Ciucu cere majorarea cu 500% a impozitului pentru terenurile abandonate din Sectorul 6. „Nu se mai poate, trebuie să facem ceva! Arătăm ca-n Africa sub-sahariană!”

3
592

Ciprian Ciucu, primarul PNL al Sectorului 6 din București, a făcut în Consiliul Local propunerea ca proprietarii terenurilor și clădirilor abandonate și neîngrijite să plătească un impozit majorat cu 500%. Măsura se impune, spune edilul,pentru că orașul arată precum unul din Africa sau Asia Centrală, invadat de terenuri lăsate în paragină.

O altă măsură propusă de Ciucu este înființarea unei direcții care să se ocupe de ridicarea mașinilor abandonate pe spațiile publice sau parcate haotic. Sistemul după care ar funcționa acest serviciu este preluat, spune primarul, de la Cluj.

Primarul promite “toleranță zero” față de acei proprietari de terenuri și vehicule care “dau dovadă de  ne…, nepăsare și lipsă de respect”.

Zilele trecute, Ciucu a arătat deja că nu glumește: a fost confiscată prima mașină care transporta ilegal gunoi.

Măsurile propuse de Ciprian Ciucu în Consiliul Local al Sectorului 6

„Nu se mai poate ca până acum, trebuie să facem ceva, la 14 ani de la aderarea la UE, orașul nostru arată ca unul din Asia Centrală sau din Africa Sub-Sahariană.

(1) Am propus Consiliului Local al Sectorului 6 ca astăzi să voteze Majorarea impozitului aferent clădirilor și terenurilor neîngrijite cu până la 500%. Deci este vorba și de (1) CLĂDIRI care sunt stare avansată de degradare, stare de paragină, insalubre, fațade nereparate/necurăţate/netencuite/nezugravite, geamuri sparte etc. și de (2) TERENURI aflate stare de paragină, acoperite de buruieni, părăsite/abandonate, insalubre, neefectuarea curățeniei în curți, neîntrebuinţarea/nerepararea împrejmuirilor s.a.m.d.

(2) De asemenea, am mai propus Consiliului Local să înființăm un serviciu de ridicare a mașinilor abandonate pe spațiul public sau parcate complet aiurea.

Au fost probleme în trecut cu “hingherii de mașini” și de aceea nu vom apela la firme/operatori privați ci vom înființa acest serviciu în cadrul Administrației Domeniului Public, care va colabora cu Poliția Locală. Tarifele sunt gândite pentru a acoperi costurile, astfel: 300 lei, inclus TVA/ vehicul, pentru operațiunea de ridicare, 200 lei, inclus TVA/ vehicul, pentru operaţiunea de transport; 30 lei, inclus TVA/zi/ vehicul, pentru operaţiunea de depozitare. (In paranteză fie spus, acestea sunt și tarifele la la Cluj-Napoca).

Avem nevoie de acest serviciu în primul rând pentru a aplica politica de eliberare a spațiului public de mașini abandonate. De asemenea, acest serviciu ne va permite să intervenim rapid, cu forțe proprii, pentru a ridica mașinile care îngreunează salubrizarea străzilor!

Principalii “beneficiari” ai acestui serviciu vor fi aceia care parchează pe spațiul verde (sau “fost verde”), aceia care vin cu dubele, furgonetele și alte mașini de serviciu în cartiere și le parchează aiurea (cf. legii nu avem ce le face dacă parchează în parcări publice), cei care, prin locurile în care parchează în zone interzise dau dovadă de mare ne…, de nepăsare și lipsă de respect pentru spațiul public, vreau să spun.

Pentru cei de mai sus vom aplica politici de toleranță zero dar pentru restul cetățenilor vom aplica treptat astfel de politici pe măsură ce Primăria Municipiului București sau Primăria Sectorului 6 va oferi opțiuni de parcare“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

3 COMENTARII

    • N-ar strica (DELOOOC!) să se întâmple ASTA (CEL PUȚIN!!!) în… TOATE orașele țării (sau măcar în cele MARI, municipii-reședințe/capitale-de-județ: inclusiv aici la noi, în Constanța!

  1. Corect ar fi sa fie intretinute de primarie pe niste preturi imense si daca proprietarul nu plateste sa fie confiscate.
    Impozitele nu sant prea mari, 500% poate inseamna nimic pentru un excroc, si mizeria ramane tot acolo.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here