Ucrainenii au aruncat în aer tribunalul din Lisiciansk, unde invadatorii ruși se aflau în ședință. Bilanțul: minus 50 de „orci”!

0
5935

S-a dovedit, o dată în plus, că teroriștii ruși nu controlează practic în totalitate nicio zonă întinsă din Ucraina. Nici măcar regiunile Donețk și Lugansk, din estul țării invadate, pe care le voiau capturate de la bun început prin declanșarea “operațiunii speciale”.

Armata ucraineană le-a aplicat rușilor o lovitură puternică tocmai la Lisiciansk. Se știa că acest oraș, cu o populație de peste 100.000 de locuitori, fusese cucerit la un moment dat de putiniști, prin retragerea trupelor lui Zelenski, care au evitat în acest fel încercuirea.

Dar iată realitatea: forțele armate ucrainene au aruncat în aer tribunalul din Lisiciansk, unde “denazificatorii“ organizaseră o ședință a “cartierului general al Regimentului 6 din Corpul 2 de armată”. Ca urmare a acestei operațiuni, 50 de militari inamici – majoritatea de comandă – și-au pierdut viața pe loc.

Informația a venit de la Serghei Gaidai, șeful administrației militare civile din regiunea Lugansk, fiind preluată de site-ul Obozrevatel.com.

Într-o singură zi de luptă, ucrainenii au distrus patru depozite de muniții și două baze ale rușilor.

Serghei Gaidai: „«Bumbac» în Lisicianskul ocupat. «Infarct» masiv la 50 de orci. «Cartierul general al Regimentului 6, Corpul 2 de armată» – minus 50 de rasiști. Nu este nevoie să se țină ședințe într-un tribunal în această căldură! Lisiciansk este Ucraina!”.

Lisiciansk este cel mai vechi oraș din Donbass și un important centru industrial, situat în nord-vestul regiunii Lugansk. A fost înființat în anul 1710, sub numele Lisicii Bairak, pentru a proteja granițele Rusiei de atacurile tătarilor din Crimeea și ale tătarilor Nogai. Primii săi locuitori au fost cazacii ucraineni.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* „Putin are zeci de tone de valută și tone de lingouri de aur. Banii – 250 de miliarde de dolari – sunt depozitați în țări unde extrădarea este imposibilă”

* VIDEO. Umilința de 45 de secunde aplicată lui Putin de „amicul” Erdogan. Sceleratul de la Kremlin e campion la mitocănie: 4 ore de întârziere!

* Putin va încerca să anexeze ilegal, până la 11 septembrie, teritoriile ocupate în regiunile ucrainene Herson, Zaporoje, Donețk și Lugansk

* Partizanii ucraineni din Crimeea oferă 15.000 de dolari pentru lichidarea comandantului unei divizii de submarine rusești

* Ucraina e amenințată cu Apocalipsa, în caz că va încerca să recupereze Crimeea. Medvedev: „Într-o clipă va veni Ziua judecăţii de Apoi”

* VIDEO. Propaganda lui Putin le prezintă rușilor, la TV, avantajul de a le muri copiii în războiul din Ucraina: își pot cumpăra o Lada nouă!

* Destine crunte pentru trei trădători ucraineni care au trecut de partea Rusiei teroriste. Bilanțul: un mort (împușcat) + un spitalizat (otrăvit) + un arestat

* Rusia vrea să anexeze și 3 regiuni din nordul Kazahstanului! Când a aflat planul diabolic al lui Putin, președintele kazah s-a rupt de acesta

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.