În ce hal au adus ţara! Nebunie în Bănie, cu bătaie între medici, în spital. „S-au enervat că am scris pe haine «#Rezist / Nu iau şpagă»”

0
1891

„Patria” clanului Claudiu Manda-Olguţa Vasilescu începe să arate ca Vestul Sălbatic. Sau mai bine zis ca estul, având în vedere direcţia spre care partidul soţilor-baroni încearcă să ducă România. 

Şpaga pare să fi devenit literă de lege în mai toate instituţiile, dar ce e grav e că ea se transformă uneori în subiect de dispută chiar între funcţionari, ba chiar în faţa cetăţenilor plătitori de taxe şi impozite!

Cazul petrecut la Spitalul de Urgenţă din Craiova arată că situaţia din instituţii s-a degradat atât de mult, încât răul iese la suprafaţă în cele mai crunte şi inacceptabile forme cu putinţă.

Este vorba despre o bătaie având ca protagonişti medici! Incidentul s-a întâmplat marţi, 28 mai, la secţia de urologie a Spitalului de Urgenţă din Craiova, acolo unde scandalurile se ţin lanţ. Personajul principal este doctorul Mugur Riza, pe care unii colegi îl acuză de provocări: e acuzat că a agresat alţi medici, că merge pe culoare şi filmează non-stop (inclusiv în sălile de operaţie) sau că şi-a scris pe echipamentul medical: „#Rezist / Nu iau şpagă”.

Dar doctorul Mugur Riza respinge acuzaţiile celor pe care îi consideră parte a unei conspiraţii menite să menţină instituţia în zona „gri” a mitei şi aranjamentelor obscure. Altceva, susţine el, i-a înfuriat pe unii dintre colegii săi de la Urologie.

„De când am declarat public că eu nu iau şpagă, toţi s-au ofensat. Joacă teatru. I-am înfuriat că mi-am scris pe haină «#Rezist / Nu iau şpagă». Eu nu le-am făcut nimic. Mi-au luat telefonul şi au jucat fotbal cu el, mi l-au distrus. Eu eram în sala de operaţie şi au tăbărât pe mine”, susţine doctorul Mugur Riza.

Varianta medicului care s-a ales cu buza spartă are, însă, cu totul altă variantă. „M-a mai agresat verbal şi zilele trecute. Dar nu numai pe mine. Şi pe ceilalţi colegi. Trece pe lângă noi şi ne jigneşte. Din senin. Tot din senin, m-am trezit şi cu un cot în gură şi cu buza spartă. Este inadmisibil să se întâmple într-un spital aşa ceva, în prezenţa pacienţilor. Noi am cerut să fie dat afară din secţie, are foarte multe plângeri, dar nimeni nu face nimic. O doamnă judecător a considerat că se poate întoarce în spital. Dacă un astfel de om, cu un astfel de comportament, este normal să lucreze într-o unitate sanitară, nu mai pot comenta altceva”, a declarat medicul urolog Cosmin Mititelu, citat de „Adevărul”.

Cât de putredă e România profundă!

Probabil că adevărul e undeva la mijloc. Însă chestiunea de fond rămâne structura putredă a instituţiilor de stat, creată aşa din cauza lipsei valorilor etice – produs al guvernărilor „de cumetrie” care au intoxicat România.

Spitalul este şi el un astfel de mediu, lăsat să se îngroape singur în mocirla socială de un dezinteres total al politicului, cel interesat doar de „muls” bani şi de împărţit funcţii şi posturi pe şpagă.

Mărirea salariilor medicilor (pe care acum un deputat PSD le vrea reduse la valoarea iniţială, din cauză că personalul medical n-a votat cu Liviu Dragnea) n-a fost, iată, suficientă.

Înainte de bani, medicii au nevoie de un mediu moral şi profesional septic, or asta n-a fost şi nu este preocuparea acestei guvernări.

CITIȚI ȘI:

Aplauzele Angelei Merkel. Klaus Iohannis, ovaționat de liderii PPE pentru „succesul referendumului pentru statul de drept”

Bogdan Chirieac despre Viorica Dăncilă: „un fel de Angela Merkel dâmbovițeană”!!!

Cifre oficiale BEC, după numărarea a 96% din voturi: PNL – 26,89%, PSD – 22,89%, USR-PLUS – 21,78%

L-am ras pe Tăriceanu! Vuvuzelele ALDE – Norica Nicolai, Daniel Barbu și Renate Weber – au ratat Parlamentul European

Măcel în PSD! Carmen Dan și Darius Vâlcov vor zbura din Guvern. Alte vuvuzele pe făraș: Olguța Vasilescu, Codrin Ștefănescu, Mircea Drăghici

L-au ras pe Cap-de-Ciungă! „Reforma” este însă o restaurație: Firea a impus-o ca secretar general pe Rodica Nassar

Să mâncăm românește! Primul mic dejun la Rahova: biscuiți cu marmeladă

Anunț-cheie al baronului Oprișan: jihadul anti-justiție al PSD a încetat! Azi moare, simbolic, Ordonanța 13

S-au speriat rău! PSD confirmă renunțarea la jihadul anti-justiție. Guvernul nu va mai da ordonanțe de urgență în acest domeniu

Măcel în PSD! Un deputat către noii șefi: „#Slugilor! Vreți să-i maziliți azi pe Codrin Ștefănescu și pe Lia Olguța Vasilescu?”

Moștenirea lui Dragnea: un PSD sfâșiat între găști. Primarul Bacăului: „Nu îşi mai pot găsi locul Oprişani, Ştefăneşti şi Bădălăi!”

Opoziția unită. USR și PMP o susțin pe Raluca Turcan (PNL) la șefia Camerei Deputaților

OFICIAL. Rezultate aproape finale (99,7% voturi numărate): PNL – 27%, USR-PLUS – la doar 0,34% de PSD!

Mesaj din Diaspora: „Voi, cei ce nu ați putut vota, nu fiți trişti! Sacrificiul nostru nu este în zadar”

Mesaj gingaș de la gardienii din pușcării: „Bine ai venit acasă, Liviu! Dar ai grijă, nu mai invita pe nimeni la baie!”

Ciuvicul Antenei 3: „Neo-fasciștii au câștigat alegerile, neo-staliniștii l-au condamnat pe Dragnea”

Adio, Liviu Dragnea! Merge la puşcărie: Înalta Curte l-a condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare!

Marș la pușcărie, nimicule!

Cele patru asasine de la Înalta Curte

Abia azi, Revoluţia din 1989 s-a împlinit! România a răpus DEFINITIV stafia comunismului

Robert Negoiţă, atac devastator la Dragnea: „Acest individ trebuia să plece demult pentru modul ticălos în care a condus România”

Exit-poll final. „Din estimarile noastre, ierarhia primelor trei partide se poate modifica astfel: 1. PNL; 2. USR-PLUS; 3. PSD”

Exit-poll oficial pentru ora 19.00: PNL – 25,8%, PSD – 25,8%, USR – 23,9%. Diaspora și ultimele două ore vor zdrobi PSD-ul!

Eroism în diaspora: peste 300.000 de voturi la ora 20.00, în condiții infernale

E terminat! Dragnea a venit să voteze la 19.30, cu față de mort. Parșiv, a votat și la referendum, trădându-și electoratul

Votăm și pentru arestarea lui Dragnea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here