Noua conducere a Metrorex îi dă ultimatum baronului sindical PSD-ist Ion Rădoi: Până pe 2 aprilie, eliberați toate spațiile comerciale din metrou!

4
6331

Noua conducere a Metrorex a intrat într-un război care se anunță pe viață și pe moarte cu sindicatul baronului PSD-ist Ion Rădoi: compania a notificat firma care deține spațiile comerciale din stațiile de metrou să le elibereze cel târziu până pe 2 aprilie, adică într-o săptămână!

E de așteptat ca acum să urmeze niște zvârcoliri înfricoșătoare ale sindicatului lui Ion Rădoi, fostul parlamentar PSD care conduce organizația de peste 20 de ani. Potrivit Ziare.com, firma Sindomet Servcom SRL, care controlează toate spațiile comerciale și de publicitate din metroul bucureștean, este deținută în proporție de 100% de sindicatul lui Rădoi.

De-a lungul timpului, organizația care pretinde că apără interesele angajaților de la metrou și-a depășit cu mult scopul oficial, transformându-se în cu totul altceva. Ion Rădoi a folosit sindicatul ca pe o măciucă politică pentru a altoi adversarii PSD, dar și în alte scopuri obscure. A capturat spațiile comerciale și publicitare de la metrou, ceea ce i-a adus profituri gigantice.

Noul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat că lucrurile se vor schimba, iar primele convulsii au avut loc deja în ianuarie, când vechea conducere a Metrorex (companie de stat), numită de PSD, s-a solidarizat cu sindicatul împotriva propriilor interese economice. Au fost semnate noi contracte colective de muncă aberante, care prevăd creșteri de salarii de zeci de procente în 2021, când Metrorex a înregistrat în 2020 pierderi financiare de sute de milioane de lei – acoperite de bugetul public.

Rădoi și fosta conducere a Metrorex au încercat să forțeze mâna ministerului, dar manevra nu a reușit.

Acum, notificarea trimisă de Metrorex e de așteptat să fie urmată de o reacție violentă a sindicatului.

Compania și-a motivat cererea prin faptul că spațiile comerciale „pun în pericol siguranța transportului subteran, cu afectarea directă a exigențelor de securitate la incendiu şi evacuarea persoanelor în caz de urgență”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

4 COMENTARII

 1. Tam-ram-pam-pam
  Curatenia de primavara.
  Ce va spun eu mai fratilor.
  Rabdare,rabdare,rabdare.
  Usor,usor scapam de ciuma.
  Pe la sosele si autostrazi se lucreaza in draci de un an, au finantare, au tot ce le trebuie.
  Eu unul cand am auzit de Turcanca la Munca am zis ca nu mai votez niciodata cu PNL.
  Vorbim peste un an. Se pare ca eram gresit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here