Infamul colonel rus Suharev, autorul unui masacru în 2014, a fost ucis de ucraineni împreună cu adjunctul său, maiorul Krilov

0
21142
Colonelul Serghei Suharev, unul din criminalii de război pe care se baza Putin, a fost lichidat de ucraineni împreună cu adjunctul său și o parte a regimentului de parașutiști

Colonelul Serghei Suharev, comandantul Regimentului 331 Parașutiști de Gardă și unul dintre cei mai experimentați ofițeri ai armatei ruse, a fost ucis joi, în bătălie, de ucraineni. În luptă a murit și adjunctul colonelului, maiorul Serghei Krilov, alături de ați câțiva ofițeri și numeroși soldați. Informația a fost confirmată oficial de televiziunea de stat din Moscova.

Regimentul 331 Parașutiști de Gardă, comandat de colonelul Serghei Suharev, este una dintre unitățile de elită ale armatei lui Putin, desemnată să execute cele mai grele misiuni. Colonelul Suharev era însă cunoscut și ca un criminal de război fără scrupule.

În 2014, la Ilovaisk, rușii au acceptat să-i lase pe ucraineni să se retragă, dar pe când aceștia se aflau pe drum, regimentul lui Suharev a încălcat înțelegerea și i-a atacat, măcelărindu-i

În 2014, în timpul bătăliei de la Ilovaisk (oraș de 15.500 de locuitori, din regiunea Donețk), dintre separatiștii pro-ruși și armata ucraineană, forțele rusești au trecut granița în forță (când au văzut că separatiștii pierd) și au încercuit unitățile ucrainene. După alte câteva zile de lupte s-a ajuns la un acord de încetare a focului. Rușii au acceptat ca forțele guvernamentale ucrainene și batalioanele de voluntari prinse în încercuirea de la Ilovaisk să se retragă către teritoriul lor.

Ucrainenii s-au organizat în două coloane, cu toate tancurile, vehiculele blindate și mașinile pe care le aveau, și au părăsit orașul pe rutele stabilite de comun acord cu comandanții ruși.

Numai că trupele rusești le-au blocat drumul și au încercat să schimbe termenii negociați deja, solicitându-le ucrainenilor să predea toate armele și să meargă mai departe doar militarii, pe jos, în timp ce batalioanele de voluntari urmau să fie capturate.

Comandanții ucraineni au refuzat și și-au continuat drumul, dar în scurt timp cele două coloane au fost încercuite și atacate de ruși. A fost un masacru în care sute de ucraineni au fost omorâți, alte sute răniți sau luați prizonieri.

Din coloana de nord, care avusese inițial circa 1.000 de combatanți, doar 42 de militari au reușit să ajungă înapoi, în teritoriul controlat de statul ucrainean.

Din coloana de sud, care numărase circa 600 de oameni, jumătate au reușit să ajungă într-un sat, unde s-au fortificat, rezistând încă o zi. În final, au ajuns la un nou acord cu rușii, predându-și armele și fiind evacuați de acolo cu ajutorul Crucii Roșii.

Același Suharev a participat la cele două războaie din Cecenia, la invadarea Georgiei în 2008 și la reprimarea protestelor din Kazhastan în urmă cu două luni

Fostul purtător de cuvânt al comandamentului Operațiunilor Anti-Teroriste din Ucraina (ATO), Roman Turoveț, a confirmat vineri că regimentul lui Serghei Suharev a fost cel care a deschis focul la Ilovaisk, în 2014, încălcând acordul inițial.

Eroii noștri l-au eliminat pe comandantul Regimentului Aeropurtat 331 Kostroma, Serghei Suharev. Acest tip este același ticălos care în 2014 a condus aceeași brigadă a aceluiași Regiment 331 care a tras asupra coloanei cu soldați ucraineni în apropiere de Ilovaisk. Iată că există dreptate în lume! Și această corectă judecată a fost făcută azi de apărătorii ucraineni!”, a spus Turoveț.

Conform datelor oficiale, în masacrul de la Ilovaisk au fost uciși 366 de militari ucraineni, alți 450 au fost răniți, 300 au fost capturați, iar 84 sunt și astăzi dați dispăruți.

Același colonel Suharev a fost trimis de Putin în ianuarie 2022 în Kazahstan, să participe cu parașutiștii ruși la represiunea revoltei împotriva regimului de la Astana.

Odiosul ofițer a mai participat la ambele războaie din Cecenia (unde trupele rusești s-au dedat la atrocități considerate de organizațiile internaționale „crime de război”) și la invadarea Georgiei, în 2008.

