marți, martie 5, 2024
AcasăDezvăluiriCăpușe PSD: Grindeanu a numit un agricultor la șefia Autorității Aeronautice -...

Căpușe PSD: Grindeanu a numit un agricultor la șefia Autorității Aeronautice – pe fratele lui Marian Neacșu, secretarul general al Guvernului!

-

O investigație a ziarului Libertatea arată cât de departe merge actualul Guvern, prin componenta sa PSD-istă, în a face numiri scandaloase la conducerea unor instituții, regii sau companii de stat. O adevărată armată de termite!

Nepotismul și clientelismul sunt practicate cu zel de Marian Neacșu, secretarul general al Guvernului Ciucă. Prin intermediul colegului de partid Sorin Grindeanu (ministrul Transporturilor), acesta și-a plasat fratele, de ocupație agricultor, în Consiliul de Administrație al Autorității Aeronautice Civile, care se ocupă de siguranța traficului aerian!

Marian Neacșu nu e la prima ispravă de acest gen. În 2016, el a fost condamnat definitiv la 6 luni de închisoare cu suspendare pentru că și-a angajat ilegal fiica la propriul birou parlamentar.

Mihai Neacșu a absolvit Politehnica, Facultatea de Inginerie Mecanică, dar nu a practicat în domeniul în care a studiat. Potrivit CV-ului său, el a lucrat doar la firma de cultivare de produse agricole a familiei, Estrella Imex SRL, vreme de 24 de ani: 10 ani ca director de vânzări (1998-2008), 12 ani ca administrator (2008-prezent).

Siguranța traficului aerian este principalul obiect de activitate al regiei autonome Autoritatea Aeronautică Civilă Română. Aici a ajuns Mihai Neacșu, fratele PSD-istului Marian Neacșu (58 de ani), secretarul general al Guvernului.

Numit administrator de Grindeanu: 4+2 luni

Potrivit contractului de mandat, Mihai Neacșu a fost numit în funcția de administrator al Autorității Aeronautice Civile la data de 25 februarie 2022 de către ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, vicepremier și prim-vicepreședintele al PSD, semnatarul odioasei Ordonanțe 13 (pro-Dragnea, pro-corupți, anti-justiție) în seara zilei de 31 ianuarie 2017.

- Advertisement -

Contractul a început să producă efecte de la data de 3 martie 2022, iar durata mandatului este de 4 luni. Pe 3 iulie, documentul a fost prelungit cu încă două luni.

Contractul arată că atribuțiile lui Mihai Neacșu, fratele secretarului general al Guvernului, sunt, printre altele:

– să reprezinte regia în raport cu terții și în justiție;

- Advertisement -

– să aprobe direcțiile principale de activitate și de dezvoltare ale regiei autonome;

– să numească și să revoce directorul/directorii și să le stabilească remunerația.

În document se mai precizează că remunerația lunară brută stabilită este de 12.656 de lei, ceea ce înseamnă aproximativ 7.400 de lei net și o bună acoperire în zona de pensie.

Administrator de firmă și instructor de scrabble

Potrivit CV-ului, Mihai Neacșu este de profesie inginer mecanic, absolvent al Facultății de Inginerie Mecanică din cadrul Universității Politehnica din București, promoția 1998. De asemenea, are studii masterale, absolvite tot la Universitatea Politehnica, specializarea Procese și Aparate Termice, în 1999.

Din 1998, de când a terminat facultatea, și până în prezent, el a lucrat la firma familiei, Estrella Imex SRL. Mai întâi ca director de vânzări, apoi ca administrator.

În anul 2018, a urmat cursuri de formator și trainer la Centrul Athena.

Potrivit declarației de avere, în 2021, pe lângă rolul de administrator la firma agricolă a familiei, Mihai Neacșu a fost și „coordonator compartiment sportiv” la Clubul Sportiv Municipal (CSM) București, finanțat de Primăria Capitalei.

Ca administrator al SC Estrella Impex SRL, Mihai Neacșu a câștigat anul trecut 17.308 lei, iar ca angajat al CSM București – 29.400 de lei. În total, 46.708 lei, ceea ce înseamnă aproximativ 3.900 de lei (800 de euro) lunar.

De la orez, scrabble și găini la siguranța zborurilor aviatice

Conform datelor din portalul termene.ro, Estrella Imex SRL a fost fondată în anul 1997. În 2021 a avut un singur angajat, o cifră de afaceri de 287.858 de lei și un profit de 98.479 de lei. În 2020, firma raporta pierderi de 80.742 de lei.

Obiectul principal de activitate este „cultivarea cerealelor (exclusiv orez), a plantelor leguminoase și a plantelor producătoare de semințe oleaginoase”, iar ca asociați apar:

  • Marian Neacșu (PSD, condamnat, secretar general al Guvernului);
  • Mihai Neacșu (fratele lui Marian Neacșu);
  • Nicoleta Radu (fosta soție a lui Marian Neacșu, conform relatărilor din presă).

Conform site-ului de achiziții publice SICAP, firma nu are contracte cu statul.

Pe lângă Estrella Imex SRL, Mihai Neacșu mai apare ca administrator la firma SC Pui de Carne Slobozia SA, unde fratele său, Marian Neacșu, este acționar majoritar.

De asemenea, el mai deține un PFA prin care a încheiat un contract cu Clubul Sportiv Municipal București. Mihai Neacșu s-a ocupat de pregătirea, antrenarea și selectarea jucătorilor CSM București pentru competițiile din cadrul Federației Române de Scrabble.

Marian Neacșu: „Nu păstrăm o legătură strânsă și ne vedem fiecare de viața lui”

Contactat de „Libertatea”, secretarul general al Guvernului, Marian Neacșu, neagă orice implicare în numirea fratelui său.

„Da, este fratele meu! Nu am absolut nicio legătură cu numirea lui niciunde și nu cunosc amănunte. Suntem asociați formal în acea societate, de care se ocupă exclusiv. Nu păstrăm o legătură strânsă și ne vedem fiecare de viața lui. În ceea ce privește firma, aceasta a rămas exclusiv în preocupările și administrarea lui din 2008. De atunci și până astăzi nu am mai trecut niciodată pe la sediul acesteia și nu m-a interesat ce activități desfășoară”, a transmis Marian Neacșu.

Secretarul general al Guvernului a fost condamnat definitiv la 6 luni de închisoare cu suspendare, în 2016, după ce și-a angajat ilegal fiica la propriul birou parlamentar.

Libertatea a întrebat Ministerul Transporturilor care au fost criteriile pentru selecție și care au fost etapele numirii lui Mihai Neacșu.

Ministerul Transsporturilor: „Numirea domnului Mihai Neacșu în Consiliul de Administrație al Autorității Aeronautice Civile Române s-a făcut în conformitate cu prevederile legale”.

Mihai Neacșu nu a răspuns solicitărilor gazetarilor de a explica scandaloasa sa numire.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Parchetul Militar din România îl anchetează pe Putin, după 32 de ani în care n-a reușit să-l trimită în judecată pe Iliescu! Dosarul „Ucraina” se adaugă dosarelor „Revoluția” și „Mineriada 13-15”

* VIDEO. Ales președinte al USR cu 71,3%, Cătălin Drulă atacă „guvenarea banditească a PSD și PNL”. Apel către români: „Dați-ne voturile, nu le mai dați bandiților ăstora!”

* Șeful ANRE, PSD-istul Chiriță, și-a luat expertă: tânăra Alexandra Dinulescu, abia ieșită din facultate. Salariul „expertei”: 3.000 de euro pe lună

* A început bătălia pentru „speciali”! UE somează România să includă și pensiile militare în reforma pensiilor, ministrul Bode spune că nu e cazul

* Gâdea, Ciutacu, Mircea Badea, Antena 3 și România TV, dați în judecată de procurorul care a supervizat alegerile din Sectorul 1. Acesta le cere despăgubiri totale de 225.000 de euro

* Pariul meu cu Peter Imre, tăiat de Patriciu. Olimpiada lui Oprescu

* Încă un om al lui Iliescu rămâne fără certificat de revoluționar: Alexandru Mironov. „Nu există nicio dovadă” că ar fi avut vreo contribuție

* Zelenski ordonă contraofensiva pentru recucerirea sudului Ucrainei. „Avem 1.000.000 de oameni echipați cu armament occidental”

* Soluția lui Lech Walesa pentru pacea mondială: spargerea Rusiei în 60 de țări și reducerea populaţiei acesteia la „mai puţin de 50 de milioane de locuitori”!

* Umilință totală pentru Rusia la reuniunea G20: Lavrov a plecat mai devreme, supărat că e evitat de toată lumea! „Agresori”, „invadatori”, „ocupanţi” – asta a auzit Lavrov la tot pasul

* DELIR. Șeful Parlamentului de la Moscova proclamă că Alaska, vândută către SUA în 1867, ar aparține Rusiei! În orașe au apărut panouri pe care scrie „Alaska e a noastră!”

* Încă un mahăr Gazprom „sinucis”! Iuri Voronov a fost găsit plutind în piscina palatului său. E al șaselea manager de top al Gazprom mort de la începutul anului

- Advertisement -

3 COMENTARII

  1. Cata nesi.mtire! Si-au pierdut orice urma de bun simt…
    La cate mizerii de acest gen au facut si presa le-a semnalat, sa perseverezi in aceasta inadmisibila atitudine fatza se interesele tarii!!!
    Sa nu mi se mai spuna ca poporul i-a votat si ca e vinovat… Cine a girat aceasta monstruoasa coalitie? Cum accepta UE ca intr-o tara a ei sa se intample asemenea ticalosii?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -