E terminat! Declaraţia prin care Dragnea îşi recunoaşte înfrângerea, în direct, la Antena 3

2
19578
Președintele și infractorul

Liviu Dragnea a vorbit în această seară, la Antena 3, vânturând acelaşi discurs pentru proşti tip „hoţul strigă hoţii”. Prezintă realitatea pe dos, astfel încât să afle românii, din gura lui, că albul e negru şi invers. Probe? Proştii nu au nevoie de ele. Trebuie să-l creadă şi punct.

În suita sa de declaraţii delirante (străinii ne vor răul, Europa are ceva cu România, corupţii sunt abuzaţi de justiţie, protestatarii anti-PSD sunt bătăuşi drogaţi, Iohannis vrea violenţă) s-a strecurat şi o scăpare, care demonstrează clar că Liviu Dragnea a pierdut partida. E o frază care explică disperarea sa de a arunca România în haos; simte că are zilele numărate şi atunci e în stare să dea foc la ţară. Măcar să moară şi ceilalţi, nu doar el şi gaşca. O gândire de om care a luat-o razna complet.

Dorind să atace din nou „statul paralel”,SRI-ul în speţă, Dragnea şi-a recunoscut practic indirect înfrângerea, în următorul dialog:

  • Moderator: Adică dumneavoastră spuneți că SRI-ul îi informează? Asta sugerați?
  • Dragnea: Bineînțeles.
  • Moderator: Păi domnul Hellvig n-a reformat SRI-ul? Nu ne-a asigurat Bogdan Chirieac?
  • Dragnea: L-a foarte reformat. I-a înlocuit pe ăia vechi cu ăia noi. Atitudinea e aceeași, ca să ne lămurim.
  • Moderator: Dar n-a aveți ac de cojocul lor, până la urmă, că sunteți la putere?
  • Dragnea: Nu suntem la putere, suntem la guvernare. (…) E foarte importantă nuanța asta. Puterea adevărată în România o deține Iohannis cu cei din statul paralel, pe care îi coordonează.

Citiţi cu atenţie ultima frază! Când Dragnea spune public că nu el deţine puterea, e clar! Sigur că o spune pentru că şi-ar dori el acea putere, fie ea malefică sau nu. Dar ce-l doare e că n-o are! Iar recunoaşterea în public a acestei mari slăbiciuni e un semnal foarte prost nu doar pentru el, personal.

Ci şi pentru puţinii susţinători pe care îi mai are în alte instituţii ale statului, aparent adversari ale „statului paralel”. Aceştia, dar şi PSD-iştii cu greutate pot acum să afle, direct din gura lui „el lider maximo”, că nu are nici pe departe puterea pe care a lăsat impresia că o are.

Da, are puterea în sens formal – contriolează încă Parlamentul şi Guvernul -, dar „puterea” la care se referă el, în frazele de mai sus priveşte altceva: incapacitatea sa de a paraliza acele instituţii ale statului care ţin în viaţă democraţia şi relaţia României cu UE, NATO şi SUA: justiţia şi serviciile secrete. Mare greşeală că recunoşti public faptul că nu le poţi „aresta”! O eroare politică, înainte de toate.

După doi ani şi jumătate în care ai dat România peste cap, te-ai pus de-a latul democraţiei şi al Occidentului, ai pornit un război româno-român fără nicio ţintă în afară de aceea de a bloca pe orice cale posibila proprie condamnare la închisoare, lăsând tuturor impresia că eşti mult mai puternic decât crede lumea, este o gafă imensă să te recunoşti de fapt mult mai slab decât vrei să pari în realitate.

CITIȚI ȘI:

* „Eşti sigur că vrei să renunţi la România?” Super-clip de apel la vot cu Oana Pellea, Victor Rebengiuc, Medeea Marinescu, Marius Manole, Mihai Călin

2 COMENTARII

  1. Eu il vad ca are toata puterea pe care o vrea, cu tupeu si nesimtire crasa il acuza pe iohannis de furt , cand el e cel cu musca pe caciula!!! Cat o sa mai fie lasat sa-si bata joc de tara asta nu stiu dar cand vad sleahta de lingai care ii pupa labile urat mirositoare pentru un post imi vine sa borasc, sa te vinzi precum Iuda mi se pare cel mai josnic lucru pentru un om cu o constiinta, cat de cat!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here