duminică, aprilie 14, 2024
AcasăMainVIDEO. Pompierii au condamnat la moarte o femeie prinsă în incendiu la...

VIDEO. Pompierii au condamnat la moarte o femeie prinsă în incendiu la etajul 6. Nu saltea, nu scară, doar minciuni!

-

Simona Stoica, o femeie de 56 de ani a murit, marți dimineață, după ce a sărit de la balconul apartamentului său de la etajul 6, cuprins de un incendiu violent, în centrul orașului Constanţa. De meserie contabilă, femeia ieșise pe balcon pentru a scăpa de flăcările din locuință și a așteptat acolo minute bune, în speranța că va fi salvată.

Pompierii veniți la fața locului nu aveau nici autoscară și nici o saltea pe care femeia să poată sări, așa că au privit neputincioși cum femeia a căzut, în timp ce încerca să se ferească de flăcări și de fum, pe exteriorul balconului. Mașina de pompieri cu autoscară a ajuns prea târziu.

Explicațiile ISU Constanța: autoscara a trebuit adusă de la 8 kilometri distanță, pentru că în județul Constanța există doar 4 autoscări. Mai grav: nu există saltea în dotarea pompierilor.

Incendiul violent a izbucnit într-un apartament de la etajul 6 al unui bloc de pe Bulevardul Mamaia din Constanţa.

Bărbatul aflat în apartament, Dumitru Stoica, a reușit să se salveze fugind pe scări.

Soția lui, Simona Stoica, de meserie contabilă, venea în urma lui, dar s-a întors să ia laptopul din apartament. Voia să-l salveze neapărat, pentru că în el avea toată situația contabilă a firmelor cărora le ținea contabilitatea.

- Advertisement -

Femeia n-a reușit să mai iasă din apartament. Probabil, flăcările și fumul negru, înecăcios (vizibil pe filmările făcute din exterior) i-au blocat calea spre ușa de ieșire.

Disperată, femeia a ieșit pe balcon, în încercarea de a se salva. Avea nevoie de aer, în apartament nu se mai putea respira.

De pe balcon, a țipat cu putere, cerând ajutor. Tot acolo se afla când lângă bloc a ajuns prima mașină de pompieri. A cuprins-o disperarea văzând că nu înalță nicio scară spre apartamentul ei, nici nu întind vreo saltea la baza blocului, în dreptul balconului.

- Advertisement -

A stat până când flăcările s-au apropiat de ea, fumul înecăcios o sufoca, aerul a devenit irespirabil. Femeia a încercat… nu, nu să coboare pe zidul blocului, cum au zis și scris nepricepuții. Era o femeie de 58 de ani, nu Omul-Păianjen. Doamna Stoica a încercat să se agațe pe exteriorul balconului, în speranța că va găsi un punct de sprijin pentru picioare într-o țeavă situată ceva mai jos. Socoteala ei, făcută în condiții de extremă disperare, era că în exterior flăcările nu vor ajunge la ea.

S-a agățat de bara balconului, dar picioarele ei n-au găsit punctul de sprijin mult dorit. Totuși, mâinile încleștate pe bară au mai ținut-o atârnată câteva zeci de secunde. Puterile au părăsit-o însă – era o contabilă, nu gimnastă -, iar bara tot mai încinsă îi ardea palmele. Când n-a mai putut, și-a dat drumul în gol. Trupul ei ostenit a tăiat aerul și s-a izbit de pământ. Simona Stoica n-a avut nicio șansă. A murit pe loc.

VIDEO: Imaginile groazei la Constanța

 

Echipajul medical sosit la fața locului nu a mai putut să facă altceva decât să constate decesul.

Femeia a căzut de la etajul 6 sub privirile pompierilor de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Constanța, care au ajuns acolo la scurt timp de la apelul la 112. Fără autoscară și fără o banală saltea, pompierii au fost spectatori ai lugubrei scene.

Pe rețelele de socializare au fost postate imagini cu momentul șocant în care femeia cade de la balconul din care ieșea un fum negru, în timp ce în fața blocului se afla mașina ISU cu cel puțin 3 pompieri.

ISU Dobrogea a transmis, printr-un comunicat de presă, că la detașamentul care a intervenit la incendiu nu există în dotare o autoscară, astfel că aceasta a trebuit adusă de la un alt detașament, aflat la o distanță mai mare, de 8 kilometri. Concluzia cinică: autoscara a ajuns la fața locului la două minute după ce femeia a căzut în gol. Dar și aici e o socoteală strâmbă, probabil mincinoasă.

