Acțiune de tip terorist: Mafia sindicală a PSD-istului Rădoi a blocat metroul din București! Miza șantajului: spațiile comerciale din cele 62 de stații

4
5684

Surpriză îngrozitoare pentru zeci de mii de bucureșteni, vineri dimineață, începând cu ora 5.00, când de regulă se deschid cele 62 de stații de metrou din București: circulația trenului subteran a fost blocată, în urma unui așa-zis „protest spontan”! Circulația nu a fost reluată nici până la ora 12.00.

Reprezentanții sindicatului condus de Ion Rădoi, fost deputat și senator PSD, au coborât în tunel și au împiedicat pornirea la timp a trenurilor de pasageri. Oprirea metroului este cu atât mai gravă, cu cât are loc în plină pandemie și duce la supraaglomerarea transportului terestru.

Este o acțiune șantajistă de tip terorist, pusă la cale de gruparea mafiotă condusă de PSD-istul Ion Rădoi. Motive: decizia noii conduceri a Metrorex și a ministrului Cătălin Drulă (USR-PLUS) de a scoate din ghearele mafiei sindicale controlul spațiilor comerciale și al celor publicitare din stațiile de metrou, precum și eliminarea altor privilegii aberante.

E nevoie de o acțiune în forță, cu legea în mână, pentru destructurarea mafiei lui Rădoi, eliminarea acestuia din afacerile Metrorex și trimiterea acestuia în fața procurorilor, pentru acțiune de tip terorist și zădărnicirea combaterii bolilor.

Salariații de la metrou au printre cele mai bune condiții de salarizare dintre bugetarii României, în condițiile în care pierderile Metrorex au crescut exponențial de la an la an.

Ion Rădoi este un vechi baron PSD, partid care l-a trimis de două ori în Parlament: mai întâi deputat (2000-2004), apoi senator (2004-2008).

Dincolo de milioanele de euro încasate de firma sindicatului lui Rădoi din închirierea spațiilor comerciale și a panourilor publicitare din stațiile de metrou, prinse oficial în contabilitate, mai există și mulți bani negri. Aceștia au fost pretinși unor comercianți pentru a putea vinde în stațiile de metrou.

Sindicaliștii s-au pus pe șine la Piața Unirii

Trenurile de metrou ar fi trebuit să se pună în mișcare la ora 5 dimineața, dar niciun călător nu a fost lăsat să coboare în subteran. Oamenii au găsit lacătul pus pe porțile de acces în stații, plus un afiș care anunța că este grevă spontană.

Reprezentanţii USLM (sindicatul lui Rădoi) au blocat calea de rulare în staţia Piaţa Unirii, împiedicând pornirea la timp, conform programului normal, a trenurilor de pasageri.

Sindicatul lui Rădoi a anunțat pe Facebook: „Noi toți am ales să ne apărăm drepturile, pentru că nu putem menţine tăcerea în faţa nedreptăţii”.

Metrorex: „Au refuzat dialogul pe parcursul nopții”

Metrorex spune că „aşa-zisul protest spontan reprezintă în fapt o acţiune sindicală, în timpul căreia reprezentanţii USLM au refuzat orice tentativă de dialog cu conducerea Metrorex”. Compania precizează că liniile de metrou nu au putut fi puse sub tensiune pentru operarea trenurilor de pasageri.

Comunicatul Metrorex

„Circulație perturbată la metrou!!!”

„În dimineața zilei de 26 martie, reprezentanți ai sindicatului USLM au organizat un protest spontan în stația Piața Unirii.

Aceștia au coborât în tunel, pe calea de rulare, și au împiedicat pornirea la timp, conform programului normal, a trenurilor de pasageri.

Așa-zisul protest spontan reprezintă în fapt o acțiune sindicală, în timpul căreia reprezentanții USLM au refuzat orice tentativă de dialog cu conducerea Metrorex.

Deși sindicaliștii au lăsat de înțeles că ar avea o listă de cereri, invitațiile repetate de întâlnire cu managementul companiei au fost ignorate complet pe parcursul nopții.

Din cauza acțiunii sindicatului, dar mai ales pentru siguranța membrilor acestuia, care se află pe calea de rulare, liniile de metrou nu pot fi puse sub tensiune pentru operarea trenurilor de pasageri.

Pe această cale, dorim să adresăm scuze bucureștenilor și îi rugăm să înțeleagă că, deși considerăm acțiunea sindicală nejustificată, nu putem risca viața unor oameni.

De asemenea, asigurăm locuitorii Capitalei că întreprindem toate acțiunile legale la dispoziția noastră pentru a reporni activitatea metroului în siguranță.

Mulțumim pentru înțelegere.”

Ministrul Drulă: „Miza o reprezintă afacerile oneroase cu închirierea de spații comerciale”

Și ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a reacționat de dimineață, tot prin intermediul unei comunicări pe Facebook.

„Când interese mafiote sunt amenințate, o mână de oameni se agită pentru păstrarea unor privilegii și sinecuri”, a scris ministrul.

„Miza o reprezintă afacerile oneroase cu închirierea de spații comerciale. (…) O firmă, un sindicat vor neapărat să căpușeze Metrorex în liniște, în continuare”, a punctat Cătălin Drulă.

Acesta le mulțumește „oamenilor onești care lucrează la metrou” și spune că nu va ceda șantajului: „Cu legea de partea noastră, nu vom da înapoi”.

Afișul lipit la intrările în stațiile de metrou

Explicațiile ministrului Cătălin Drulă

„O acțiune ilegală dă peste cap viața unui întreg oraș”

„Când interese mafiote sunt amenințate, o mână de oameni se agită pentru păstrarea unor privilegii și sinecuri.

Faptul că sindicatul USLM blochează metroul bucureștean este o palmă dată întregii Românii.

Nu vorbim doar despre locuitorii Capitalei, care azi nu s-au putut deplasa cu trenurile Metrorex. Ci de toți contribuabilii care susțin prin subvenție de la bugetul național activitatea și, evident, salariile de la companie.

Oamenii onești care lucrează la metrou au venit în această dimineață să muncească în folosul călătorilor. Pentru ei am toată aprecierea.

Nu vă lăsați amăgiți: miza ocupării ilegale a unor șine de metrou nu o reprezintă binele angajaților!

Nu, miza o reprezintă afacerile oneroase cu închirierea de spații comerciale. E dincolo de orice bănuială, având în vedere notificarea trimisă ieri pentru evacuarea spațiilor ocupate ilegal după expirarea contractului dintre Metrorex și firma sindicatului USLM în 2018.

O firmă, un sindicat vor neapărat să căpușeze Metrorex în liniște, în continuare.

Cu legea de partea noastră, nu vom da înapoi.”

STB a scos pe traseu toate autobuzele, troleibuzele și tramvaiele disponibile. Au fost mobilizați și șoferii care aveau liber

Conducerea Societății de Transport București (STB) a anunțat vineri dimineață că a scos pe traseu toate vehiculele disponibile, iar personalul care se afla în zilele libere a fost chemat la muncă. Totodată, a luat mai multe măsuri pentru a mări viteza de circulație.

Autobuzele, troleibuzele și tramvaiele sunt pline. Bucureștenii încearcă să găsească o soluție pentru a ajunge la serviciu sau pentru a-și duce copiii la școală sau la grădiniță.

Mulți spun însă că, tocmai din cauza acestei aglomerații create, nu iau în calcul să circule cu transportul de suprafață.

Sunt oameni care încă așteaptă lângă gurile de metrou, în speranța ca acestea se vor deschide.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Noua conducere a Metrorex îi dă ultimatum baronului sindical PSD-ist Ion Rădoi: Până pe 2 aprilie, eliberați toate spațiile comerciale din metrou!

4 COMENTARII

  1. Metroul Capitalei este o problemă de… SIGURANȚĂ-NAȚIONALĂ (!), mai ales acum, în… PLIN (!!!) val-trei al pandemiei de Covid!

    Așadar…, LEGEA (!) NU permite astfel de greve… „SPONTANE”/NEAUTORIZATE (Sic!) la Metrou!!!

    Acest NENOROCIT, MAFIOTUL Rădoi (adevăratul… JUPÂN al „Metrorex”!!!), TREBUIE… ARESTAT-PREVENTIV (DE-URGENȚĂ!) și JUDECAT, conform Codului-PENAL și Codului-de-Procedură-PENALĂ!!!

  2. Si politia, jandarmeria, ce dracu fac, stau si se uita la ei? In America o faza de soiul asta era rezolvata imediat prin saltarea jigodiilor in cauza, pentru ca nu este metroul lor, sa faca ei ce vor acolo!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here