joi, mai 30, 2024
AcasăNewsO nouă victimă a Covid-19: Cornelia Catanga. Cântăreața avea 63 de ani

O nouă victimă a Covid-19: Cornelia Catanga. Cântăreața avea 63 de ani

-

Cornelia Catanga, cântăreața de muzică lăutărească, a murit vineri, la vârsta de 63 de ani, din cauza Covid-19, la Spitalul Universitar de Urgență București.

Cornelia Catanga a fost internată la Spitalul Universitar de Urgență București în cursul zilei de joi, fiind infectată cu SARS-CoV-2, în stare gravă, adusă de o ambulanță.

Din cauza stării critice și a comorbidităților, Cornelia Catanga a murit, vineri dimineața, în jurul orei 4.

Anunțul morții cântăreței a fost făcut de jurnalista Mara Bănică, în zorii zilei de vineri: „Din păcate, Cornelia Catanga s-a prăpădit. Sunt împietrită, efectiv. Un stop cardiorespirator, suprapus cu un Covid, a răpus-o, acum o oră, la Spitalul Universitar din Capitală. Dumnezeu să o ierte!”.

- Advertisement -

Mara Bănică a dezvăluit că a discutat de curând cu Cornelia Catanga, care s-a arătat șocată de situația colegului său Nelu Ploieșteanu, internat la Terapie Intensivă, în stare foarte gravă. „Nu cred că i se poate întâmpla așa ceva lui Nelu”, ar fi declarat cântăreața, conform jurnalistei.

Mara Bănică a mai spus că ultima parte a vieții Corneliei Catanga a avut accente dramatice: artista își pierduse casa, iar acum trebuia să elibereze locuința în care ar fi stat cu chirie. Perioada pandemiei a avut un impact financiar extrem de grav asupra cântăreței și a familiei sale.

Cornelia Catanga avea 63 de ani și era una dintre cele mai cunoscute cântărețe de muzică lăutărească. Ea împărțea scena de ani de zile cu soțul său, Aurel Pădureanu.

- Advertisement -

Cornelia Catanga s-a născut la Zeletin, Cătina, în județul Buzău, la 9 martie 1958.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

4 COMENTARII

  1. Dumnezeu s-o odihnească!

    Avea MULTE boli/”COMORBIDITĂȚI”, după o viață… (HIPER-)AGITATĂ!!!

    A fost, până în 1990 și în primele decenii de după, „lăutăreasa-de-chefuri” preferată a… „lumii-bune” bucureștene (de exemplu, marele chirurg-pediatru Alexandru Pesamosca… adora ca ea să fie cea care să-i cânte la „șprițuri-lungi”!)!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -