VIDEO. Propaganda lui Putin le prezintă rușilor, la TV, avantajul de a le muri copiii în războiul din Ucraina: își pot cumpăra o Lada nouă!

0
1839

Un nou episod suprarealist, de un cinism îngrozitor, a avut loc la televiziunile rusești. Televiziunea de stat Pervîi Kanal a difuzat un reportaj despre beneficiile de care au parte rușii care-și pierd fiii în Ucraina: cu despăgubirile primite, își pot cumpăra o mașină Lada nouă.

„La fel ca bunicii și străbunicii săi, el a luptat împotriva fascismului”, începe reportajul difuzat de Pervîi Kanal. Apoi trece la declarația-șoc făcută de tatăl unuia dintre soldații ruși uciși în Ucraina: „Am cumpărat o mașină nouă, frumoasă, în memoria fiului nostru”.

Realizatorii reportajului explică apoi că Lada nouă a fost cumpărată cu „ceea ce unii oameni numesc «bani de sicriu», dar care în mod oficial este o sumă fixă pentru familia decedatului”.

„Tatăl său spune că Alexei a visat să aibă o mașină albă ca aceasta. Primul drum cu ea este la cimitir”, se încheie reportajul.

50.000 de ruși morți sau răniți în Ucraina

Amiralul Sir Tony Radakin, șeful Statului Major al Apărării din Marea Britanie, afirma într-un interviu acordat duminică jurnaliștilor de la BBC că forțele armate ruse au pierdut în jur de 50.000 de militari în Ucraina, morți sau răniți.

Armata Ucrainei are propria estimare: în bilanțul publicat luni dimineața, Kievul susține că a omorât 38.450 de militari ruși, cărora li se adaugă și zeci de mii de răniți.

Ministerul rus al Apărării nu a mai publicat de la începutul lunii martie un bilanț oficial al militarilor pe care i-a pierdut în timpul „operațiunii militare speciale” din Ucraina.

Reportajul difuzat de Pervîi Kanal vine în contextul în care există tot mai multe informații potrivit cărora numărul mare de militari pierduți în Ucraina produce consternare în Rusia. În plus, numărul morților și al răniților nu mai poate fi ținut secret de către Kremlin.

Săptămâna trecută, jurnaliștii de investigație de la Meduza au intrat în posesia unui sondaj comandat de Kremlin și ținut secret. Conform acestuia, 30% dintre ruși susțin încheierea imediată a „operațiunii militare speciale”, un procent cu mult peste ceea ce arată sondajele „oficiale”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Ucraina poate folosi rachetele americane HIMARS pentru a lovi instalațiile militare rusești din Crimeea

* Cutremur la vârful puterii în Ucraina! Zelenski i-a demis pe procurorul general și pe șeful serviciilor secrete, pentru „înaltă trădare” a unor subalterni ai acestora

* Destine crunte pentru trei trădători ucraineni care au trecut de partea Rusiei teroriste. Bilanțul: un mort (împușcat) + un spitalizat (otrăvit) + un arestat

* Dezvăluire-șoc: Rusia vrea să anexeze și 3 regiuni din nordul Kazahstanului! Când a aflat planul diabolic al lui Putin, președintele kazah s-a rupt de acesta

* Colonelul trădător Avramcenko, participant activ la anexarea Crimeii în 2014, a fost măcelărit de ucraineni în Hersonul ocupat de ruși

* Jurnalistă condamnată la 8 ani de închisoare pentru „trădare de stat”, în Belarus, pentru că a relatat de la protestele anti-Lukașenko

* VIDEO-INTERVIU. Remus Cernea, mărturii de pe front. „În Ucraina, când spui că ești român, ești fratele lor. Ne bucurăm de un uriaș respect acolo”

* Marele sforar de la Agricultură nu era demisionarul Chesnoiu, ci actualul ministru, Petre Daea! „Nea Petrică” l-a rugat „două lucruri, trei, cinci, aproape șapte”, inclusiv să-i angajeze o pilă prin măsluirea concursului

* ANALIZĂ REUTERS: Italia ar putea provoca o prăbușire a zonei euro. Are datorii de două ori mai mari decât Spania, Portugalia, Irlanda și Grecia la un loc

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here