Destine crunte pentru trei trădători ucraineni care au trecut de partea Rusiei teroriste. Bilanțul: un mort (împușcat) + un spitalizat (otrăvit) + un arestat

0
6016
Arestarea lui Oleg Kulinici

Ucrainenii “îmbolnăviți” de putinism, care au sărit în tabăra regimului criminal de la Kremlin, continuă să-și primească pedepsele în diferite moduri. Mai devreme sau mai târziu, le sună ceasul.

În cazul de față, doi dintre ei au ocupat funcții de top în statul ucrainean. Cel de-al treilea s-a dovedit a fi doar un colaborator.

Trădătorul nr. 1: Nikolai Vatîk – lichidat pe frontul de război

Nikolai Vatîk

Ofițerul Nikolai Vatîk era originar din Lvov. În urmă cu 8 ani, el a trecut de partea teroriștilor ruși. Lucrase în Ministerul Situațiilor de Urgență al Ucrainei (actualul Serviciu de Urgență de Stat), apoi în Ministerul Afacerilor Interne de la Kiev.

În 2014, când s-a alăturat trupelor de ocupație ale Kremlinului, Vatîk a devenit șeful Centrului cu destinație specială al Forțelor de Răspuns Rapid din așa-numitul Minister al Afacerilor Interne din autoproclamata Republică Populară Lugansk. A obținut și un grad de locotenent-colonel.

Acest rang înalt nu l-a salvat însă de la moarte. Și-a găsit sfârșitul în propria țară, pe care a trădat-o pentru foloase materiale. Decesul lui Vațîk a fost raportat de colonelul ucrainean Anatoli Ștefan pe canalul său de Telegram. Informația a apărut apoi și pe site-ul Obozrevatel.com.

Trădătorul nr. 2: Oleg Kulinici – arestat de trupele lui Zelenski

Oleg Kulinici a fost reținut recent de luptătorii lui Zelenski. În urmă cu doi ani, primise funcția de șef al Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU) pentru Republica Autonomă Crimeea, regiune ocupată și anexată de Rusia în 2014. Conducerea de la Kiev l-a demis în luna martie a acestui an. Știrea a apărut în publicația Babel, care a făcut referire la serviciul de presă al SBU. Apoi a ajuns și pe site-ul postului de radio Novosti Vremia.

Deși motivele reținerii nu sunt precizate în mod oficial, agenția Interfax Ucraina, citând surse din SBU, scrie că reținerea lui Kulinici s-a realizat în temeiul art. 111 din Codul penal (Trădare) și că individul riscă până la 15 ani de închisoare cu executare.

Comunicat SBU: “Contracararea serviciilor speciale ale Federației Ruse și încercările acestora de extindere a rețelei de agenți în autoritățile statului ucrainean este unul dintre principalele domenii de activitate ale serviciilor speciale din Ucraina. Angajații SBU au fost și ei în frunte în astfel de cazuri, ceea ce indică o tendință de autocurățare a Serviciului. Expunând astfel de situații, și nu ascunzându-le, implementăm un curs pentru construirea unui serviciu special modern și eficient, capabil să contracareze un inamic puternic, care dăunează securității Ucrainei”.

Trădătorul nr. 3: Volodimir Saldo – ar fi fost otrăvit chiar de FSB

Motivul spitalizării lui Volodimir Saldo în data de 13 iulie ar putea fi otrăvirea cu o substanță necunoscută. Saldo era un colaborator al rușilor din regiunea Herson. În ziua în care s-a îmbolnăvit brusc, trădătorul ucrainean a băut coniac scump. I s-ar fi spus că e adus special de la Moscova. Acest lucru a fost anunțat de un politician din Consiliul Regional al Hersonului, Serghei Hlan, citat de site-ul Obozrevatel.com.

Volodimir Saldo, omul lui Putin

Serghei Hlan: „Regiunea Herson. Potrivit unei alte versiuni, Saldo ar fi putut fi otrăvit mai degrabă de FSB. Există informații că, în ziua în care s-a îmbolnăvit, trădătorul a băut coniac prezentat ca fiind de la Moscova. Costul unei sticle este de 2.500 de dolari. Se presupune că Saldo a băut și s-a îmbolnăvit imediat”.

Cu două zile înainte, pe 11 iulie, invadatorii ruși au anunțat că ar fi prevenit cu succes o tentativă de asasinat asupra lui Saldo. Luna trecută, pe 14 iunie, partizanii au aruncat în aer mașina colaboratorului. Acesta a scăpat însă cu viață.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Marele sforar de la Agricultură nu era demisionarul Chesnoiu, ci actualul ministru, Petre Daea! „Nea Petrică” l-a rugat „două lucruri, trei, cinci, aproape șapte”, inclusiv să-i angajeze o pilă prin măsluirea concursului

* „Intensitatea focului rușilor a scăzut, pentru că pur și simplu nu au obuze. Au fost aruncate în aer de rachetele HIMARS”

* Nici Iranul nu mai vrea să dea arme Rusiei! Ayatollahii s-au răzgândit cu câteva zile înaintea vizitei lui Putin la Teheran

* Colonelul trădător Avramcenko, participant activ la anexarea Crimeii în 2014, a fost măcelărit de ucraineni în Hersonul ocupat de ruși

* Jurnalistă condamnată la 8 ani de închisoare pentru „trădare de stat”, în Belarus, pentru că a relatat de la protestele anti-Lukașenko

* Dezvăluire-șoc: Rusia vrea să anexeze și 3 regiuni din nordul Kazahstanului! Când a aflat planul diabolic al lui Putin, președintele kazah s-a rupt de acesta

* ANALIZĂ REUTERS: Italia ar putea provoca o prăbușire a zonei euro. Are datorii de două ori mai mari decât Spania, Portugalia, Irlanda și Grecia la un loc

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here