Cum ar arăta noua „operațiune militară specială” a Rusiei, de anexare a țărilor baltice și de „forțare a Suediei să-și declare neutralitatea”. Explicațiile de la postul TV Rossia 1

2
3386
La televiziunile rusești se prezintă încă din luna martie scenarii pentru o invazie a țărilor baltice

O emisiune a postului public de televiziune Rossia 1, controlat de Kremlin, în care s-a discutat despre planul anexării țărilor baltice și al „forțării Suediei să-și declare neutralitatea”, a fost readusă în prim-plan de Anton Gherașcenko, consilier guvernamental ucrainean. Emisiunea a fost difuzată la Moscova chiar la sfârșitul anului trecut, dar a fost repostată acum de ucraineni pentru a le arăta occidentalilor că și teritoriile NATO sunt vizate de regimul Putin.

Postul public de televiziune Rossia 1, controlat de Kremlin, a deschis acum nici trei luni discuția, la nivel public, despre „anexarea țărilor baltice” (membre NATO) și „forțarea Suediei să-și declare neutralitatea”.

În platoul de filmare a venit un colonel în rezervă, fost membru al Marelui Stat Major al Armatei ruse, care a explicat la hartă cum ar trebui să decurgă invazia.

Potrivit celor prezentate la Rossia 1 de colonelul rus, primul pas ar viza atacul radioelectronic asupra instalațiilor NATO din țările baltice, care ar „orbi” aliații occidentali. Simultan, forțe din enclava Kaliningrad ar acționa pentru a închide „coridorul Suwalki”, separând astfel Polonia de cele trei țări baltice (Lituania, Letonia și Estonia). S-ar elimina astfel posibilitatea unui ajutor rapid al NATO pentru cei atacați.

Ofițerul a menționat că insula suedeză Gotland, din Marea Baltică, trebuie cucerită rapid, în timp ce, dinspre Rusia, coloane militare ar intra simultan în țările baltice, ocupând imediat Vilnius, Riga și Tallin, capitalele celor trei state.

Deși Suedia nu face parte din NATO și a precizat de cel puțin trei ori, oficial, în ultimele două luni, că nu are de gând să adere la această alianță, Rusia continuă s-o amenințe și să-i ceară să ducă o politică de neutralitate.

Colonelul Igor Korotșenko, fost membru al Marelui Stat Major al Armatei Rusiei și ofițer în forțele aeriene ruse, a creionat în direct, la oră de maximă audiență, pe o hartă, un plan de atac. El a însoțit săgețile pe care le trăgea către țările baltice și Suedia cu explicații detaliate de ordin strategic și militar. „Așa ar trebui să arate scenariul pentru capturarea acestor țări”, a afirmat colonelul Korotșenko.

Rusia va declara o zonă de interdicție aeriană de 400 de kilometri în momentul ofensivei, a spus ofițerul, care a precizat că întreaga operațiune trebuie să ia prin surprindere NATO și Vestul.

Scenariul se încheie, potrivit acestuia, cu noile guverne ale țărilor baltice care vor ruga Rusia să le primească în alianță, în timp ce Suedia va fi forțată să garanteze o neutralitate „perpetuă” și concesionarea insulei Gotland către Rusia pentru 99 de ani!

HARTA: Insula Gotland se află în Marea Baltică, între Suedia și țările baltice

Ce a spus colonelul Korotșenko la Rossia 1

Cum se poate captura regiunea baltică. Rusia dă un masiv atac radioelectronic, prin care anihilează toată aparatura electronică a forțelor militare vestice din regiune și ale flotei baltice. Radarele vor fi «orbite», nu vor vedea nimic.

În același timp, pe teritoriul insulei suedeze Gotland, avioane militare rusești vor debarca, aducând sisteme antiaeriene S-400 și baterii de rachete Bastion de coastă, antinavale. Totul se va petrece fără ca Vestul să vadă ce se întâmplă.

În același moment, pe coridorul Suwalski va porni un grup de luptă dinspre Kaliningrad și un altul al armatei ruse împreună cu forțele armate din Belarus. Acestea vor izola zona baltică de Polonia și NATO.

Tot în acest timp, în Tallin, Riga și Vilnius (capitalele Estoniei, Letoniei și Lituaniei – n. red.), locuitorii vor fi consemnați în apartamente.

De asemenea, în același timp, trupele din Regiunea Militară Vestică (zona de Vest a Rusiei – n. red.) vor invada Estonia, Letonia și Lituania.

În acest moment, Occidentul va lua la cunoștință cu uimire despre anunțul Rusiei că instituie «no-fly zone» (zonă de interdicție aeriană – n. red.) în jurul insulei Gotland (cercul trasat de colonelul rus acoperă toată partea sudică a Suediei, nu doar țările baltice – n. red.) și toată Marea Baltică este controlată de armele rusești.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

„Vom începe contraofensiva. Vom împinge inamicul peste graniță. Avem nevoie de o înfrângere militară completă a Rusiei”

COMUNICAT: „Putin se confruntă cu demiterea forțată sau cu distrugerea fizică din partea celor din jur”. Tiranul a fost izolat, dictatura sa se apropie de sfârșit. Doar trei oligarhi mai comunică personal cu el. Nici ministrul Apărării nu mai are acces direct la scelerat

Povestea teribilă a unei mame-eroină. Olga avea 12 copii, dar a plecat la război. A murit împușcată de ruși, la 48 de ani. Alți 5 membri ai familiei luptă cu arma în mână

AUDIO. Disperare în armata rusă: „Este un război dat dracului! Avem 80% pierderi. 80%! Pe Arsalan l-au luat fără picioare și un braț. Altuia i-au smuls capul. Dorjik a rezistat, dar este invalid pe viață”

„Cine vine la noi cu sabia, de sabie va muri!” Detașamentul „Azov” l-a ucis pe generalul rus Mitaev – al 5-lea general lichidat de ucraineni în 3 săptămâni de război

* Comandantul Legiunii Naționale Georgiene: „Rusia va înceta să mai existe cu o populație atât de teroristă precum cea de astăzi”

Rușii au suferit o înfrângere cruntă lângă Nikolaev. Au fugit înapoi în Crimeea anexată. „Puteți fi 99% siguri că inamicul nu va fi lăsat să ajungă la Kiev”

„Ce e în neregulă cu armata rusă?” Analiza amiralului Stavridis, ex-comandant NATO: „Rușii se prezintă nu ca o armată sofisticată din Secolul XXI, ci ca o forță brută din Al Doilea Război Mondial. Modernizarea a eșuat”

Ilustru academician rus: „Putin e criminal de război la toate categoriile!” / „Are o imaginație iremediabil bolnvă” / „Nu știe nici cât costă înghețata în țara sa. A cumpărat-o de la o angajată a FSB” / „Armata lui e comandată de un parvenit care n-a slujit-o nici măcar o zi”

Surse militare britanice: armata Rusiei mai are resurse pentru ofensivă „cel mult 14 zile”, după care „forța de rezistență a Ucrainei ar trebui să devină mai mare decât forța de atac a Rusiei”

Putin și Șoigu au ordonat „tăierea totală” a pădurilor și parcurilor din Ucraina, pentru a finanța astfel armata rusă invadatoare

China a luat frica sancțiunilor occidentale, după ce a văzut cum a fost pedepsită Rusia. Xi Jinping ezită să-l ajute pe Putin și și-a pierdut elanul în privința invadării Taiwanului

Panică la Kremlin: Planul A de invazie a expirat, iar un Plan B nu există! În fostul KGB „au loc represiuni”

Ucrainenii l-au lichidat pe odiosul colonel rus Porohnia, „măcelarul din Cecenia”. În 1994-1999 a ucis civili pașnici în războaiele din Caucaz

Putin a fost trădat, în capturarea Ucrainei, chiar de finul său, care a furat un miliard de dolari din banii alocați „activităților subversive”. După eșecul „Coloanei a 5-a”, Medvedciuk a vrut să se sinucidă

Putin e turbat: a destituit deja 8 generali din fruntea armatei și „e furios” pe FSB, care i-a prezentat rapoarte greșite despre puterea Ucrainei. Doi șefi ai agenției sunt în arest la domiciliu

Marele trădător al Ucrainei ar fi agent KGB! Au apărut documentele

Gravida rănită în bombardamentul maternității din Mariupol a murit. Rușii pretindeau că era o actriță ucraineană pusă să joace rolul mai multor victime

AUDIO. Dovada că militarii ruși au primit ordin să omoare civili. „Ni s-a dat porunca să-i f… pe toți, pe toți la rând: civili, copiii nu sunt copii…”

Locuitorii din Donețk sunt obligați să-i închine ode lui Putin. „Ne-ați dat forțe să eliberăm Ucraina de naziști și trădători” / „Noi zdrobim sancțiunile Occidentului prin credința noastră în victoria armatei voastre și a lui Putin”

Ucraina îi amenință pe Putin și pe lacheii săi că vor sfârși ca Eichmann (spânzurat) sau ca Bin Laden (împușcat). „Vom veni după voi! Nu vă veți putea ascunde nici în buncărul din Urali!”

Un fost președinte al Ucrainei le cere rușilor: „Spânzurați-l pe acest bătrân senil în Piața Roșie, lângă mausoleul lui Lenin!”

Cel mai cunoscut lunetist din lume a ajuns în Ucraina să lupte contra rușilor: “Trebuie să ajut”

Ministrul Apărării din Ucraina: „Acesta va fi sfârșitul unui criminal în serie și violator care-și atacă vecinii!”

Putinista Şoşoacă, plasată oficial de Facebook „sub controlul Guvernului rus”. Senatoarea Urlătoare strigă „Neutralitate!”, adică să ieșim din NATO, ca să ne invadeze Rusia când vrea

O rușine mondială: directorul Teatrului Național București, numit recent de ministrul Romașcanu (PSD)! Mircea Rusu se opune solidarizării cu Ucraina, pe motiv că „se știe ce pățesc românii la Cernăuți și Cahul”, iar „ucrainenii ne-au făcut multe rele”

2 COMENTARII

  1. Planurile Rusiei sunt si mai hraparete de atat. Uitati-va pe un link (https://images.app.goo.gl/RFq6QtANRUq3MZAB9) postat acum trei ani referitoare la planurile de invazie in Europa de Est dupa ocuparea Crimeiei. Putin tinteste sa mearga peste frontierele din 1989 asa cum au fost confirmate de conferinta de la Helsinki (1975) si dupa cum observati Moldova romaneasca este probabil alipita Moldovei actuale intr-o „Moldova Mare” asa cum ii dadea de inteles cozii de topor Dodon cand i-a facut cadou o harta a Moldovei medievale. Daca Kremlinul a planuit ruperea Moldovei de Romania inseamna ca este foarte probabila o intelegere ruso-ungara asupra Transilvaniei. Iar semne in acest sens avem deja. Probabil ca o greseala a hartii respective este ca Delta Dunarii nu este anexata Imperiului Rus. Vladimir Vladimirovici, asa cum il stim, nu ar permite asa ceva, vorba lui Ianukovici in 2014.
    Deasemenea frontiera cu Polonia este impinsa pana pe Vistula(Weichsel) si Varsovia.
    Caderea Romaniei, Poloniei dupa Ucraina si Tarile baltice ar inseamna ca nesatuii astia ar avea cheile Europei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here