„Efectul Șoșoacă la analfabeți”: o pacientă Covid atacă medicul de gardă și urlă că va fi omorâtă de doctori la Terapie Intensivă

5
4609
Dr. Constantin Cucu

Dr. Constantin Cucu, medic primar de la Institutul de Endocrinologie „C. I. Parhon” din Bucureşti, a povestit cu mult talent scriitoricesc, pe pagina sa de Facebook, cum o pacientă depistată pozitiv cu Covid-19 s-a comportat violent şi a aruncat cu diverse lucruri în medicul de gardă.

Pacienta agresivă a refuzat să poarte mască şi să fie tratată de medici. Ea a invocat faptul că ar putea fi omorâtă la Terapie Intensivă, cum i-au spus ei – prin televizor – senatoarea Șoșoacă de la RTV/Antena 3 și „doctorița-minune” Groșan de la Oradea.

„Doamna nu era de acord cu nimic şi, de fapt, toată lumea s-a prins că ea, de fapt, se lupta cu Sistemul. Cu «medicii criminali». Cu eticheta asta de «Covrig», «care nu există». Cu riscul de a fi «legată şi omorâtă în ATI». (…) Pacienta a continuat să arunce cu chestii, să ameninţe cu bătaia, să fumeze în salon…”, a precizat dr. Cucu.

„Din păcate, mesajele tip Şoşoacă la astfel de analfabeţi, mai mult sau mai puţin funcţionali, ajung. Vineri, pe când la RTV se înfierau public medici nevinovaţi, colega mea a scăpat cu chiu, cu vai de bătaie”, a adăugat medicul.

Acesta îi ridiculizează pe „tribunii autodesemnați ai neamului, jurnaliștii fără pulițăr de la televiziunile de 2 bani la noi”, care „trag cu armamentul din dotare în bicisnicia medicilor”.

Dr. Cucu îl rașchetează și pe „analfabetul funcțional, Gâgă Auristul (fan AUR – n. red.), care se uită cu ochișorii căscați la ce bine le zice «Doamna Diana» la medici, după care simte nevoia să procedeze la fel”. Doamna Diana, se înțelege, este „minunăția” anarhistă de la Oradea.

Ironia tăioasă a medicului de la „Parhon” merge direct la țintă: „Și nici Șoșoacă nu a apărut în noapte, să se îmbrâncească cu portarii, cum mai face ea, ca orice demnitar care se respectă”.

Mesajul-strigăt al medicului Constantin Cucu

„INCIDENTUL DIN GARDA DE VINERI SEARA”

„Vineri seara, pe când tribunii autodesemnați ai neamului, jurnaliștii fără pulițăr de la televiziunile de 2 bani la noi, trăgeau cu armamentul din dotare în bicisnicia medicilor, pe la noi pe la Institut se desfășura un scenariu în sens opus.

Astfel, la noi, una din paciente, care a fost descoperită ca având SARS-CoV-2, refuza cu beligeranță cele câteva «abuzuri medicale» la care urma a fi supusă.

Acela de a fi izolată singură în cameră.

Acela de a i se cere să poarte mască.

Acela de a i se interzice fumatul când ea, de fapt, avea chef să fumeze.

Acela de a i se cere să accepte carantinarea, deplasarea controlată, protejarea celor din jur.

Doamna nu era de acord cu nimic din toate acestea și, de fapt, toată lumea s-a prins că ea, de fapt, se lupta cu Sistemul. Cu «medicii criminali». Cu eticheta asta de «Covrig», «care nu există». Cu riscul de a fi «legată și omorâtă în ATI».

Așa cum a văzut toată lumea cu IQ din două cifre la televizor.

În panarama creată, bineînțeles că medicul de gardă al nostru a fost prins într-un colț, presat pe de o parte de legile, regulamentele și protocoalele noastre de a nu permite pacientei să plece hai-hui cu boala în gât și, pe de altă parte, de amenințările pacientei că dacă nu i se face pe plac, va chema clanul de acasă să dea la oase.

Pacienta a continuat să arunce cu chestii, să amenințe cu bătaia, să fumeze în salon, să strige că nu i se dă să mănânce; apoi, după ce a venit mâncare, că nu i se dă să bea; apoi, când a venit și apa, că nu i se dă scrumieră.

Și este firesc să fie o persoană mai zburdalnică. La urma-urmei, cam asta se afirmă de luni de zile pe la televiziuni despre medici și despre spitale.

Doctorița de gardă nu știe deloc, dar deloc karate, așa că la un moment dat, când vehemența și amenințările pacientei neengleze au atins un apogeu, a chemat poliția.

Poliția, inițial, a închis telefonul cu cuvinte puțin amabile la adresa doctoriței. Cazul Caracal a arătat de mult, de fapt, cât de mult te poți baza pe poliție.

Abia ulterior, chemat cu insistențe, a venit un prim echipaj, care a făcut proces-verbal medicului, fără să abordeze zurbagia.

În fine, de-abia al doilea echipaj a intrat, echipat corespunzător, la pacientă, ca să o calmeze.

Televiziunile nu au fost chemat de doamna doctor. Oricum, nu ar fi venit să fie poluate cu realitate.

Și nici Șoșoacă nu a apărut în noapte, să se îmbrâncească cu portarii, cum mai face ea, ca orice demnitar care se respectă.

Când stai și asculți zgomotul de fond de pe FB, din mass-media, realizezi că lucrurile s-au pervertit imens. Că oameni din ce în ce mai mulți umblă convinși de faptul că medicii sunt inamici, plătiți să le facă felul, care nu merită respect, considerație sau măcar prezumția de bune intenții.

Genul acesta de mesaj este cu particularitate greu de gestionat de analfabetul funcțional, de Gâgă Auristul, care se uită cu ochișorii căscați la ce bine le zice «Doamna Diana» la medici, după care simte nevoia să procedeze la fel.

Și, din păcate, mesajele tip Șoșoacă la astfel de analfabeți, mai mult sau mai puțin funcționali, ajung.

Vineri, pe când la RTV se înfierau public medici nevinovați, colega mea a scăpat cu chiu, cu vai de bătaie. Poliția nu a dorit să apere legile patriei. Și a fost nevoie de 6 ore de intervenții, milogeală și trai periculos ca un incident, care nu ar fi avut loc dacă Șoșoacă nu ar fi existat, să fie rezolvat.

Despre genul acesta de întâmplări însă nimeni important, în tot spectrul, de la ministrul Vlad la Șoșoacă, nu vorbește.

Despre genul de oameni care își imaginează că sunt pacienți, fiind de fapt doar huligani, nimeni nu vorbește.

Nimăniui nu i se pare că problema asta merită o emisiune.

Nicio instituție a statului nu-i amendează pe genul acesta de ticăloși. Nici DSP, nici Poliția, nimeni.

În context, deci, de ce să considerăm că sistemul de sănătate nu este exact ce merităm?”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

5 COMENTARII

  1. Daca Sosoaca a fost lasata sa apara pe mai multe televiziuni si mesajele ei iresponsabile au fost lansate catre urechile a mii si mii de analfabeti functionali, eu consider ca nu avem autoritati si ca in tara asta democratia prost inteleasa e distractia unora care au ca scop subminarea pana la ridicol a autoritatii guvernului, a regulilor sanitare, a cuvilizatiei in saloanele din spitale. Deci un haos dorit de dusmanii guvernului. Iar guvernul, total timorat, se baga prin buzunare dupa vorbe. Asta e mau mult decat putem suporta. Sa vina, dom’le, o data, inapoi la putere PSD, sa vedem ce sunt ei in stare sa faca!!! Asta nu e guvernare, cand mafia pro-rusa face tot ce poate sa arunce asupra guvernului toate relele din lume. Mi-e scarba de cat de nevolnic se dovedeste acest guvern in care mi-am pus atatea sperante!!!! Dovedeste frica de mafie pana la paroxism!!!

  2. Șoșoacă, Groșan, Tatu și toți ceilalți NEMERNICI care INSTIGĂ (!) partea cea mai NĂROADĂ (!) a poporului român la… ZĂDĂRNICIREA-COMBATERII-EPIDEMIEI (!!!!!!!!!!!) trebuie STOPAȚI și PEDEPSIȚI, conform Legii!!!!!!!!!!

    • Un PARADOX care ar putea fi chiar nostim (ceva din genu’ „comediei-horror”…), dacă nu ar fi, de fapt, o… CULME-a-IPOCRIZIEI: Putin își… OTRĂVEȘTE opozanții, dar le plătește pe SLUGILE sale din străinătate să convingă populația că… oxigenul de la A.T.I. și vaccinurile-occidentale sunt… otrăvitoare!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here