Adio, Liviu Dragnea! Merge la puşcărie: Înalta Curte l-a condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare!

2
12510
Liviu Dragnea, PSD

UPDATE. Magistratul care trebuie să anunţe sentinţa a venit în sala de judecată. Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare.

4 judecători din 5 au votat pentru aşa ceva. Doar o judecătoare a votat pentru ca procesul să fie reluat.

Înainte de sentinţa în cazul lui Dragnea, instanţa a anunţat achitări pe bandă rulantă, pentru acuzaţia de abuz în serviciu, în cazul a patru dintre inculpaţii „mici”, cei care au ascultat ordinele sale, foşti angajaţi ai Direcţiei pentru Protecţia Copilului Teleorman.

Decizia e definitivă și executorie!

Liviu Dragnea va trebui să se predea astăzi la Poliție pentru ca sentința să fie pusă în aplicare. Are timp la dispoziţie două ore pentru a se preda la cea mai apropiată secţie de Poliţie. Dacă nu, vor veni poliţiştii la domiciliul său.

Urmează a fi dus la Penitenciarul Rahova pentru a fi încarcerat.

Este a doua condamnare definitivă a lui Dragnea după cea de la referendum.

Celelalte sentințe date de Completul de 5 judecători de la Curtea Supremă:

Liviu Dragnea: 3 ani și jumătate de închisoare cu executare.

Olguța Șefu: achitat pentru abuz in serviciu, un an cu suspendare pentru fals intelectual.

Valentina Marica: achitat pentru abuz.

Constantin Balaban: achitat pentru abuz, un an cu suspendare pentru fals intelectual.

Gheorge Nicușor: achitat pentru abuz, condamnat 3 luni suspendare pentru fals intelectual.

Adriana Botorogeanu: 2 ani de închisoare cu suspendare.

Rodica Miloș: 3 ani de închisoare cu suspendare.

Ionel Marineci: 3 ani de închisoare cu suspendare.

Bombonica Prodana (fostă Dragnea): încetare proces penal, achitare pentru abuz în serviciu.

România a rezistat asaltului!

Completul de 5 judecători de la Înalta Curte a deliberat sentinţa în cazul lui Liviu Dragnea din Dosarul „Bombonica”, în care banii copiilor au fost deturnaţi pentru a fi folosiţi în interesul PSD, la ordinul lui Liviu Dragnea, pe atunci şeful Consiliului Judeţean Teleorman.

Liviu Dragnea a fost condamnat deja în primă instanţă (completul de 3 judecători de la Înalta Curte) la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare.

Liderul PSD anunţa duminică seară, în noaptea alegerilor europarlamentare, că se aşteaptă să fie achitat „dacă nu sunt presiuni” asupra completului de magistraţi. Evident, o formă parşivă de presiune.

Cu o săptămână înainte, Liviu Dragnea anunţa într-un interviu că va candida la preşedinţia României în iarnă şi că anunţul va fi făcut duminică 26 mai, după primele rezultate ale alegerilor europarlamentare.

Însă duminică noapte, el n-a mai făcut acest anunţ spunând doar că „partidul va lua o decizie”.

De doi ani şi jumătate, liderul PSD a folosit toate căile posibile pentru a nu ajunge în punctul de azi. A început cu celebra OUG 13, care a picat sub presiunea străzii, prin care era dezincriminat abuzul în serviciu până la sume de 200.000 de lei (acuzaţia din Dosarul Bombonica privea un prejudiciu mai mic, deci dacă ordonanţa nu era abrogată Liviu Dragnea n-ar mai fi putut judecat şi n-ar fi ajuns la sentinţa de luni, 27 mai).

După OUG 13, a început un adevărat asalt asupra legislaţiei justiţiei, în Parlament prin celebra „Comisie Iordache”, prin atacuri la Curtea Constituţională (care l-a ajutat, de exemplu, prin desfiinţarea completurilor de 5 judecători dat fiind modul în care au fost alese), prin noi proiecte de OUG cerute lui Tudorel Toader, fostul ministru al Justiţiei, şi Vioricăi Dăncilă, şefa numită de el de la Guvern.

Aceştia doi din urmă, n-au marşat la cererea lui Dragnea. Presiunile dinspre Uniunea Europeană, asociaţii de magistraţi, societatea civilă, ambasadele partenerilor occidentali ai României au făcut presiuni mari asupra lui Toader şi Dăncilă, care au dat în cele din urmă rezultate: Ordonanţele care puteau să-l salveze pe Liviu Dragnea n-au fost adoptate.

Nu în ultimul rând, o decizie a CCR în cazul anulării completurilor de 3 judecători de la Înalta Curte – ultimul „cartuş” pentru Dragnea – n-a venit nici ea. CCR a amânat abil decizia până după alegerile din 26 mai, aşteptând probabil şi rezultatul votului popular, unul care a fost masiv pro-justiţie.

Decizia de azi este una istorică. Ea arată că România democratică şi a statului de drept n-a pierdut bătălia cu mafia politică penală pe care Liviu Dragnea a adus-o la apogeu.

Legea a învins. De acum încolo, începem reconstrucţia după un război care ne-a secătuit şi a fost pe punctul de a ne scoate din lumea civilizată în care intraserăm atât de bine.

Hai, România! Hai, Europa!

CITIȚI ȘI:

* Marș la pușcărie, nimicule!

* Abia azi, Revoluţia din 1989 s-a împlinit! România a răpus DEFINITIV stafia comunismului

Robert Negoiţă, atac devastator la Dragnea: „Acest individ trebuia să plece demult pentru modul ticălos în care a condus România”

După numărarea a 96,7% din voturi: PNL se distanțează la peste 3,4% în fața PSD; USR-PLUS se apropie la sub 2% de PSD

Situația după numărarea a 90% din voturi: PNL – 27%, PSD – sub 24%, USR-PLUS își continuă creșterea

Bravo, Simona Halep! Păcat, Gică Hagi! Marea tenismenă a votat la Paris, unde își pregătește debutul la Roland Garros

Exit-poll final. „Din estimarile noastre, ierarhia primelor trei partide se poate modifica astfel: 1. PNL; 2. USR-PLUS; 3. PSD”

Iohannis: „Dragi români, sunteți fantastici!” / „Felicitări, PNL! Felicitări, USR!” / „Acest accident al democrației, care e guvernarea PSD, trebuie să dispară!”

Zdrobit de români, Dragnea e „generos”: propune la prezidențiale două „mortăciuni” – Firea și Tăriceanu

Exit-poll oficial pentru ora 19.00: PNL – 25,8%, PSD – 25,8%, USR – 23,9%. Diaspora și ultimele două ore vor zdrobi PSD-ul!

Eroism în diaspora: peste 300.000 de voturi la ora 20.00, în condiții infernale

E terminat! Dragnea a venit să voteze la 19.30, cu față de mort. Parșiv, a votat și la referendum, trădându-și electoratul

La 18.15, prezența la vot a depășit-o pe cea finală de la alegerile parlamentare din 2016: 39,5%

Cvorumul de 30% a fost atins la ora 17.16, referendumul e valid! Trebuie votat însă în continuare, pentru a nu avea emoții cu condiția a doua

La europarlamentare „am făcut cvorumul” de 30% încă de la ora 15.40! La referendum mai avem nevoie de 5 procente

Cifre superbe la jumătatea zilei: 23,91% la europarlamentare, 19,61% la referendum. E revoluția votului!

Votăm și pentru arestarea lui Dragnea

2 COMENTARII

  1. Cât de tâmpiti puteti fi ca să vă bucurați de o sentință dată fără nicio bază juridică? Nici nu mă mir, de altfel; ura și dezbinarea cer sânge indiferent în ce mod ar curge el. Dar tâmpiți tot sunteți :))) Vai de țara noastră, vai de români căci pentru creierele seci va trebui să plătească o națiune…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here