redeschis aproape toate activitățile și s-a revenit la viața de dinainte

Asistăm la prima victorie majoră a unei campanii de vaccinare în pandemia de Covid: Israel anunță că, după imunizarea a 60% din populație, numărul cazurilor de infectare a scăzut cu 86%, iar cel al deceselor – cu 91%, anunță Jerusalem Post! Asta, deși restricțiile au fost deja ridicate în mare măsură, iar viața a revenit aproape la normal. În acest weekend vor fi eliminate noi restricții.

Vestea este, în același timp, dovada clară că este corect ceea ce susțin medicii epidemiologi de atâta timp: singura modalitate eficientă de a stopa pandemia este, în acest moment, vaccinarea masivă și obținerea imunității pe această cale.

Deși în țară s-au redeschis deja majoritatea activităților, iar oamenii s-au întors aproape complet la viața de dinainte, numărul cazurilor continuă să scadă ca și când ar fi un lockdown complet.

Israel a fost permanent înaintea celorlalte țări în măsurile corecte de stopare a pandemiei

Yuli Edelstein, ministrul Sănătății din Israel, a proclamat joi apropiata victorie: “Este posibil ca Israelul să fi lăsat pentru totdeauna în urmă pandemia de coronavirus!”. Numărul cazurilor noi de Covid și al pacienților internați la ATI este în continuă scădere, relatează Jerusalem Post. Acest lucru se constată într-un moment în care deja 60% din populația țării a fost deja vaccinată cel puțin cu prima doză.

În anul trecut de la izbucnirea pandemiei, Israelul a fost tot timpul cu un pas înaintea celorlalte țări, remarcându-se prin deciziile corecte luate. Guvernul a constituit o comisie de specialiști de talie mondială în domeniul sănătății și al epidemiologiei, iar recomandările acestora au fost aplicate ferm.

Israel a fost prima țară din lume care a intrat pentru a doua oară în lockdown, astă-toamnă, într-un moment când în celelalte țări nimeni nu îndrăznea nici măcar să deschidă acest subiect. “În curând, toți vor face același lucru”, a spus atunci premierul Netanyahu, iar pronosticul s-a confirmat în mai puțin de o lună.

Tot Israelul a fost țara care s-a organizat cel mai bine în campania de vaccinare. Progresele au fost absolut spectaculoase, centrele de vaccinare funcționând zi și noapte, 7 zile din 7. Când în Israel se ajunsese la vaccinarea unei treimi din populație, în alte țări (inclusiv în UE) campania abia demara.

Acum se culeg roadele. Yuli Edelstein a făcut anunțul, încercând să-și păstreze moderația, la un eveniment unde erau prezenți mai mulți șefi ai unor organizații care activează în sistemul de sănătate: ”Cu toată precauția, încep să cred că nu ne mai întoarcem la ce a fost. (…) În trecut, pentru a ajunge la astfel de cifre, aveam nevoie de un blocaj strict. Acum, totul este deschis și toți indicii scad. Încep să cred că vremurile dificile au trecut“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

3 COMENTARII

  • Darrr…, ei sunt EVREI (numărați, așaaa…, de curiozitate…, cam câți din neamul lor au… Premiul-Nobel!!!!!!!!!!), iar noi suntem… români-„Verzi” (Sic!), locuitori mioritico-carpatini aiii… „Grădinii-Maicii-Domnului” (Sic!), urmașii… lupilor-daci (Sic!) Ș.A.M.D.

   Traducerea: ei cuuu… Premii-Nobel; noi cuuu… „râu’, ramu’, și nevoile, și neamu'” – SIC! – (cuuu… NEAMU’-PROST/BOU, daaaaaaaaaaaaaaaaaaa?!!!), ASTA E!

 1. Îl întreb pe președintele țării mele, cand credeti dle Iohannis ca va ajunge și țara mea la un asemenea procentaj??..asa pour les fleurs de cucu..!!..
  In ritmul ăsta în care se vaccineaza doar de luni până vineri la ora 12 !! Ăsta în caz fericit, dacă medicii nu pleaca in weekend de joi !!..
  Ati facut un calcul ca dacă se fac 100000 de vaccinari/săptămânal, în ce an stelar se va termina vaccinarea la români??
  Cred ca va dispărea pandemia și noi tot cu gheorghiță o sa fim…sa ne trimită prin toată țara sa ne vaccinam…
  Sa auzim de bine….

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here