Comunicatul ISU Dobrogea

 • „Apelul la numărul unic de urgență 112 a fost preluat de dispecerul ISU Constanța la ora 9.14.
 • La ora 9.15 au fost alertate simultan următoarele echipaje: 1 ambulanță SMURD tip B2, 2 autospeciale de stingere și 1 autoscară.
 • Ambulanța SMURD tip B2 și cele 2 autospeciale de stingere au fost alertate din cadrul Detașamentului de Pompieri „Sublocotenent Fripis Marius Daniel „Constanța Oraș, care se află la aproximativ 2 km față de locul producerii incendiului.
 • Primul echipaj care a ajuns la locul intervenției a fost ambulanța SMURD tip B2, la ora 9.21.
 • Având în vedere că la Detașamentul de Pompieri „Sublocotenent Fripis Marius Daniel” Constanța Oraș nu există autoscară, aceasta a fost alertată din cadrul Detașamentului de Pompieri Palas.
 • Autoscara a ajuns la locul intervenției la ora 9.27, distanța parcursă fiind de 8 km. Ora la care femeia s-a desprins de la balcon a fost 9.25.
 • Forțele aflate la locul intervenției în momentul sosirii autoscării erau 2 autospeciale de stingere, 1 ambulanță SMURD tip B, precum și 2 ambulanțe ale Serviciului Județean de Ambulanță.
 • La nivelul județului Constanța există 3 autoscări, repartizate astfel încât să acopere întreaga zonă de competență, astfel: Cernavodă, Medgidia și Constanța.

Anchete și dosare penale

Poliția Județeană Constanța a deschis dosar penal in rem pentru ucidere din culpă.

În plus, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a anunțat că au fost dispuse anchete. Argumente:
 • „Ca urmare a informațiilor nou apărute în cazul incendiului produs astăzi în municipiul Constanța, facem precizarea că inspectorul-șef al ISU Constanța a dispus derularea unei verificări cu privire la datele de interes operativ de la momentul primirii apelului de urgență până la momentul sosirii tuturor resurselor la locul incidentului”.
 • „Totodată, la nivelul IGSU a fost deja constituită o comisie de verificare care se deplasează la Constanța în vederea clarificării situației și dispunerii unor măsuri ulterioare. Vom reveni cu informații suplimentare, în momentul în care vom avea datele preliminare ale comisiei”.

Minciuna ISU Dobrogea: Autoscara n-a ajuns după două, ci după 16 minute!

Potrivit Focus Press, există neconcordanțe între declarațiile oficiale ale ISU Dobrogea și cele relatate din teren de martori. Astfel, la ora din comunicatul de presă (9.27), autoscara pompierilor era încă în trafic, ajungând la locul incendiului de abia după aproximativ 14 minute față de aceasta, adică la 9.41. Asta înseamnă: la 16 minute după prăbușirea în gol femeii.

Înainte de comunicatul ISU, care preciza că autoscara a ajuns la ora 9.27, purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea, plt. maj. Anca Chiriță, a declarat, chiar la fața locului, că autoscara a ajuns la incendiu după aproximativ 20 de minute.

De altfel, și martorii susțin că autoscara a ajuns la mult timp după ce femeia a căzut de la balcon. În plus, camera de supraveghere a unui autoturism care circula în spatele autoscării, sincronizată la dată și oră cu un telefon mobil, arată că mașina pompierilor a ajuns la locul solicitării cu câteva secunde înainte de ora 9.41, mai scrie Focus Press.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

4 COMENTARII

 1. O… SUBLINIERE (!): Detașamentul-de-Pompieri „Oraș” (din sediul fostei Brigăzi-de-Pompieri „Dobrogea”, actualmente I.S.U. „Dobrogea”, se află în… IMEDIATA (!) apropiere a locului incendiului, la MAXIMUM 2 (doi!) kilometri distanță: practic, mașinile-de-pompieri ies din unitate pe strada Mircea-cel-Bătrân și… doar dau-colțul pe bulevardul Mamaia!

  • Noi, constănțenii, suntem extrem de REVOLTAȚI în fața… DEZORGANIZĂRII (HAOSULUI, chiar!) de la pompierii din I.S.U. „Dobrogea”: LIPSA… CHIAR ȘI A UNEI-SINGURE AMĂRÂTE DE SALTELE-PNEUMATICE în TOT județul (!), existența unei… UNICE (!) SCARI FUNCȚIONALE pe un… ÎNTREG-JUDEȚ (!!!!!!), solicitarea… NEPERMIS-de-TÂRZIE a SINGUREI-scări (se vorbește despreee… CINCI –5! — MINUTE!!!!!!) de către Dispecerat (după preluarea apelui de la 112) și, nu în ultimul rând, ÎNCERCAREA DE A… MINȚI (CA… DE-OBICEI!) OPINIA-PUBLICĂ (în primele comunicate I.S.U.)!!!

 2. Pai ma dragi constanteni sau tomitani daca preferati asa, va mira ca aveti doar 4 autospeciale cu scara? Poate ar trebui sa intrebati primaria, consiliul local si cel judetean cati bani au investit? Poate veti dori sa ii intrebati in schimb ce salarii au angajatii din administratia publica la Constanta sau cati bani au bagat in hardughia lui Teohotzie Spagoveanul, in organizatia mafiota a acestui interlop!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -