Se strânge laţul în jurul CCR, instituţie „stat în stat”, devenită anexa clanurilor penale

2
10100
Dorneanu - Enache - Deliorga - Stan - Varga

Curtea Constituţională a României (CCR) începe să devină o piatră de moară de gâtul democraţiei româneşti. Atacul la completurile de 3 judecători de la Înalta Curte, care îi ajută pe inculpaţi penal celebri (Udrea, Vâlcov, familia Cosma etc.), este doar ultimul exemplu despre cum CCR a devenit un fel de CSM (instituţie care, sub Lia Savonea, favorizează distrugerea justiţiei independente din interior). Reforma acestei instituţii este obligatorie, iar actuala Opoziţie trebuie să pregătească schimbările pentru când va ajunge la putere.

Astfel, Partidul Naţional Liberal pregăteşte o nouă lege de organizare şi funcţionare a Curţii Constituţionale, a anunţat luni preşedintele formaţiunii, Ludovic Orban.

Ludovic Orban, liderul PNL

„Biroul Executiv al PNL a luat decizia să iniţieze procedura de modificare a modului în care funcţionează Curtea Constituţională. În acest sens, am stabilit un grup de lucru format din reprezentanţii PNL care au activitate în Comisia juridică, în cele două Camere ale Parlamentului, care au avut contribuţii la acte normative de natură constituţională. Obiectivele acestui grup de lucru sunt realizarea unei analize comparative asupra modului în care funcţionează curţile constituţionale în alte ţări europene. De asemenea, o identificare a tuturor deficienţelor majore care sunt generate de textele constituţionale şi de legea de organizare şi funcţionare a CCR. Obiectivul final este pregătirea unui proiect de revizuire a Constituţiei şi de asemenea a unui nou proiect de lege de organizare şi funcţionare a CCR. Vizăm mai multe aspecte, de la modalitatea de desemnare a judecătorilor CCR, modalitatea de luare a deciziilor la nivelul CCR, posibilitatea de introducere a unor majorităţi calificate la anumite decizii. De asemenea, vrem să identificăm limitele în deciziile pe care le poate lua CCR”, a declarat Orban la finalul şedinţei Biroului Executiv al PNL, potrivit Agerpres.

Preşedintele PNL a precizat că obiectivul final este „punerea CCR în slujba democraţiei, a cetăţeanului şi totodată de a se împiedica apariţia unor decizii a Curţii care să fie luate în sprjinul unor grupuri de interese şi împotriva prevederilor constituţionale”.

Proiect de lege pentru o altfel de CCR

Deputatul PNL Pavel Popescu propune ca deciziile Curții Constituționale atunci când analizează legi organice complexe (precum codurile penale) să poată fi luate doar cu majoritate de două treimi (adică minimum 6 judecători din cei 9).

Proiectul depus la Parlament de Pavel Popescu prevede și posibilitatea ca un judecător al CCR să fie recuzat sau să se abțină dacă se află în incompatibilitate.

”Suspiciunile de apărare a intereselor ilegitime ale unor politicieni de către CCR apar tot mai des în discursul public. Aceste suspiciuni subminează autoritatea CCR mai ales în cazul deciziilor care favorizează politicieni implicați direct în numirea unor judecători CCR. Pentru a stopa această spirală a neîncrederii am depus o inițiativă legislativã de modificare a legii CCR astfel încât deciziile CCR să fie luate cu o majoritate de 2/3, obligând astfel judecătorii constituționali să găsească soluții în acord cu legea fundamentală şi nu în acord cu politicienii care i-au numit. Chem toți membrii Parlamentului să susțină acest demers”, este motivarea lui Pavel Popescu pentru curăţenia măcar provizorie la CCR.

Cazul Gheorghe Stan

CCR este şi astăzi populată cu destui incompetenţi sau pur şi simplu inşi utili partidului. Oameni fără coloană vertebrală, dispuşi să facă orice, aşa cum executau judecătorii Curţii din Republica Moldova ordinele oligarhului Plahotniuc, doar-doar să nu-şi piardă funcţiile de lux plătite de contribuabili.

Ultimul exemplu, şi cel mai grav însă pentru sănătatea acestei instituţii cu rol cheie în democraţie, este cel al lui Gheorghe Stan, fostul şef al Secţiei Speciale pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie („SS-Gestapo”). Stan a fost pus de Dragnea şef la SS şi apoi propulsat ca judecător CCR pentru „calitatea” de a fi supus complet politicului.

Are în spate o carieră îndoielnică, din acest motiv a şi fost ales pentru funcţiile respective: să nu funcţioneze ca specialist competent, cu convingeri ferme, inclusiv îndreptate împotriva politicului, ci ca executant. Aşa a apărut şi dosarul fabricat lui Kovesi, tot pe fondul unei instituţii conduse de oameni fără caracter, slabi profesional şi cu dorinţă imensă de parvenire.

Gheorghe Stan și Adina Florea, șefii SS-Gestapo

Alături de el nu putea fi decât cineva la fel: Adina Florea, procuroare din Republica Mazăre, slabă şi ea profesional şi capabilă să fie preş politic. Ambii sunt vinovaţi de abuzul îngrozitor împotriva fostei şefe a DNA: i-au făcut anchetă la comanda unui fugar penal pe care DNA în luase în vizor!

Un astfel de personaj ca Gheorghe Stan  a ajuns judecător la CCR. Fără să ştie nici măcar câte articole are Constituţia României. Câtă încredere mai poţi avea într-o instituţie cu Gheorghe Stan în interior? Zero. Practic, prin prezenţa lui în această instituţie fundamentală a democraţiei, Dragnea „trăieşte” la Curtea Constituţională. Cine face curăţenie la CCR?

 

Donați AICI pentru susținerea proiectului ZIARISTII.COM!

CITIŢI ŞI:

Cazul Sorina. Abuz incredibil al „SS-Gestapo”, girat de procurorul general Bogdan Licu!

IPOCRITUL. Bogdan Licu se leapădă voalat de „SS-Gestapo”, dar girează acest monstru anti-justiţie în cazul Sorina

Fenomenul ZIARISTII.COM: peste 3 milioane de cititori, peste 18 milioane de citiri în 6 luni. Mulțumim!

Ioana Ene Dogioiu: Sorina, abuzată de „SS”

* Imagine duioasă: Sorina și noua ei verișoară

VIDEO. Au încercat s-o declare pe Sorina „persoană cu handicap”, „ca să sperie adoptatorii și să ia mai mulți bani de la stat”!

Interesul superior al copilului. Arestați doctorița care face injecții! Plânge copilul, nu vrea să fie înțepat

VIDEO. Procuroarea din „cazul Sorina”, denunțată de vuvuzeaua penalilor: „E din gașca #Rezist!”

Asistenta maternală a făcut-o pe Sorina „țigancă” și „nebună”, de față cu fetița și cu cei de la Direcția Copilului!

Manevre ticăloase ale soților Șărămăt, pentru a o ține captivă pe Sorina: alba-neagra cu cererile de adopție

VIDEO. Gâdea, umilit în direct de părinții adoptivi ai Sorinei. Diversiunile i-au fost demontate cu argumente zdrobitoare

Adevăruri grave pe care propaganda PSD-ALDE le-a acoperit cu diversiunea „Sorina răpită de americanii traficanți de organe”

Efectul propagandei infernale: părinții adoptivi ai Sorinei au fost atacați în trafic, la Severin, fiind în pericol de linșaj

Sorina, victima unor escroci emoționali. Au speriat-o cu bau-baul părinților de adopție, deși erau plătiți s-o integreze în familia acestora

Camelia Bogdan: „Dan Voiculescu a dirijat banii Securității fără ca autoritățile române să-l deranjeze”

Şeful uzinelor Ford s-a săturat de minciunile PSD privind autostrada Piteşti-Craiova

Cei 7 magnifici de la CSM. Gruparea reformiştilor blochează a treia oară gaşca Savonea-Florea, care ţine cu dinţii de SS-Gestapo

PSD l-a umplut de bani pe Marius Pieleanu. Cum şi-a mărit averea „sociologul naţional” pe seama sondajelor scandaloase

Dăncilă, ce profitoare! Şi-a „aranjat” fiul cu funcţie grasă la Curtea de Conturi. Meritul beizadelei? Mama-i şefă la PSD!

2 COMENTARII

  1. Bai deontologule,dar faptul ca cea mai înaltă instanța in statul de drept pe care îl clamezi din toți bojogii,încalcă legea,da,legea,tocmai ei care ar trebui sa o aplice de 16 ani,asta nu te deranjează?Nici un pic,măcar un pic?Nici un cuvânt despre încălcarea legii,nimic?Este vinovata curtea ca instanța suprema încalcă legea de 16 ani!!!!!!!!!

    • Hai siktir, javra infractoare, taratura imputita ai uitat jigodie imputita ce si facut când erai mare si tare la AFI. Tu vorbesti scarba, penala imputita. Cei ca tine vor putrezi in PUSCARIE, boma de balega rosie ce esti!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here