Cazul Sorina. Au încercat să-l folosească şi pe Cristian Diaconescu împotriva familiei adoptive! Scopul? Toate tancurile împotriva SUA

2
2257

Propaganda neobolşevică a PSD-ALDE încearcă în continuare să manipuleze opinia publică în cazul Sorina aşa cum a făcut şi la referendumul pentru familia tradiţională, şi cu DNA, cu „binomul” sau cu Soros. Direcţia? Anti-Europa&SUA. Se folosesc, în acest scop, de orice şi de oricine.

Ramona și Gabriel Săcărin, părinţii adoptivi ai Sorinei

Aşa au făcut şi cu Cristian Diaconescu, fost ministru al Justiţiei şi de Externe, diplomat şi fin cunoscător al legislaţiei şi al relaţiilor internaţionale. O declaraţie echilibrată, nuanţată, dar şi argumentată a sa a fost folosită exact ca la carte de către specialiştii fenomenului „fake news”. Adică, trunchiat, deformat, incomplet şi tendenţios.

Aşii manipulării i-au pus în gură lui Cristian Diaconescu doar următoarea frază, rostită într-adevăr de el la Digi 24, dar care era doar o parte din intervenţia sa mai amplă pe acest subiect. Iată însă ce au redat manipulatorii anti-Sorina:

 „Ce am putut să văd? Ce am putut să vedem? Un copil țipând și refuzând să se supună unei acțiuni a statului”.

Ai zice, dacă citeşti doar fraza de mai sus, că fostul ministru e împotriva familiei de cetăţeni americani care a adoptat-o legal pe Sorina. Dar nu e. Dimpotrivă, Diaconescu analizează cazul din perspectiva veşnicului atac la adresa Occidentului, pe care îl susţin aceleaşi forţe politico-mediatice care au atacat şi justiţia, şi UE, şi pe Kovesi, şi DNA-ul, şi SUA, şi Occidentul.

Iar declaraţia lui Cristina Diaconescu, din care a fost ruptă din context fraza de mai sus, exact asta sugerează: că aceleaşi carteluri formate din politicieni, moguli de presă şi lideri de opinie arondaţi lor au folosit şi acest caz, al adopţiei LEGALE a Sorinei, împotriva justiţiei şi a Occidentului.

În plus – îşi întăreşte Diaconescu mesajul -, dacă adaugi la cazul Sorina incidentul cu tancurile NATO, care au trecut din greşeală pe terenurile agricole ale unor fermieri din Feteşti, ai imaginea şi mai clară a unei noi campanii anti-americane pornite de profesionişti „fake news”, care i-a prins în plasa ei şi pe mulţi oameni de bună-credinţă. Exact cum au făcut PSD şi ALDE dintotdeauna.

Dar iată ce-a spus, de fapt, Cristian Diaconescu, în discuţia cu Cosmin Prelipceanu:

Cosmin Prelipceanu: „Privită mai de sus, această poveste ce spune despre cum funcționează statul, cum funcționează instituțiile, cum e România?”

Cristian Diaconescu: „Cel puțin din punctul de vedere al opiniei publice, nu funcționează, pentru că chiar statul ne spune că astăzi, mâine, o să încerce să lămurească ceva ce s-a întâmplat la dânsul în curte. Un astfel de incident grav, cel puțin din ce se vedea la televizor, ce vedem din înregistrări video reprezintă argumente față de care opinia publică se va polariza într-o formă sau altă. Asta e, asta e lumea.

Se câștigă alegerile, deci se și decontează anumite greșeli publice tot din imagini, or din acest punct de vedere ce am putut să văd?

  • „Ce am putut să vedem? Un copil țipând și refuzând să se supună unei acțiuni a statului. Cum a fost organizată această acțiune a statului? Trebuie arătat, în ce măsură procurorul respectiv a respectat dispozițiile Codului de procedura civilă, modul în care se pune în executare o hotărâre, cam ce caută el acolo, de fapt, doamna distinsă, și cum se protejează într-o astfel de procedură interesul legitim al copilului, al unui minor fără capacitate de exercițiu, din acest punct de vedere situația este cât se poate de necesar de a fi explicată. Nu este explicată.”
  • „Și în momentul în care nu este explicată ce apare? Că se face trafic de organe și că de fapt americanii sunt în spatele acestui subiect. Mai coroborați și cu știrea că două tancuri au intrat pe un câmp, deci au distrus cu obrăznicie și aroganță culturile săracilor oameni, care, natural, trebuie despăgubiți. Ce înțelegem noi? Că până la urmă, copilul nici nu mai contează – ce s-a întâmplat, cum a fost trimis, ce va conta e post-adevărul.”
  • „Din momentul în care s-au rostogolit tot felul de scenarii și de afirmații, aproape nici nu mai contează ce vor spune diverși care acum încearcă să se poziționeze în cavalerii dreptății, mai ales din zona politică, ei erau responsabili să spună deja. Faptul că lucrurile s-au întârziat de o așa manieră arată o nefuncționalitate a statului, ceea ce va permite – și evident pornind de la prezumția de bună credință pentru toți cetățenii – că ei să tragă tot felul de concluzii legate de tot felul de aberații și unele care pot fi folosite manipulatoriu.”

CITIŢI ŞI:

Efectul propagandei infernale: părinții adoptivi ai Sorinei au fost atacați în trafic, la Severin, fiind în pericol de linșaj

Cazul Sorina. Propaganda rusă o laudă pe judecătoarea Dana Gârbovan şi îl atacă pe Cristi Danileţ

Procurorul general întoarce armele împotriva lui Iohannis, a UE şi a familiei Sorinei, via „SS-Gestapo”. Ziua în care Bogdan Licu a devenit subalternul Adinei Florea, deşi Comisia de la Veneţia şi preşedintele României au „desfiinţat” secţia lui Dragnea

Părinţii Sorinei anunţă ambasada SUA după ce procurorul general s-a întors împotriva lor şi a trecut de partea celor care le-au abuzat fetiţa adoptată legal

Procurorul general Licu intră în jocul populist şi trece de partea abuzatorilor Sorinei. Şantajat pentru plagiat?

Sorina, victima unor escroci emoționali. Au speriat-o cu bau-baul părinților de adopție, deși erau plătiți s-o integreze în familia acestora

Sorina şi linşajul presei iresponsabile. Un articol despre manipularea mediatică ordinară şi impotenţa statului de a aplica legea

S-a trezit şi Dăncilă! În cazul Sorina, nu mai dă apă la moară manipulatorilor şi ia apărarea forţelor de ordine de la Baia de Aramă

Fetiţa „adoptată” de Dragnea şi Tăriceanu

„Sorina, noi vom lupta, traficanţii nu te ia”. Tăriceanu, Dăncilă, Firea&co. se „lipesc” de scandalul fetiţei adoptate pentru a poza în victime ale justiţiei

Adevărul în cazul fetiţei „smulse” de mascaţi de la familia maternală. Cine are dreptate? De ce nu s-au abţinut Dăncilă şi Firea?

„Când am văzut că Sorina e de etnie romă, am zis: «Doamne, ce noroc are acest copil pentru că va ajunge la New York, unde culoarea nu contează»”

Primele imagini cu Sorina şi familia adoptivă din SUA. „Fetiţa este bine, am avut mereu un psiholog alături. Încercăm să trecem împreună peste acest moment greu”

VIDEO. Prea frumos! Această minunată echipă care marchează patru goluri pe meci. Se văd semifinalele și Olimpiada!

Europa s-a săturat de sabotorii Justiţiei. Cel mai dur raport al GRECO atacă „SS-Gestapo”, secţia inventată pentru protejarea mafiei politice

Cei 7 PSD-iști care o protejează pe directoarea Cap-de-Porc. Printre ei: Tușa, Bacabașa, Pleșoianu. Din cauza lor, Parlamentul nu a putut afla de ce TVR i-a făcut campanie nerușinată lui Dragnea la „Viața Satului”

PSD îi fură pe faţă pe pensionari. Senatul a respins legea Olguţei, care majora punctul de pensie de la 1 septembrie

Șeful de cabinet al lui Tăriceanu e încolțit de DNA pentru șpaga de 800.000 $ a „jupânului”

Ilie Șerbănescu: „E inadmisibil, revoltător, apocaliptic” că românii nu au votat PSD, care „a mărit pensiile”!

PSD Dâmbovița, o afacere de „famiglie”. Clanul Plumb: mama președinte, fiul „vice”. „Mamițica îi construiește lui Goe un viitor”

VIDEO. Renate Weber (ALDE) spune că 1,5 milioane de votanți, cei de pe listele suplimentare, de fapt nici n-au existat!

„Când s-a dat sentința la Dragnea, toată lumea a izbucnit în urale de parcă ar fi dat gol România în finala Campionatului Mondial”

Dosarele grele abia acum vin peste Dragnea! Pe lângă ele, cel care i-a adus închisoarea a fost mizilic

Furie la Antena 3: PNL, USR și PMP nu i-au dat niciun leu în campanie, iar PSD și ALDE au plătit mai mult la RTV!

Șocul unei românce din Italia: „Am fost acasă să-mi îngrop tatăl. M-am îngrozit câtă șpagă mi s-a cerut”

Ajutați-ne să identificăm bruta lui Firea! Scrieți-ne dacă-l cunoașteți pe nemernicul din parcare!

Gașca Firea își apără bruta. Mesaj către Tudor Chirilă: Te porcăim, te și batem, că și tu ai pălmuit un om!

Dăncilă urcă în barca „Statului Paralel”: pune într-o funcție importantă un fost șef SRI. „Cațavencii” lui Bușcu pierd Delta Dunării

Nepotism și secretomanie. Tarom ascunde un adevăr scandalos: toată familia directorului general e angajată la compania de stat!

2 COMENTARII

  1. Personal cred că asistenții copilei sunt vinovați și nu sunt străini de această manipulare premeditată la care au participat contra cost sigur,o astfel de propagandă se susține cu ajutorul puterii produse de la București și desigur cu ajutorul unor posturi de televiziune aservite.Dacă o iubeau cu adevărat o adoptau și nu se gândeau la banii primiți de la stat,o rușine bolșevică propagandistică!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here