vineri, aprilie 12, 2024
AcasăRăzboi în Ucraina"Putin are zeci de tone de valută și tone de lingouri de...

„Putin are zeci de tone de valută și tone de lingouri de aur. Banii – 250 de miliarde de dolari – sunt depozitați în țări unde extrădarea este imposibilă”

-

În 22 de ani de domnie tiranică, Vladimir Putin a strâns o avere colosală din banii pe care i-a furat de la compatrioții săi, mai ales „dijmuind” vânzarea de resurse naturale (petrol, gaz, minereuri, lemn etc.). El ar păstra aproximativ un sfert de trilion (250 de miliarde) de dolari doar în numerar, în țări de unde extrădarea este imposibilă. Ar fi vorba despre tone de valută, precum și de lingouri de aur și pietre prețioase.

Acest lucru a fost dezvăluit de un reputat profesor și analist politic rus de origine ucraineană, expert în științe istorice. Se numește Valeri Solovei și are 61 de ani. S-a născut în orașul Șceastea (Fericirea) din regiunea Lugansk.

Solovei a făcut dezvăluirile într-un interviu acordat jurnalistei Natalia Vlașcenko și preluat de site-ul Obozrevatel.com. El susține că fostul șef al KGB este fără îndoială cel mai bogat om din lume, cu o avere construită pe jaf.

Valeri Solovei: „Ceea ce are Putin se găsește în formă fizică în depozit. Acesta nu este neapărat un seif bancar. El păstrează tone de valută în numerar. Putin are încredere în numerar. Îl ține în ceva de genul paleților. Sunt zeci de tone de bani, precum și lingouri de aur”.

- Advertisement -

„O dată pe lună îi aduc un raport despre cât de mult a crescut averea lui. Există o parte din ea, desigur, în valori mobiliare, dar nu are încredere în ele”

Politologul moscovit arată cum se desfășoară „operațiunea specială” de păstrare a valutei putiniste. Sceleratul de la Kremlin cere lunar un raport din partea acoliților lui despre situația la zi a imensului capital.

Valeri Solovei: „Cam o dată pe lună, îi aduc un raport despre cât de mult a crescut averea lui. Există o parte din ea, desigur, în valori mobiliare, dar el nu are încredere în ele. În total, aceasta este de cel puțin un sfert de trilion de dolari. Cele mai multe dintre ele – pietre prețioase, tone de lingouri de aur, tone de valută – sunt depozitate în unele țări de unde nu există extrădare și nu va fi niciodată. Nimeni nu va intra acolo. Americanii caută acum proprietarii pe numele cărora este înregistrat ceva. Și cineva va fi găsit. În schimbul imunității, valorile nominale vor fi predate”.

Conducerea Universității MGIMO i-a cerut lui Solovei să părăsească instituția de învățământ, pentru că „face propagandă anti-statală și subminează stabilitatea politică”

Valeri Solovei a deținut în trecut funcția de șef al Departamentului de Relații Publice din cadrul Institutului de Relații Internaționale din Moscova (MGIMO). El și-a dat demisia, pe 19 iunie 2019, la solicitarea administrației universității.

- Advertisement -

Retragerea lui Solovei din funcția de conducere deținută în capitala Rusiei s-a produs dintr-un motiv simplu: a criticat în mod regulat Guvernul federal și pe despotul Vladimir Putin.

După ce i-a expirat contractul cu MGIMO, conducerea universității i-a cerut profesorului să părăsească instituția de învățământ, pentru că „face propagandă anti-statală și subminează stabilitatea politică”.

Ulterior, pe 19 iunie 2019, Solovei a anunțat că a încetat să mai predea cursuri studenților, din pricina presiunilor politice exercitate împotriva sa.

Valeri Solovei printre studenții săi

În 2019, Kremlinul a trimis un comitet de anchetă să-i percheziționeze apartamentul din Moscova. În 2020, polițiștii l-au reținut pentru 3 ore

Pe 16 februarie 2022, angajații Comitetului de anchetă de la Kremlin au descins la apartamentul lui Valeri Solovei din Moscova. Percheziția a durat 6 ore. S-au ridicat toate echipamentele ce le-au aparținut dascălului protestatar, soției sale și fiului lor. Solovei a fost dus apoi la audieri.

Potrivit avocatului acestuia, Aleksei Dobrinin, Solovei era martor într-un dosar penal privind incitarea la ură sau dușmănie, infracțiuni comise de un grup organizat care folosește mass-media sau internetul.

În septembrie 2020, profesorul răzvrătit împotriva dictaturii putiniste a fost reținut de poliția la Moscova pentru 3 ore, după ce a organizat acțiunea de solidaritate “Ziua #Schimbărilor” cu protestatarii din Habarovsk și Belarus, precum și cu Alexei Navalnîi și prizonierii politici. Tribunalul Tverskoi din Moscova l-a amendat atunci cu 20.000 de ruble pentru “organizarea unui eveniment public neautorizat”.

VIDEO: Dezvăluirile lui Valeri Solovei

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Umilința de 45 de secunde aplicată lui Putin de „amicul” Erdogan. Sceleratul de la Kremlin e campion la mitocănie: 4 ore de întârziere!

* Putin va încerca să anexeze ilegal, până la 11 septembrie, teritoriile ocupate în regiunile ucrainene Herson, Zaporoje, Donețk și Lugansk

* Partizanii ucraineni din Crimeea oferă 15.000 de dolari pentru lichidarea comandantului unei divizii de submarine rusești

* Ucraina e amenințată cu Apocalipsa, în caz că va încerca să recupereze Crimeea. Medvedev: „Într-o clipă va veni Ziua judecăţii de Apoi”

* VIDEO. Propaganda lui Putin le prezintă rușilor, la TV, avantajul de a le muri copiii în războiul din Ucraina: își pot cumpăra o Lada nouă!

* Destine crunte pentru trei trădători ucraineni care au trecut de partea Rusiei teroriste. Bilanțul: un mort (împușcat) + un spitalizat (otrăvit) + un arestat

* Rusia vrea să anexeze și 3 regiuni din nordul Kazahstanului! Când a aflat planul diabolic al lui Putin, președintele kazah s-a rupt de acesta

- Advertisement -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -