VIDEO. Umilința de 45 de secunde aplicată lui Putin de „amicul” Erdogan. Sceleratul de la Kremlin e campion la mitocănie: 4 ore de întârziere!

0
1954
STÂNGA: Putin tensionat, în așteptarea lui Erdogan. DREAPTA: Putin bucuros că a venit totuși Erdogan

Obișnuit până acum să întârzie frecvent la întâlniri și să-și pună înalții oaspeți în ipostaze jenante, dictatorul Vladimir Putin a avut parte la Teheran de o surpriză neplăcută, venită dinspre omologul său turc Recep Tayyip Erdogan. Acesta l-a forțat pe fostul șef a KGB să aștepte aproape un minut sosirea sa în salonul oficial.

Manifestările clinice ale sceleratului de la Kremlin au fost filmate de agenția de presă a Guvernului turc, Anadolu. Videoclipul a circulat în mediul online, fiind preluat și de site-ul ucrainean de știri Obozrevatel.com.

Evenimentul s-a produs marți, 19 iulie, în cadrul întrunirii de la Teheran a liderilor din Iran, Turcia și Rusia. Recep Tayyip Erdogan și Vladimir Vladimirovici Putin au fost primiți de președintele Iranului, Ibrahim Raisi.

„Putin a stat în picioare, mișcându-se de pe un picior pe altul. Și-a plecat capul, apoi și-a mișcat buzele, de parcă ar fi mestecat ceva”

După ce a analizat filmulețul, site-ul Obozrevatel.com a constatat următoarele:

 • „Chipul acru al dictatorului rus arăta că era vizibil nervos. Filmarea arată cum șeful Kremlinului a intrat primul, zâmbind, în sala de ședințe. A stat lângă locul care i-a fost alocat.”
 • „Cu toate acestea, președintele turc a ajuns acolo doar 45 de secunde mai târziu.”
 • „În tot acest timp, Putin a stat în picioare, mișcându-se de pe un picior pe altul. Și-a plecat capul, apoi și-a mișcat buzele, de parcă ar fi mestecat ceva. Era evident că o asemenea atitudine l-a umilit și jignit.”
 • „Văzându-și omologul turc, Putin și-a fluturat mâinile și a întins, de asemenea, una dintre ele timp de câteva secunde, înainte ca Erdogan să-l întâmpine.”

VIDEO: Pățania lui Putin la Teheran

Cât au așteptat alții după Putin: Regina Marii Britanii – 14 minute; Barack Obama – 40; Papa Francisc – 50; Angela Merkel – 4 ore și 15 minute!

Jurnaliștii ucraineni remarcă faptul că de obicei Putin este cel care întârzie la întâlnirile cu alți lideri, uneori chiar și ore întregi. În 2020, l-a făcut pe Erdogan, care a venit la Moscova pentru a discuta situația din Siria, să aștepte aproximativ două minute.

Un infografic de la RFE/RL dezvăluie că fostul cancelar german Angela Merkel a stat cel mai mult după dictatorulul rus: 4 ore și 15 minute în anul 2014. Dar și Papa Francisc, Regina Elisabeta a II-a și Barack Obama au fost nevoiți să-i suporte mitocănia.

Agenția Reuters arată că Putin a întârziat în mod intenționat la mai multe întâlniri desfășurate de-a lungul anilor.

 • 14 minute în 2003 cu Regina Marii Britanii, Elisabeta a II-a
 • 20 de minute în 2006 cu Regele Spaniei, Juan Carlos
 • 40 de minute în 2012 cu președintele SUA, Barack Obama
 • 40 de minute în 2011 cu regele Suediei, Carl XVI Gustaf
 • 50 de minute în 2015 cu Papa Francisc
 • 3 ore în 2016 cu premierul Japoniei, Shinzo Abe
 • 3 ore în 2013 cu președintele Belarusului, Aleksandr Lukașenko
 • 3 ore în 2009 cu premierul Ucrainei, Iulia Timoșenko
 • 4 ore în 2012 cu președintele rusofil al Ucrainei, Viktor Ianukovici
 • 4 ore și 15 minute în 2014 cu cancelarul Germaniei, Angela Merkel.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Putin va încerca să anexeze ilegal, până la 11 septembrie, teritoriile ocupate în regiunile ucrainene Herson, Zaporoje, Donețk și Lugansk

* Partizanii ucraineni din Crimeea oferă 15.000 de dolari pentru lichidarea comandantului unei divizii de submarine rusești

* Ucraina e amenințată cu Apocalipsa, în caz că va încerca să recupereze Crimeea. Medvedev: „Într-o clipă va veni Ziua judecăţii de Apoi”

* VIDEO. Propaganda lui Putin le prezintă rușilor, la TV, avantajul de a le muri copiii în războiul din Ucraina: își pot cumpăra o Lada nouă!

* Cutremur la vârful puterii în Ucraina! Zelenski i-a demis pe procurorul general și pe șeful serviciilor secrete, pentru „înaltă trădare” a unor subalterni ai acestora

* Destine crunte pentru trei trădători ucraineni care au trecut de partea Rusiei teroriste. Bilanțul: un mort (împușcat) + un spitalizat (otrăvit) + un arestat

* Rusia vrea să anexeze și 3 regiuni din nordul Kazahstanului! Când a aflat planul diabolic al lui Putin, președintele kazah s-a rupt de acesta

* VIDEO-INTERVIU. Remus Cernea, mărturii de pe front. „În Ucraina, când spui că ești român, ești fratele lor. Ne bucurăm de un uriaș respect acolo”

* Marele sforar de la Agricultură nu era demisionarul Chesnoiu, ci actualul ministru, Petre Daea! „Nea Petrică” l-a rugat „două lucruri, trei, cinci, aproape șapte”, inclusiv să-i angajeze o pilă prin măsluirea concursului

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here