PSD, partidul ateului Ion Iliescu, pozează în salvatorul Bisericii: „Nu-i vom lăsa să ne distrugă credința!”. BOR reacționează manipulator, prin aliatul Ciolacu, la tăierea banilor pentru construirea de noi biserici

7
837
Preafericitul Daniel l-a invitat astă-toamnă pe Marcel Ciolacu, șeful PSD, la slujba de Sfântul Dumitru. Nu e un caz izolat, conducerea BOR procedând la fel în fiecare an cu șefii celui mai corupt partid din România. FOTO: Facebook Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a reacționat joi violent, cu o manipulare, la vestea că Guvernul, constrâns de criza economică, a redus banii alocați construirii de noi biserici. PSD și Biserica sunt de mulți ani într-o alianță neoficială, dar foarte strânsă și productivă, iar decizia coaliției PNL – USR-PLUS – UDMR de a nu mai aloca sute de milioane de lei pentru construirea de noi biserici în 2021 a declanșat reacția BOR prin vocea partenerilor din PSD.

Marcel Ciolacu a acuzat că Guvernul ar urmări să lase “în paragină” bisericile. Discursul nu e surprinzător și face trimiteri la propaganda conspiraționistă pe care PSD a promovat-o anul trecut, speculând pandemia. Fostul argat al lui Omar Haissam, ajuns acum liderul PSD, a acuzat joi, pe contul său de Facebook, că în 2020 “nu ne-au lăsat nici măcar să luăm lumină în seara de Paște“, iar acum “vor să lase în paragină sute de lăcașuri de cult”.

Mesajul lui Ciolacu, ilustrat cu Mănăstirea Voroneț, poartă titlul “Nu-i vom lăsa să ne distrugă credința!” și pare scris de liderul PSD împreună cu purtătorul de cuvânt al Patriarhiei și cu Arhiepiscopul Teodosie al Tomisului: “Anul trecut nu ne-au lăsat nici măcar să luăm lumină în seara de Paște! Ne-au interzis accesul în biserici. Ne-au pus #credința la grea încercare, aruncând asupra românilor un potop de amenzi și învrăjbind tinerii contra bătrânilor.

Anul acesta continuă atacul la fibra noastră națională. Vor să lase în paragină sute de lăcașuri de cult, multe dintre ele aflate nu doar în patrimoniul național, dar și în patrimoniul universal, prin tăierea cu 90% a investițiilor în conservarea și protejarea acestora!“.

Coaliția dintre capii ortodoxiei române și PSD este una pe cât de toxică pentru societate, pe atât de profitabilă pentru aceștia. PSD pompează sume colosale în BOR și închide ochii la neregulile comise de Biserică în privința taxelor către stat. E receptiv la presiuni și elimină din școli orele de educație sexuală pentru elevi, simultan cu introducerea cursurilor de religie și alte asemenea măsuri. Acum câțiva ani, PSD a sprijinit Referendumul pentru Familie, inițiat de BOR prin aripa sa civilă, Coaliția pentru Familie.

La schimb, capii Bisericii se implică în lupta politică. Patriarhul s-a afișat de fiecare dată cu șefii PSD, pe care-i girează astfel. La alegerile prezidențiale din 2014, BOR a emis un comunicat în care sugera că ar fi bine să fie votat candidatul care este ortodox (adică Ponta). Astă-toamnă, Ciolacu a fost invitat de onoare al Patriarhului Daniel la slujba de Sfântul Dumitru. Mai mult decât atât, BOR a atacat violent Guvernul Orban înaintea alegerilor parlamentare.
În trecut, Biserica l-a decorat pe Dragnea: „Vrednic este!”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

7 COMENTARII

 1. Mareu și mereuuu…, aceeași întrebare (când vedem că bugetul național și cele locale alimentează… „cutia-milei” unei… O.N.G. (Organizație… NON-Guvernamentală!!!!!!!!!), așa cum este B.O.R. (Biserica Ortodoxă Română):

  MAI SUNTEM, AUUU… BA, STAT… LAIC????????!!!!!

  • Și, la fel, nu vom obosi a REAMINTI această simplă (dar… LOGICĂ!) ecuație:

   O biserică/mânăstire în plus = Un SPITAL (sau o ȘCOALĂ)… ÎN MINUS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   • Șiii…, apropo de Ion „Ilici” Iliescu…, mai țineți minte ceee… PENIBIL era la-început, când, după ce „s-a prins” că această B.O.R. ar putea… să-i fie de mare-folos (la așa „bobor”… mioritic-EVLAVIOS, revenit… ÎN-TURMĂ, cu mare pios-entuziasm, pe calea… colivelor-și-colacilor!), a început… să se închine de mama-focului, și el, ateul-comunist, și să neee… ASFIXIEZE cu sobooarele/soborurile de popălăi (!!!): la închinăciune, ȚINEA DEGEȚELELE CA PEEE… SECERA-și-CIOCANU’ (Sic!), și parcă se gândea laaaa… SFÂNTA-TREIME A… BOLȘEVISMULUI (Lenin, Troțki și Stalin, plus Amin-Harasho, tavarisci)?!!!!!!

    • Vorba pop(ălă)ilor: acest MIZERABIL partid, P.S.D.,… „VREDNIC-ESTE” (Sic!) deee… ZVÂRLIT-la-COȘUL-ISTORIEI (sau, și mai bine, deee… DEJECTAT-în-CANALIZAREA-trecutului-comunist-SCÂRBOS!), daaaaaaaaaaaa?!!!!!

 2. De 30 de ani e mereu la fel. Ei coduc: exagerat de prea fericiții braț la braț cu exagerat de vrednicii comuniști.
  Silă! Pentru ambele tabere. Dar și pentru tabăra galbenă ce nu face nimic să redreseze această amărâtă țară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here