joi, aprilie 18, 2024
AcasăRăzboi în UcrainaDezvăluire-șoc: Rusia vrea să anexeze și 3 regiuni din nordul Kazahstanului! Când...

Dezvăluire-șoc: Rusia vrea să anexeze și 3 regiuni din nordul Kazahstanului! Când a aflat planul diabolic al lui Putin, președintele kazah s-a rupt de acesta

-

Toate teritoriile din Kazahstan vizate de Putin sunt bogate în resurse de apă și zăcăminte minerale, se învecinează cu Federația Rusă și sunt conduse de politicieni care au absolvit în trecut universități de stat de la Moscova și Samara (Rusia).

Directorul Institutului pentru Studii Strategice și Securitate al Ucrainei, Pavel Lisianski, lansează o ipoteză șocantă. Conform acestuia, președintele Kazahstanului, Kassim-Jomart Tokaev, s-a aliat cu Uniunea Europeană tocmai fiindcă Federația Rusă intenționează să anexeze trei regiuni din nordul țării sale. Tokaev încearcă astfel să se distanțeze în toate modurile posibile de conducerea diabolică a Kremlinului și să-și pună țara la adăpost de rapturi teritoriale.

Pavel Lisianski: „Rusia visează că trei regiuni din nordul Kazahstanului vor merge la ea. Kazahii știu despre asta, și Tokaev știe despre asta, prin urmare el urmează o astfel de politică de distanțare”.

Liderul kazah a făcut primul pas chiar în cadrul Forumului Economic Internațional de la Sankt Petersburg, desfășurat luna trecută, când a afirmat fără ocolișuri, la aceeași masă cu sceleratul Vladimir Putin, că statul lui nu va recunoaște niciodată independența așa ziselor „republici populare” Donețk și Lugansk.

- Advertisement -

Ulterior, Tokaev și-a întărit declarația printr-o replică dură pe care i-a dat-o autoproclamatului președinte cecen Ramzan Kadîrov, după ce a fost acuzat că nu sprijină invazia putinistă în Ucraina, în condițiile în care Rusia a salvat Kazahstanul prin înăbușirea revoltelor populare de la începutul acestui an, izbucnite din cauza dublării prețului la gazul lichefiat.

„În Rusia, unii falsifică situația, susținând că Kazahstanul ar trebui să slujească pentru totdeauna și să se închine la picioarele Rusiei. Dar nu Rusia, ci CSTO (Organizația Tratatului pentru Securitate Colectivă, o alianță militară interguvernamentală ce reunește 6 state ex-sovietice – n. red.) a salvat Kazahstanul”, a precizat Tokaev, care s-a alăturat sancțiunilor UE impuse Rusiei teroriste.

Planul lui Putin: înființarea „Republicii Populare a Uralilor” și impunerea autonomiei ruse în Kazahstan

Strategia Kremlinului, scoasă la iveală de expertul ucrainean Pavel Lisianski, l-a determinat pe președintele Kazahstanului să adopte măsuri urgente pentru a scăpa de dependența politică și economică a Federației Ruse.

- Advertisement -

Într-un interviu acordat postului ucrainean de televiziune Canal 24, citat de site-ul Obozrevatel.com, directorul Institutului pentru Studii Strategice și Securitate al Ucrainei avertizează că fostul șef al KGB susține orice fel de tentative de separatism în Kazahstan.

Au existat, în acest sens, destule cazuri de ciocniri de stradă între populația rusă și cea kazahă. Moscova dorește formarea unei „Republic Populare a Uralilor”, dar și promovarea autonomiei ruse în Kazahstan.

Obozrevatel.com: „După invazia rusă în Ucraina, din 2014, autoritățile kazahe au înăsprit răspunderea penală pentru separatism. Lisianski crede că și atunci cei din Kazahstan și-au dat seama că într-o zi invadatorii vor încerca să intre pe teritoriul lor”.

HARTĂ: Plasarea Kazahstanului în sudul Rusiei – o parte în Europa, o parte în Asia

Suprafața regiunilor pe care vrea să le acapareze Putin e aproape dublă față de cea a României

Pe lângă regiunile din estul și sudul Ucrainei (Donețk, Lugansk, Crimeea, Herson, Zaporoje), pe lângă cele ocupate cu forța în Georgia (Osetia de Sud și Abhazia) și în Republica Moldova (Transnistria), teroristul Putin vrea să acapareze teritorii însemnate din nordul Kazahstanului.

Sunt vizate regiunile Kazahstanul de Nord, Kostanai, Pavlodarsk și Akmola, dar și capitala țării, orașul Nur-Sultan, pentru control politic.

Într-o primă fază, monstrul de la Kremlin țintește regiunile aflate la frontiera cu Federația Rusă. Este vorba despre Kazahstanul de Nord, Kostanai și Pavlodarsk. În total, acestea însumează 418.749 de kilometri pătrați, aproape dublu față de teritoriul României.

Un fost bancher și ministru al Energiei, Industriei și Comerțului din Kazahstan în perioada 1998-1999, Muhtar Abliazov, care s-a declarat organizatorul principal al protestelor din ianuarie 2022, afirmase la acea vreme pentru agenția Reuters că „Rusia e un stat ocupant”. În cazul în care Occidentul nu va interveni pentru a rezolva situația, țara lui va avea soarta Belarusului, a avertizat Abliazov.

La nici două luni distanță, Putin a declanșat invazia în Ucraina.

HARTĂ: Regiunile Kazahstanului. Vizate de Putin, într-o primă fază, sunt Kazahstanul de Nord (1), Kostanai (2) și Pavlodarsk (3). Apoi, Akmola

Regiunea Kazahstanul de Nord

Include: 5 orașe, 13 raioane, 190 de așezări rurale.

Centrul administrativ: Petropavlovsk, oraș cu circa 220.000 de locuitori.

Administratorul regiunii: Kumar Irghibaevici Aksakalov (56 de ani), absolvent al Institutului de inginerie de la Moscova.

Data înființării: 29 iulie 1936.

Populație: 554.517 în anul 2019.

Naționalități: Rușii au ponderea cea mai mare, cu 49,23%, urmați de kazahi – 35,50% și, la mare distanță, de ucraineni – 3,98% și germani – 3,55%.

Amplasament: Ocupă marginea de sud a Câmpiei Siberiei de Vest și o parte a dealurilor kazahe (Sari-Arka). Se învecinează la nord cu regiunile ruse Kurgan, Tiumen și Omsk.

Suprafață: 97.993 kilometri pătrați, reprezentând 3,6% din teritoriul Kazahstanului.

Precizări: Pe teritoriul regiunii a fost amplasată conducta de apă Bulaevski, cu o lungime de 1.694 de kilometri, care furnizează apă potabilă tuturor localităților și este folosită pentru irigarea terenurilor agricole.

Regiunea Kostanai

Centrul administrativ: Kostanai, oraș cu peste 1,8 milioane de locuitori.

Administratorul regiunii: Arhimed Beghejanovici Muhambetov (50 de ani), absolvent al Universității Tehnice de Stat din Samara (Federația Rusă).

Data înființării: 29 iulie 1936.

Populație: 864.550 în anul 2022.

Naționalități: Kazahi – 46,12%, ruși – 34,65%, ucraineni – 7,12%, germani – 2,56%, tătari – 1,33%.

Amplasament: Nordul Kazahstanului. Se învecinează cu regiunile ruse Orenburg, Celiabinsk și Kurgan.

Suprafață: 196.001 metri pătrați, reprezentând 7,2% din teritoriul Kazahstanului.

Precizări: Regiunea Kostanai aparține zonei climatice a Siberiei de Vest. Iarna este lungă, geroasă, cu vânturi puternice și furtuni de zăpadă. Vara este caldă și uscată. Perioada de vegetație este de 150-175 de zile în nord și de 180 de zile în sud. Regiunea este bogată în minereu de fier, bauxită, cărbune brun, azbest, argilă refractară și cărămidă, calcar, nisip, piatră de construcție.

Regiunea Pavlodarsk

Centrul administrativ: Pavlodar, oraș cu peste 360.000 de locuitori.

Administratorul regiunii: Asain Kuandîkovici Baihanov (43 de ani), absolvent al Universității din Pavlodar (2000) și al Universității de stat „Mihail Lomonosov” din Moscova (2017).

Data înființării: 15 ianuarie 1938.

Populație: 751.011 în anul 2021.

Naționalități: Kazahi – 53,63%, ruși – 34,53%, ucraineni – 4,05%, germani – 2,63%, tătari – 1,83%.

Amplasament: Nord-estul Kazahstanului. Este situată în apropierea râului Irtiș, cel mai mare curs de apă din Kazahstan. Se învecinează cu regiunile ruse Omsk, Novosibirsk și teritoriul Altai, unde sunt amplasate buncărele anti-atomice ale lui Putin.

Suprafață: 124.755 metri pătrați, reprezentând 4,6% din teritoriul Kazahstanului.

Precizări: Cea mai mare parte a regiunii este situată în sudul Câmpiei Siberiei de Vest, care este cea mai mare câmpie din lume. Regiunea este străbătută de peste 140 de râuri! Are 1.200 de lacuri mici. Cele mai multe conțin apă sărată. Au fost explorate 11 zăcăminte de apă subterană, cu rezerve operaționale de 3,8 milioane de metri cubi pe zi. Apa este folosită atât pentru băut, cât și pentru irigații.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Căpușe PSD: Grindeanu a numit un agricultor la șefia Autorității Aeronautice – pe fratele lui Marian Neacșu, secretarul general al Guvernului!

* Parchetul Militar din România îl anchetează pe Putin, după 32 de ani în care n-a reușit să-l trimită în judecată pe Iliescu! Dosarul „Ucraina” se adaugă dosarelor „Revoluția” și „Mineriada 13-15”

* VIDEO. Ales președinte al USR cu 71,3%, Cătălin Drulă atacă „guvenarea banditească a PSD și PNL”. Apel către români: „Dați-ne voturile, nu le mai dați bandiților ăstora!”

* Șeful ANRE, PSD-istul Chiriță, și-a luat expertă: tânăra Alexandra Dinulescu, abia ieșită din facultate. Salariul „expertei”: 3.000 de euro pe lună

* A început bătălia pentru „speciali”! UE somează România să includă și pensiile militare în reforma pensiilor, ministrul Bode spune că nu e cazul

* Gâdea, Ciutacu, Mircea Badea, Antena 3 și România TV, dați în judecată de procurorul care a supervizat alegerile din Sectorul 1. Acesta le cere despăgubiri totale de 225.000 de euro

* GRIGORE CARTIANU: Pariul meu cu Peter Imre, tăiat de Patriciu. Olimpiada lui Oprescu

* Încă un om al lui Iliescu rămâne fără certificat de revoluționar: Alexandru Mironov. „Nu există nicio dovadă” că ar fi avut vreo contribuție

* Zelenski ordonă contraofensiva pentru recucerirea sudului Ucrainei. „Avem 1.000.000 de oameni echipați cu armament occidental”

* Soluția lui Lech Walesa pentru pacea mondială: spargerea Rusiei în 60 de țări și reducerea populaţiei acesteia la „mai puţin de 50 de milioane de locuitori”!

* Umilință totală pentru Rusia la reuniunea G20: Lavrov a plecat mai devreme, supărat că e evitat de toată lumea! „Agresori”, „invadatori”, „ocupanţi” – asta a auzit Lavrov la tot pasul

* DELIR. Șeful Parlamentului de la Moscova proclamă că Alaska, vândută către SUA în 1867, ar aparține Rusiei! În orașe au apărut panouri pe care scrie „Alaska e a noastră!”

* Încă un mahăr Gazprom „sinucis”! Iuri Voronov a fost găsit plutind în piscina palatului său. E al șaselea manager de top al Gazprom mort de la începutul anului

- Advertisement -

3 COMENTARII

  1. Grigore, terminati cu formatul asta idiot.
    Inainte era plin de comentarii pe aici, acum bate vantul.
    Nimeni nu sta 5 min sa ajunga la comentarii. Oricum nimeni nu e interesat de drone sau alte tampenii. Poti sa scoti bani din publîcitate si altfel.
    Problema este ca pierzi cititorii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -