Putin va încerca să anexeze ilegal, până la 11 septembrie, teritoriile ocupate în regiunile ucrainene Herson, Zaporoje, Donețk și Lugansk

0
1195

Criminalul de război Vladimir Putin intenționează să alipească ilegal la Federația Rusă, până la data de 11 septembrie 2022, teritoriile pe care armata sa le-a ocupat în regiunile ucrainene Herson, Zaporoje, Donețk și Lugansk. Acea zi a fost aleasă pentru că atunci vor avea loc alegeri locale și parlamentare în statul invadator. Fostul șef al KGB s-ar fi pronunțat deja în favoarea unor așa-zise “referendumuri” legate de anexare, pe modelul Crimeea.

Dezvăluirea a fost făcută de Institutul American pentru Studiul Războiului (ISW), preluată de site-ul Obozrevatel.com, care face o remarcă: trupele Moscovei nu vor reuși să captureze complet acele regiuni.

Purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate al SUA, John Kirby, a anunțat, citând informații recent desecretizate, că regimul despotic de la Kremlin va începe să lanseze o versiune a „schemei de anexare” după modelul Crimeea 2014. Se „studiază” în acest moment planurile detaliate pentru capturarea regiunilor Herson, Zaporoje și a celor din Donbass (Donețk și Lugansk).

Institutul American pentru Studiul Războiului: „Kirby a confirmat evaluarea de lungă durată a ISW conform căreia Kremlinul a plasat împuterniciți nelegitimi în poziții de conducere, a forțat utilizarea rublei, a înlocuit infrastructura de telecomunicații și radiodifuziune ucraineană cu alternative rusești și i-a forțat pe ucraineni să solicite pașapoarte rusești pentru a îndeplini sarcini de bază în teritoriile ocupate”.

Publicația ucraineană Obozrevatel.com constată: „Experții ISW consideră că este puțin probabil ca forțele ruse să ocupe întreaga regiune Donețk înainte de 11 septembrie, fiindcă Rusia va organiza o singură zi de vot pentru alegerile locale și parlamentare în toată țara. Iar această dată este cea mai probabilă pentru organizarea de pseudo-referendumuri de către ocupanții din Ucraina”.

ISW mai vine cu o informație: „Kremlinul ar putea, de asemenea, să amâne aceste alegeri din Rusia pentru a limita exprimarea nemulțumirii interne cu privire la invazia Ucrainei de către Rusia”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Partizanii ucraineni din Crimeea oferă 15.000 de dolari pentru lichidarea comandantului unei divizii de submarine rusești

* Ucraina e amenințată cu Apocalipsa, în caz că va încerca să recupereze Crimeea. Medvedev: „Într-o clipă va veni Ziua judecăţii de Apoi”

* VIDEO. Propaganda lui Putin le prezintă rușilor, la TV, avantajul de a le muri copiii în războiul din Ucraina: își pot cumpăra o Lada nouă!

* Cutremur la vârful puterii în Ucraina! Zelenski i-a demis pe procurorul general și pe șeful serviciilor secrete, pentru „înaltă trădare” a unor subalterni ai acestora

* Destine crunte pentru trei trădători ucraineni care au trecut de partea Rusiei teroriste. Bilanțul: un mort (împușcat) + un spitalizat (otrăvit) + un arestat

* Rusia vrea să anexeze și 3 regiuni din nordul Kazahstanului! Când a aflat planul diabolic al lui Putin, președintele kazah s-a rupt de acesta

* VIDEO-INTERVIU. Remus Cernea, mărturii de pe front. „În Ucraina, când spui că ești român, ești fratele lor. Ne bucurăm de un uriaș respect acolo”

* Marele sforar de la Agricultură nu era demisionarul Chesnoiu, ci actualul ministru, Petre Daea! „Nea Petrică” l-a rugat „două lucruri, trei, cinci, aproape șapte”, inclusiv să-i angajeze o pilă prin măsluirea concursului

* Cel mai feroce lider PNL cere pedepsirea aspră a lui Buhnici: „Instituțiile statului trebuie să intervină ferm pentru a sancționa aceste afirmații”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here