Pompierii din Constanța au trimis autoscară la un incendiu la subsol, dar n-au avut pentru femeia de la etajul 6!

3
905

Politizarea, corupția, prostia și incompetența care sufocă instituțiile publice – inclusiv cele de forță – din România generează nu doar tragedii, ci și situații tragicomice. După ce s-au dus fără scară la incendiul din blocul unde o femeie s-a aruncat în gol de la etajul 6, pompierii din Constanța s-au prezentat, miercuri, cu o autospecială cu scară la un incendiu izbucnit la un subsol!

Digi 24 relatează că autospeciala venită era echipată cu scară. Reprezentanții ISU Dobrogea spun că au făcut asta preventiv, pentru că era posibil ca fumul să ajungă totuși și la etajele superioare, iar atunci ar fi fost nevoie de scară ca să fie evacuați locatarii din balcoane.

Această situație realmente absurdă și caraghioasă vine în urma alteia tragice. Marți, un incendiu a izbucnit la etajul 6 al unui bloc din Constanța. Femeia care se afla în apartament s-a refugiat pe balcon. Pomierii au venit cu o mașină care nu avea scară și nici saltea. Disperată, femeia s-a aruncat în gol și s-a zdrobit de asfalt.

ISU Dobrogea a mințit cu nerușinare marți, pretinzând că a doua autospecială, dotată cu scară, a ajuns la locul tragediei după două minute de la căderea femeii. Imaginile filmate demonstrează că mașina a ajuns la 14 minute după aceea

Firul evenimentelor a arătat crasă incompetență și nepăsare din partea ISU Dobrogea. Cea de-a doua mașină, dotată cu scară, a fost chemată marți la locul tragediei abia la 5 minute după ce femeia căzuse în gol.

Mai mult decât atât, ISU Dobrogea a mințit cu nerușinare, pretinzând inițial, marți, că mașina dotată cu scară ar fi ajuns la blocul în flăcări la două minute după ce femeia s-a aruncat de la etajul 6. Ulterior s-a demonstrat că, în realitate, mașina a fost chemată la 5 minute după ce s-a produs tragedia, iar autospeciala a ajuns la 14 minute (și nu la două) după căderea femeii.

La ISU Dobrogea se derulează, în acest moment, mai multe anchete, dar experiența arată că sunt șanse minime ca lucrurile să se schimbe pe viitor sau ca vreunul dintre vinovații din vârful instituției să fie demis sau să intre la pușcărie.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

3 COMENTARII

  1. Asta nu mai este incompetență, lipsă dotare, ci este sabotaj, unii fac totul ca nenorocirile datorate hoției și incompetenței guvernărilor psd să explodeze dar vinovații să fie actualii guvernanți.!

  2. O știm… chiar de la pompierii constănțeni (!): prin… împlinirea voinței lui Arafat, de COMASARE, la nivel central-național și la cel județean, a pompierilor, serviciilor de protecție-civilă și (MAJORITĂȚII!) auto-ambulanțelor, în cadrul aceleiași structuri-de-comandă-operativă, instituția-nouă rezultată, numită I.S.U. (Inspectoratul pentru Situații de Urgență) este un… MAMUT… GREOI și BIROCRATIC (!), care mai mult creează… HAOS (!), în loc să realizeze coordonarea-eficientă, așa cum se spera/credea!!!

    • Inclusiv… CERERILE-DISPERATE (!) de… ECHIPAMENTE-ESENȚIALE (!), pe care le fac mereu-și-mereu pompierii, sunt rezolvate cu o… CRIMINALĂ (!) întârziere, pentru că bugetul (unui) I.S.U. trebuie… împărțit între trei (3!) departamente și, de-aici, o perpetuă ceartă între ele, pentru bani și dotări!!!!!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.