Polițistul Godină, după ce a văzut cât se câștigă la Metrorex: „Dacă îi arăt fluturașul meu de salariu unui zugrav de acolo, râde de mine!”

5
2068

După ce a văzut ce salarii au angajații de la metrou care vineri au intrat în grevă “spontană” pretextând că ar urma să le fie tăiate veniturile, polițistul Marian Godină a constatat, ironic, că s-ar face de râs în fața unui zugrav de acolo, dacă i-ar spune cât câștigă.

Războiul sindicatului controlat de baronul PSD-ist Ion Rădoi cu conducerea companiei Metrorex și a Ministerului Transporturilor e doar în aparență unul legat de revendicări concrete și legitime.

Compania Metrorex a notificat joi firma sindicatului, care exploatează ilegal de 3 ani spațiile comerciale și publicitare din stațiile de metrou, să le elibereze până la 2 aprilie.

Reacția lui Ion Rădoi a fost fulgerătoare. Peste doar câteva ore, în zorii zilei de vineri, sute de angajați ai Metrorex au blocat spațiile de rulare, astfel că metroul n-a mai putut circula. Sute de mii de bucureșteni au aflat, în drum spre serviciu, că nu mai au cu ce să circule, iar tot orașul a fost dat peste cap.

Inițial, sindicaliștii trimiși de Rădoi să ocupe metroul n-au știut foarte clar ce să spună și cum să justifice acțiunea, pentru că – în mod evident – nu puteau invoca notificarea primită de la conducerea Metrorex privind spațiile comerciale.

Spre prânz, însă, au însăilat o listă de revendicări, pretextând că se fac concedieri masive în companie, se taie salariile cu 25%, iar ministrul Drulă “vrea să dea metroul la multinaționale”. Compania a negat ferm toate acuzațiile, spunând că n-au părăsit Metrorex decât persoanele ieșite la pensie, iar despre tăieri salariale nu poate fi vorba. În schimb, s-a mai explicat încă o dată că, din cauza crizei economice, mărirea salarială de 18% operată de fosta conducere PSD a Metrorex în noiembrie anul trecut nu poate fi aplicată în 2021.

În aceste condiții, angajații Metrorex ar fi nevoiți să “suporte” în acest an salariile pe care le-au avut și în 2020:

– Șef de serviciu: 14.641 lei/lună,

– Consilierii directorului general: 9.417 lei/lună,

– Administratorii bazei de date: 9.196 lei/lună,

– Lăcătușii: 8.600 lei/lună,

– Zidarii, zugravii, instalatorii – 5.600 lei/lună.

Conform ministrului Transporturilor, Cătălin Drulă, în anul 2020 salariul brut lunar/angajat la Metrorex a fost de 9.901 lei. Acesta a spus că, în 2021, era preconizat ca salariul mediu burt lunar/angajat Metrorex să urce la 12.739 lei!

Documente publicate luna trecută de HotNews arată că peste 80% din cei circa 6.000 de angajați de la Metrorex iau 5.000 lei net pe lună (circa 1.000 de euro). 25% dintre angajați iau 1.500 de euro/lună net.

Compania acoperă din venituri proprii doar 30% din cheltuieli.

Concluzia a fost trasă vineri de polițistul Marian Godină pe Facebook: “Dacă-i arăt fluturașul meu de salariu unui zugrav de la Metrorex, râde de mine”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

5 COMENTARII

 1. Am vazut cine a reactionat azi: ministrul transporturilor, al afacerilor interne, primarul general.
  N-a reactionat cel ce trebuia sa reactioneze primul, directorul general.
  De ce mai e la ora asta in functie?
  Ca asta nu e treaba de ministru.
  De ce Politia n-a actionat? De ce mai e seful Politiei in functie?
  Sau legea se aplica cind au unii chef?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here