Ioan Buda, Şeful Poliţiei Române, a explicatmodul în care au acţionat autorităţile în cazul fetei dispărute în Caracal. Acesta susţine că Poliţa a aflat domiciliul exact al suspectului între orele 2.00 şi 3.00 dimineaţa, la ora 3.00 s-a dat şi mandatul de percheziţie pentru ora 6.00 dimineaţa.
„La poartă nu a stat doar Poliţia Română. A fost o echipă complexă, formată din procurori şi poliţişti. Eu mă voi deplasa acum la Caracal şi vă voi da de acolo toate informaţiile, stabilind ora exactă şi ora la care s-a dispus şi s-a semnat mandatul. Poliţia a aflat domiciliul corect la care s-a aflat acest individ la aproximativ ora 2.00-2.30-3.00. Am aflat adresa noi, nu de la STS. La 3.30 s-a dat mandatul de percheziţie pentru ora 6.00 dimineaţa”, a declarat Şeful Poliţiei Române, Ioan Buda, la Antena 3.
Şeful Poliţiei a mai spus că Poliţia putea intra în locuinţa suspectului fără să mai aştepte autorizaţia judecătorului sau procurorului.
„Poliţiştii au ajuns în faţa locaţiei respective şi au intrat la 6 dimineaţa. Legea permitea Poliţiei Române să intre direct în locuinţă, fără să aştepte autorizaţie. Poliţia a stat acolo până când a dispus domnul procuror. Procurorul de caz conduce operaţiunea”, a completat acesta.
Oficialii Poliţiei Române şi cei ai Serviciului de Telecomunicaţii Speciale se acuză reciproc pentru timpul vital pierdut pentru găsirea Alexandrei, fata dispărută în Caracal, după ce-a fost răpită de un individ de 66 de ani acuzat de crime în serie.
Telefonul pe care adolescenta l-a dat la 112 n-a folosit în final la nimic. Alexandra Măceşeanu, fata de 15 ani dispărută în Caracal în cursul zilei de miercuri, 24 iulie, a reuşit, printr-un efort supraomenesc, să fure un telefon din casa răpitorului şi să sune la 112 în dimineaţa zilei de joi, relatează Adevărul.
În zadar însă. Poliţiştii au amânat 19 ore intervenţia, din motive birocratice, aşteptând un mandat sau să le spună cineva adresa exactă unde se afla Alexandra.
Cum au distrus PSD-ALDE Poliţia, şi Jandarmeria
Viorica Dăncilă, Călin Popescu Tăriceanu, dar şi alţi lideri vocali de la putere cu discurs anti-justiţie („deputatul-Mitralieră” Cătălin Rădulescu) au încercat să abată atenţia de la răspunderea poliţiştilor, atacând a „n”-a oară serviciile secrete, care n-au avut însă niciun rol în descoperirea locului unde fata era ţinută prizonieră.
STS a fost ţinta principală, dar nu el stabileşte tehnic locul de unde se efectuează un apel tip 112 sau de orice alt tip, ci companiile de telefonie mobilă. În plus, poliţiştii trebuie să se descopere criminalii nu doar dacă le dă cineva pe tavă locul şi adresa exactă, ci şi prin mijloace proprii.
Cazul din Caracal tocmai asta arată: incompetenţa angajaţilor MAI şi autotimorarea lor în a lua decizii menite să salveze vieţi – o atitudine provocată de actuala guvernare PSD-ALDE, care a implicat forţele de ordine în acţiuni criminale, gen 10 august sau Topoloveni.
De ce nu au intrat fără mandat?
În regimul PSD-ALDE, unii dintre jandarmii şi poliţiştii şi-au pierdut simţurile şi menirea, au uitat să fie ei înşişi întru lege şi ordine şi au devenit simpli supuşi de partid pe plantaţia unor baroni de tip Dragnea şi Tăriceanu.
O astfel de stare de spirit în care politicul vrea să transforme funcţionarul statului în slugă nu are cum să nu-şi pună amprenta asupra profesioanalismului şi să nu creeze blocaje cum s-a petrecut la Caracal.
Aşteptarea cu orele a unui mandat de perchiziţie, care nu era deloc necesar când timpul înseamnă viaţă, este semnul nevoii poliţiştilor de a se acoperi de acte, tocmai pentru a nu putea fi traşi la răspundere de superiorii numiţi politic.
E foarte posibil ca poliţiştii şi procurorii să nu fi acţionat promp din cauza celebrei „secţii speciale” SS-Gestapo, care a demonstrat şi în cazul Sorina că trimite procurori să ancheteze magistraţi pentru felul în care aceştia au luat decizii precum cea de adopţie.
Teama de SS-Gestapo (secţie pe care toată lumea o cere desfiinţată, dar PSD şi ALDE o menţin vie pentru că e rodul clanurilor penale) e posibil să fi creat blocaje inclusiv la nivel mental în acţiunea forţelor de ordine. Ei gândesc la modul „Să ne acoperim de acte, nu cumva să vină oamenii axei Adina Florea-Lia Savonea-Lucian Netejoru-Bogdan Licu să ne ancheteze că am luat decizii incorecte”!
A fost reacţia fatală faţă de toxina indusă sistemului de către această guvernare, care a distrus şi Poliţia, şi Jandarmeria, şi vieţi omeneşti.