duminică, mai 26, 2024
AcasăDezvăluiriDOSAR. Liviu Dragnea a plecat spre Maldive cu un avion privat, pe...

DOSAR. Liviu Dragnea a plecat spre Maldive cu un avion privat, pe banii românilor, alături de concubina sa și de o colegă a acesteia din școala generală!

-

Liviu Dragnea a acționat ca un hoț enorm, un infractor de o lăcomie incredibilă. El s-a îndestulat din banii publici cu nerușinarea unui individ care se credea stăpân peste o țară incapabilă să-l oprească din marșul său obscen spre o dictatură de tip interlop. Noile dezvăluiri făcute de G4Media.ro, după consultarea unui dosar DNA de la Tribunalul București, privind jefuirea banilor publici via PSD, confirmă rapacitatea unui politician abject.

În celebra vacanță din ianuarie 2019, din Insulele Maldive, unde – conform propriei declarații – a pescuit peștele-spadă, Liviu Dragnea a fost însoțit de concubina sa din acel moment, Irina Tănase (cu aproape 30 de ani mi tânără decât el), dar și de o prietenă a acesteia din școala generală, Sânziana-Mădălina Hristache.

Cei trei n-au plecat însă cu o cursă de linie, ci cu un avion privat, plătit de PSD din uriașele sume primite ca subvenție de la bugetul statului. În acel moment, Liviu Dragnea era președintele PSD și folosea discreționar atât banii partidului, cât și bugetul României, pe care o conducea prin intermediul premierului Viorica Dăncilă.

Dragnea și cele două tinerele au plecat spre Maldive, via Sofia, cu o aeronavă privată plătită din subvenția primită de PSD de la stat – se arată în dosarul privind acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de Mircea Drăghici, fost trezorier al PSD, cu procurorii DNA.

- Advertisement -

Peste 20.000 de euro, din banii românilor, pentru ca Dragnea și mândrele sale să zboare, spre vacanța din Dubai, cu un avion privat

Pe 29 iunie 2022, fostul trezorier al PSD, Mircea Drăghici, și-a recunoscut faptele de deturnare și delapidare, a semnat un acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii DNA și a acceptat o pedeapsă de 6 ani de închisoare. Drăghici se află deja după gratii, ca urmare a condamnării la 5 ani de închisoare într-un prim dosar privind cheltuielile făcute din subvenția primită de PSD de la stat.

Acordul de recunoaștere a vinovăției, din al doilea dosar, a fost trimis pe masa unui judecător pentru confirmare, a avut termen pe 22 iulie 2022 și are pronunțarea pe 26 iulie 2022.

PSD s-a constituit parte civilă, prin semnătura actualului lider, Marcel Ciolacu, și a secretarului general, Paul Stănescu. PSD solicită recuperarea sumei de 710.018,94 lei, bani cheltuiți ilegal de fostul trezorier de pe vremea lui Dragnea din contul de subvenție de la stat și dintr-un alt cont al PSD.

- Advertisement -

Procurorii DNA arată faptul că, la data de 2 ianuarie 2019, Liviu Dragnea, Irina Tănase și Sânziana-Mădălina Hristache au plecat spre Emiratele Arabe Unite și Maldive cu o aeronavă privată plătită din contul PSD de subvenție de la stat.

Zborul cu aeronava privată a fost doar de la București la Sofia (la dus, pe 2 ianuarie), respectiv de la Istanbul la „București / Constanța” (la întoarcere, pe 20 ianuarie).

Închirierea aeronavei s-a făcut prin intermediul unei agenții de turism cu care lucra fostul trezorier al PSD, Mircea Drăghici. Potrivit documentelor din dosar, avionul a costat 100.313,36 lei, din care 92.826 de lei costurile închirierii aeronavei și alte 7.487,36 lei costuri de degivrare (era iarnă la București!). Procurorii arată că banii au fost achitați din contul PSD de subvenție de la stat.

Audiată la DNA în calitate de martor, prietena Irinei, Sânziana-Mădălina Hristache, a declarat că a făcut un credit de 12.000 de euro cu câteva zile înainte să plece în Maldive cu Dragnea și cu Irina, plătind 10.000 de euro pentru costurile aeronavei. Ea a declarat că plătește rată de 1.300 de lei pe lună, deși – notau procurorii – a rămas între timp fără loc de muncă. Sânziana a mai adăugat că nu știe cine și din ce bani a plătit cazarea în Maldive.

Dragnea a plecat cu o aeronavă Cessna Citationn XLS a companiei sârbe Air Pink de pe terminalul Țiriac Air de la Otopeni, pe 2 ianuarie 2019, ora 19.37. De la Sofia ar fi luat un zbor Turkish Airlines către Emirate și, mai departe, spre Maldive.

În Estonia, Dragnea l-a luat și pe Tăriceanu. Deși aveau decontate de Parlament bilete la curse de linie, au zburat cu avionul privat plătit de PSD!

Liviu Dragnea s-a întors, împreună cu Călin Popescu Tăriceanu și Gabriel Vlase (actualul șef SIE), dintr-o vizită din Estonia, în aprilie 2018, cu un avion privat plătit de PSD din subvenția de la stat, deși cei trei aveau bilete la o cursă de linie, achitate de Parlament.

Procurorii notează și că, între 22 și 24 aprilie 2018, o delegație a Parlamentului s-a deplasat în Estonia, la Tallinn, la conferința președinților de parlamente din statele UE.

Delegația era formată din Liviu Dragnea (președintelr Camerei Deputaților), Gabriel Petru Vlase (vicepreședinte al Camerei), Silvia Claudia Mihalcea (secretar general al Camerei), Anca Spiridon (director al Cancelariei lui Dragnea), C. A. C. P. Tăriceanu (președintele Senatului) și Loredana-Florentina Tăriceanu (soția lui CACPT).

Bref: Câteva luni mai târziu, în iulie 2018, Gabriel Vlase avea să fie votat de Parlament, la propunerea președintelui Klaus Iohannis, în funcția de șef al Serviciului de Informații Externe (SIE).

Pentru deplasarea din Estonia, Camera Deputaților și Senatul au plătit bilete de avion dus-întors București – Tallinn, via Frankfurt. Cu toate acestea, pentru întoarcerea din 24 aprilie 2018 a fost închiriată o aeronavă privată cu suma de 95.486,95 lei.

Agenția de turism „a facturat de la PSD 166.422 lei, cu 70.935 lei mai mult decât suma plătită proprietarului aeronavei”, arată procurorii DNA.

„Potrivit Curții de Conturi, PSD a raportat Autorității Electorale Permanente cheltuirea din subvenție a sumei de 166.422 lei pentru deplasarea externă în Estonia”, se mai arată în documentele DNA.

„PSD a închiriat aeronava tip Gulfsteam G 2000 (…), pentru care a plătit intermediarului SC Ber’s New Solutions SRL suma de 166.422 lei în scopul asigurării zborului de întoarcere de la Tallinn a persoanelor menționate anterior, în condițiile în care pentru întoarcerea acestor persoane în țară erau deja suportate costurile de către Camera Deputaților și Senatul României. PSD a comunicat Autorității Electorale Permanente că plata contravalorii acestui zbor charter a fost efectuată din subvențiile încasate conform Legii nr. 334/2006 republicată”, arată procurorii, care constată, din nou, o dublare a costurilor.

Dragnea în Israel: costuri umflate, achitate în paralel de PSD și de Camera Deputaților! A luat-o și pe Viorica Dăncilă

A doua zi după revenirea din Estonia, Liviu Dragnea a plecat împreună cu consilierul său, Paul Ionescu, în vizită în Israel, tot cu un avion privat plătit de PSD din subvenția de la stat, deși transportul era achitat de Camera Deputaților.

În plus, PSD ar fi decontat sume umflate, se arată în documentele DNA.

Pe 25 aprilie 2018, Liviu Dragnea și consilierul său, Paul Ionescu, au zburt spre Tel Aviv cu o aeronavă privată, închiriată de la Țiriac Air. Costurile: 24.500 de euro.

În acea deplasare a fost și premierul Viorica Dăncilă, la invitația premierului israelian Benjamin Netanyahu, pentru „sărbătorirea a 70 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice româno-israeliene, precum și a 70 de ani de la declararea independenței statului Israel”, după cum arăta memorandumul privind efectuarea deplasării, citat de Hotnews la acea vreme.

În acea vizită din Israel, Liviu Dragnea a vorbit pentru prima dată despre mutarea ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim. Președintele Klaus Iohannis i-a acuzat pe Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă că au angajat statul român într-un demers care nu era susținut de șeful statului.

În documentele DNA din dosarul de la Tribunalul București, privind acordul de recunoaștere a vinovăței semnat de Mircea Drăghici, se arată: „Contravaloarea închirierii aeronavei pentru cursa București – Tel Aviv este de 113.861,30 lei, iar factura achitată de PSD agenției de turism este de 184.755 lei. (…) Potrivit Curții de Conturi, PSD a decontat integral contravaloarea facturii fiscale emise de către prestatorul de servicii din subvenția încasată în anul 2018. Din documentele furnizate de Camera Deputaților a rezultat că, pentru această deplasare, costurile de transport au fost suportate de această instituție, rezultând o dublare a costurilor”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Europa somează România să termine cu șmecheriile prin care favorizează spălarea banilor! Directiva a fost maltratată, la fel ca Legea avertizorului de integritate

* Căpușe PSD: Grindeanu a numit un agricultor la șefia Autorității Aeronautice – pe fratele lui Marian Neacșu, secretarul general al Guvernului!

* George Buhnici pierde un prim contract, cel cu BCR, după refuzul de a-și retrage declarațiile sexiste. „Am crezut în a doua şansă, dar este evident că vedem diferit lucrurile”

* Ucrainenii au aruncat în aer tribunalul din Lisiciansk, unde invadatorii ruși se aflau în ședință. Bilanțul: minus 50 de „orci”!

* „Putin are zeci de tone de valută și tone de lingouri de aur. Banii – 250 de miliarde de dolari – sunt depozitați în țări unde extrădarea este imposibilă”

* Partizanii ucraineni din Crimeea oferă 15.000 de dolari pentru lichidarea comandantului unei divizii de submarine rusești

* Ucraina e amenințată cu Apocalipsa, în caz că va încerca să recupereze Crimeea. Medvedev: „Într-o clipă va veni Ziua judecăţii de Apoi”

* VIDEO. Propaganda lui Putin le prezintă rușilor, la TV, avantajul de a le muri copiii în războiul din Ucraina: își pot cumpăra o Lada nouă!

* Destine crunte pentru trei trădători ucraineni care au trecut de partea Rusiei teroriste. Bilanțul: un mort (împușcat) + un spitalizat (otrăvit) + un arestat

* Rusia vrea să anexeze și 3 regiuni din nordul Kazahstanului! Când a aflat planul diabolic al lui Putin, președintele kazah s-a rupt de acesta

- Advertisement -

4 COMENTARII

  1. Și omul ăsta, bugetarul cu case pe două străzi (!!!) dorea să fie ales ca un al doilea Ceaușescu. Vă dați seama, oameni buni.
    O să ajungem într-o bună zi iarăși la Ceașcă. La câți multipli de Dragnea au creat creaturile astea politice (?) de la noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -