VIDEO. Putin a sărbătorit masacrul din Ucraina printr-un scârbos miting pro-război, cu 100.000 de oameni aduși pe stadionul „Lujniki” din Moscova

0
2976

Nerușinare și cinism fără margini, în ziua nr. 23 a războiului sângeros din Ucraina. Peste 100.000 de oameni au fost adunați vineri pe stadionul „Lujniki” din Moscova, cu scopul oficial de a sărbători 8 ani de la anexarea Crimeei de către Rusia. De fapt, a fost o manifestație de susținere a invaziei ruse din Ucraina.

Muzica, veselia și țopăielile zgomotoase au ridicat indecența la cote insuportabile, în condițiile în care pe frontul din Ucraina mor zilnic sute de militari și civili, ucraineni și ruși.

La orgia de pe „Lujniki” (stadionul care a găzduit și finala Campionatului Mondial de fotbal din 2018) a participat și dictatorul criminal Vladimir Putin, al cărui scârbos discurs s-a încheiat brusc în transmisiunea Televiziunii Ruse, fiind acoperit de o melodie propagandistică.

Stadionul „Lujniki”  fost „plin ochi”, potrivit corespondentului „Financial Times” la Moscova. Asistența a fost alcătuită din:

  • forțe de ordine (majoritatea în civil) – numeroase, amenințătoare, aflate cu degetul pe trăgaci, inclusiv lunetiști de elită;
  • angajaţi la stat, aduşi la stadion cu autobuzele direct de la serviciu (fabrică sau birou), cum se întâmpla la noi pe vremea lui Ceaușescu;
  • profesori și elevi aduși din școli, studenți aduși din facultăți;
  • pensionari, inclusiv militari în rezervă;
  • activiști de partid, mobilizați la ordinul lui Putin.

Repoterii „The Guardian” confirmă că studenți și angajați la stat au fost forțați să participe și li s-a spus că vor fi plătiți suplimentar sau că vor primi au o zi de vacanță, cu condiția să participe la mitingul de pe stadionul „Lujniki”.

Raportările de pe rețelele sociale arată că marea majoritate a mulțimii de pe stadion este plătită. Unii au primit între 300 și 1.400 de ruble (între 2,65 și 12,35 euro).

Cei peste 100.000 de participanți de pe stadion au fost dotați de organizatori cu steaguri și cocarde cu litera „Z”, cea care este marcată și pe tancurile din Ucraina.

Presa rusă scrie că, pe lângă cei 100.000 de oameni de pe stadion, au fost și circa 130.000 în afara acestuia.

Unii dintre manifestanți portă tablouri cu chipul lui Vladimir Putin.

Pe ecranele din interiorul stadionului a fost proiectat un clip video în care steaguri ucrainene sunt aruncate pe jos sau incendiate.

Propaganda de la Moscova a adus până și un cetățean care susține că este tatăl unui soldat rus ucis în Ucraina. „Trebuie să terminăm ceea ce am început și să ne eliberăm pământul de fascism”, a spus individul, flancat de prezentatorii care purtau geci inscripționate pe piept litera „Z”, simbol al invaziei ruse în Ucraina.

Putin, mitoman scelerat: „Crimeea trebuia scoasă din starea umilitoare în care se afla, aceea de a nu face parte din Federația Rusă”

Vladimir Putin a ținut un discurs transmis în direct la posturile de televiziune ale Kremlinului. Însă, către final, difuzarea discursului a fost întreruptă brusc și înlocuită cu o melodie propagandistică.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat ulterior că de vină a fost „o eroare a serverelor”. El a promis, conform Interfax, că discursul lui Putin va fi reluat imediat de către posturile de televiziune, ceea ce s-a și întâmplat, conform relatărilor presei din Rusia.

Putin a vorbit în discursul său despre „operațiunea militară specială” din Ucraina, făcând referiri la pasaje biblice.

„Nu există dragoste mai mare, decât atunci când cineva își dă sufletul său pentru prietenii săi. Vedem cum băieții noștri luptă și acționează eroic în această operațiune. E o zicere sfântă: «Nu există iubire mai mare decât aceea de a-ți da sufletul pentru prietenii tăi». Aceste cuvinte sunt din textele sfinte ale creștinismului, din ceea ce le este scump celor care mărturisesc aceste lucruri. Dar totul consta în faptul că sunt valori universale pentru toate popoarele, mai ales pentru poporul nostru. Dovadă este modul cum luptă băieții noștri, umăr la umăr, se ajuta se apară reciproc și, dacă este nevoie, ca pe propriul frate, îl apără cu propriul trup pe câmpul de luptă. Noi nu am avut așa unitate de foarte mult timp, așa se întâmplă că începutul operațiunii a coincis, pur și simplu  cu ziua de naștere a unuia dintre comandanții noștri sfinți, care nu a pierdut nicio bătălie. Luptele vor duce mereu la slava Rusiei. Așa să fie mereu, acum și pentru totdeauna!”, a tunat, mistic-prefăcut, sceleratul Putin.

„Oamenii din Crimeea și cei din Sevastopol au făcut lucruri corecte când au pus bariere în calea nazismului. Cei care trăiesc în Donbass nu sunt de acord cu aceste lucruri, iar operațiuni de pedepsire au avut loc împotriva lor. Au fost atacați încontinuu, iar noi numim acest lucru genocid. Pentru a-i scăpa de această suferință – a fost motivația noastră și principalul motiv al operațiunii din Donbas”, a mai spus mitomanul de la Kremlin.

Acesta pretinde că scopul „operațiunii” apeciale actuale din Ucraina este „de a salva oamenii de la genocid”. El a justificat decizia de anexare a Crimeei prin aceea că „trebuia scoasă din starea umilitoare în care se afla, aceea de a nu face parte din Federația Rusă”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Lovitură năprasnică a Codruței Kovesi: fostul premier bulgar Boiko Borisov a fost arestat la o zi după vizita la Sofia a șefei Parchetului European

* Infamul colonel rus Suharev, autorul unui masacru în 2014, a fost ucis de ucraineni împreună cu adjunctul său, maiorul Krilov

A fost arestat și generalul Gavrilov, numărul 2 în Garda Națională a Rusiei. Acesta a lucrat și în serviciul de securitate al lui Putin

VIDEO. Putin se teme: într-un discurs „à la Ceaușescu”, le-a spus rușilor că „Occidentul îi va folosi pe trădători” ca să „provoace confruntări civile”. Trădători sunt rușii cu vederi occidentale, democratice, dar și cei care „își câștigă banii aici și trăiesc acolo”. Soarta acestora va fi cruntă, anunță Putin: „îi vom scuipa ca pe o gânganie care-ți intră în gură”

Ce înțeleg rușii prin acord de pace „realist”: anexarea a 20% din teritoriul Ucrainei, „demilitarizarea” și „neutralitatea” acesteia

COMUNICAT: „Putin se confruntă cu demiterea forțată sau cu distrugerea fizică din partea celor din jur”. Tiranul a fost izolat, dictatura sa se apropie de sfârșit. Doar trei oligarhi mai comunică personal cu el. Nici ministrul Apărării nu mai are acces direct la scelerat

Povestea teribilă a unei mame-eroină. Olga avea 12 copii, dar a plecat la război. A murit împușcată de ruși, la 48 de ani. Alți 5 membri ai familiei luptă cu arma în mână

AUDIO. Disperare în armata rusă: „Este un război dat dracului! Avem 80% pierderi. 80%! Pe Arsalan l-au luat fără picioare și un braț. Altuia i-au smuls capul. Dorjik a rezistat, dar este invalid pe viață”

„Cine vine la noi cu sabia, de sabie va muri!” Detașamentul „Azov” l-a ucis pe generalul rus Mitaev – al 5-lea general lichidat de ucraineni în 3 săptămâni de război

Comandantul Legiunii Naționale Georgiene: „Rusia va înceta să mai existe cu o populație atât de teroristă precum cea de astăzi”

Rușii au suferit o înfrângere cruntă lângă Nikolaev. Au fugit înapoi în Crimeea anexată. „Puteți fi 99% siguri că inamicul nu va fi lăsat să ajungă la Kiev”

„Ce e în neregulă cu armata rusă?” Analiza amiralului Stavridis, ex-comandant NATO: „Rușii se prezintă nu ca o armată sofisticată din Secolul XXI, ci ca o forță brută din Al Doilea Război Mondial. Modernizarea a eșuat”

Surse militare britanice: armata Rusiei mai are resurse pentru ofensivă „cel mult 14 zile”, după care „forța de rezistență a Ucrainei ar trebui să devină mai mare decât forța de atac a Rusiei”

China a luat frica sancțiunilor occidentale, după ce a văzut cum a fost pedepsită Rusia. Xi Jinping ezită să-l ajute pe Putin și și-a pierdut elanul în privința invadării Taiwanului

Panică la Kremlin: Planul A de invazie a expirat, iar un Plan B nu există! În fostul KGB „au loc represiuni”

Ucrainenii l-au lichidat pe odiosul colonel rus Porohnia, „măcelarul din Cecenia”. În 1994-1999 a ucis civili pașnici în războaiele din Caucaz

Putin e turbat: a destituit deja 8 generali din fruntea armatei și „e furios” pe FSB, care i-a prezentat rapoarte greșite despre puterea Ucrainei. Doi șefi ai agenției sunt în arest la domiciliu

AUDIO. Dovada că militarii ruși au primit ordin să omoare civili. „Ni s-a dat porunca să-i f… pe toți, pe toți la rând: civili, copiii nu sunt copii…”

Locuitorii din Donețk sunt obligați să-i închine ode lui Putin. „Ne-ați dat forțe să eliberăm Ucraina de naziști și trădători” / „Noi zdrobim sancțiunile Occidentului prin credința noastră în victoria armatei voastre și a lui Putin”

Ucraina îi amenință pe Putin și pe lacheii săi că vor sfârși ca Eichmann (spânzurat) sau ca Bin Laden (împușcat). „Vom veni după voi! Nu vă veți putea ascunde nici în buncărul din Urali!”

Un fost președinte al Ucrainei le cere rușilor: „Spânzurați-l pe acest bătrân senil în Piața Roșie, lângă mausoleul lui Lenin!”

Lista celor mai importante iahturi confiscate de la oligarhii lui Putin. Valoarea lor depășește un miliard de euro

Ministrul Apărării din Ucraina: „Acesta va fi sfârșitul unui criminal în serie și violator care-și atacă vecinii!”

Putinista Şoşoacă, plasată oficial de Facebook „sub controlul Guvernului rus”. Senatoarea Urlătoare strigă „Neutralitate!”, adică să ieșim din NATO, ca să ne invadeze Rusia când vrea

O rușine mondială: directorul Teatrului Național București, numit recent de ministrul Romașcanu (PSD)! Mircea Rusu se opune solidarizării cu Ucraina, pe motiv că „se știe ce pățesc românii la Cernăuți și Cahul”, iar „ucrainenii ne-au făcut multe rele”

Dan Voiculescu primește o lovitură năprasnică de la CEDO: decizie în unanimitate împotriva oligarhului pușcăriaș! Condamnarea din 2014 a fost perfect legală, nici vorbă de „proces politic”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here