Regimentul 331 Kostroma, făcut praf de ucraineni joi, era considerat elita elitei în armata rusă. Pe lângă cei doi comandanți, rușii au recunoscut oficial că au mai fost uciși sergenții Serghei Lebedev și Alexander Limonov, precum și caporalul Iuri Degtiariov.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* A fost arestat și generalul Gavrilov, numărul 2 în Garda Națională a Rusiei. Acesta a lucrat și în serviciul de securitate al lui Putin

VIDEO. Putin se teme: într-un discurs „à la Ceaușescu”, le-a spus rușilor că „Occidentul îi va folosi pe trădători” ca să „provoace confruntări civile”. Trădători sunt rușii cu vederi occidentale, democratice, dar și cei care „își câștigă banii aici și trăiesc acolo”. Soarta acestora va fi cruntă, anunță Putin: „îi vom scuipa ca pe o gânganie care-ți intră în gură”

* Ce înțeleg rușii prin acord de pace „realist”: anexarea a 20% din teritoriul Ucrainei, „demilitarizarea” și „neutralitatea” acesteia

COMUNICAT: „Putin se confruntă cu demiterea forțată sau cu distrugerea fizică din partea celor din jur”. Tiranul a fost izolat, dictatura sa se apropie de sfârșit. Doar trei oligarhi mai comunică personal cu el. Nici ministrul Apărării nu mai are acces direct la scelerat

Povestea teribilă a unei mame-eroină. Olga avea 12 copii, dar a plecat la război. A murit împușcată de ruși, la 48 de ani. Alți 5 membri ai familiei luptă cu arma în mână

AUDIO. Disperare în armata rusă: „Este un război dat dracului! Avem 80% pierderi. 80%! Pe Arsalan l-au luat fără picioare și un braț. Altuia i-au smuls capul. Dorjik a rezistat, dar este invalid pe viață”

„Cine vine la noi cu sabia, de sabie va muri!” Detașamentul „Azov” l-a ucis pe generalul rus Mitaev – al 5-lea general lichidat de ucraineni în 3 săptămâni de război

* Comandantul Legiunii Naționale Georgiene: „Rusia va înceta să mai existe cu o populație atât de teroristă precum cea de astăzi”

Rușii au suferit o înfrângere cruntă lângă Nikolaev. Au fugit înapoi în Crimeea anexată. „Puteți fi 99% siguri că inamicul nu va fi lăsat să ajungă la Kiev”

„Ce e în neregulă cu armata rusă?” Analiza amiralului Stavridis, ex-comandant NATO: „Rușii se prezintă nu ca o armată sofisticată din Secolul XXI, ci ca o forță brută din Al Doilea Război Mondial. Modernizarea a eșuat”

Surse militare britanice: armata Rusiei mai are resurse pentru ofensivă „cel mult 14 zile”, după care „forța de rezistență a Ucrainei ar trebui să devină mai mare decât forța de atac a Rusiei”

China a luat frica sancțiunilor occidentale, după ce a văzut cum a fost pedepsită Rusia. Xi Jinping ezită să-l ajute pe Putin și și-a pierdut elanul în privința invadării Taiwanului

Panică la Kremlin: Planul A de invazie a expirat, iar un Plan B nu există! În fostul KGB „au loc represiuni”

Ucrainenii l-au lichidat pe odiosul colonel rus Porohnia, „măcelarul din Cecenia”. În 1994-1999 a ucis civili pașnici în războaiele din Caucaz

Putin e turbat: a destituit deja 8 generali din fruntea armatei și „e furios” pe FSB, care i-a prezentat rapoarte greșite despre puterea Ucrainei. Doi șefi ai agenției sunt în arest la domiciliu

AUDIO. Dovada că militarii ruși au primit ordin să omoare civili. „Ni s-a dat porunca să-i f… pe toți, pe toți la rând: civili, copiii nu sunt copii…”

Locuitorii din Donețk sunt obligați să-i închine ode lui Putin. „Ne-ați dat forțe să eliberăm Ucraina de naziști și trădători” / „Noi zdrobim sancțiunile Occidentului prin credința noastră în victoria armatei voastre și a lui Putin”

Ucraina îi amenință pe Putin și pe lacheii săi că vor sfârși ca Eichmann (spânzurat) sau ca Bin Laden (împușcat). „Vom veni după voi! Nu vă veți putea ascunde nici în buncărul din Urali!”

Un fost președinte al Ucrainei le cere rușilor: „Spânzurați-l pe acest bătrân senil în Piața Roșie, lângă mausoleul lui Lenin!”

* Lista celor mai importante iahturi confiscate de la oligarhii lui Putin. Valoarea lor depășește un miliard de euro

Ministrul Apărării din Ucraina: „Acesta va fi sfârșitul unui criminal în serie și violator care-și atacă vecinii!”

Putinista Şoşoacă, plasată oficial de Facebook „sub controlul Guvernului rus”. Senatoarea Urlătoare strigă „Neutralitate!”, adică să ieșim din NATO, ca să ne invadeze Rusia când vrea

O rușine mondială: directorul Teatrului Național București, numit recent de ministrul Romașcanu (PSD)! Mircea Rusu se opune solidarizării cu Ucraina, pe motiv că „se știe ce pățesc românii la Cernăuți și Cahul”, iar „ucrainenii ne-au făcut multe rele”

* Dan Voiculescu primește o lovitură năprasnică de la CEDO: decizie în unanimitate împotriva oligarhului pușcăriaș! Condamnarea din 2014 a fost perfect legală, nici vorbă de „proces politic”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here