Ministrul Justiţiei îl propune pe Bogdan Licu, actualul şef interimar al Ministerului Public, la şefia Parchetului General, ca prim-adjunct! Cătălin Predoiu face astfel un mare deserviciu justiţiei şi plătitorilor de taxe şi impozite fiind dispus să desemneze într-o funcţie de o importanţă majoră un personaj cu caracter slab şi alunecos.
Când propui într-o funcţie-cheie la vârful sistemului pe cineva care, în momente critice, a demonstrat că nu are puterea să stea pe propriile picioare, ci s-a mulat după cum bate vântul dinspre televiziunile Ciumei Roşii, faci de fapt un mare deserviciu justiţiei şi justiţiabililor români.
Bogdan Licu este autorul marii grozăvii judiciare din cazul Sorina, când a încurajat un abuz incalificabil faţă de familia care a adoptat-o pe fetiţa din Baia de Aramă.
În calitate de procuror general interimar al României după îndepărtarea abuzivă a lui Augustin Lazăr, Licu a blocat plecarea din ţară a familiei Săcărin şi a cerut anularea sentinţei de adopţie, comiţând un abuz îngrozitor, braţ la braţ cu „SS-Gestapo”.
Secţia înfiinţată de clanurile mafiote din politică pentru a distruge justiţia din interior i-a făcut dosar familiei adoptive după modelul „Kovesi”, adică a inventat acuzaţii pentru a complica viaţa unor oameni normali, care respectă legea şi regulile.
Pe baza acestui dosar fabricat de SS-Gestapo (secţie contestată pe întreg continentul şi de magistraţii cinstiţi din România), Bogdan Licu (alăturat) a atacat familia Săcărin şi i-a încălcat drepturile legale. Părinţii Sorinei au făcut plângere penală împotriva lui Bogdan Licu şi au cerut despăgubiri din cauza faptului că nu pot părăsi România urmare a cumetriei dintre procurorul general şi SS-Gestapo.
Dezvăluirea care arată complicitatea cu mafia din justiţie
Familia adoptivă a Sorinei a dezvăluit un caz incredibil: Mihaela Iorga Moraru, o procuroare de la secţia Adinei Florea (pe care grupările din justiţie aliate clanurilor de penali au vrut-o la şefia „SS-Gestapo”), i-ar fi cerut mamei adoptive să ofere date compromiţătoare despre anumiţi judecători! În schimbul acestora, ancheta „SS-Gestapo” în cazul Sorinei ar fi putut s-o lase mai moale, sugera avocata familiei Săcărin:
„Doamna procuror Mihaela Iorga Moraru, inclusiv în audierea pe care a făcut-o Ramonei
Săcărin, a făcut presiuni asupra acesteia să-i dea date despre judecători. Deci, așa cum se făcea pe vremuri la DNA și toată lumea a condamnat aceste acțiuni abuzive ale procurorilor, că de-aia s-a făcut secția asta pentru procurori abuzivi, doamna procuror Iorga Moraru, cu o tehnică demnă de case mai bune – că doamna Săcărin nu era aici inculpat, era doar martor -, dar a făcut presiuni asupra ei să declare ceva împotriva judecătorilor. Le putem proba. O să vă arăt și aceste înscrisuri ulterior. Solicită să fie audiat și domnul Săcărin, undeva pe la 9 seara, așa… Adică erau ei niște infractori periculoși, care trebuiau cercetați de secția asta specială. SIIJ are 2.000 de dosare cu magistrați, dar toate (resursele) se mobilizează pentru cercetarea acestui caz extraordinar”.
Când a izbucnit scandalul Sorina, în special Antena 3 şi RTV (plus Sorina Matei de la B1 TV) au acţionat rusofil împotriva justiţiei române folosind o tactică în care s-a specializat regimul Putin: supramediatizarea populistă a unui caz care poate stârni ura populaţiei (în general, exacerbarea intoleranţei din motive de rasă, orientare sexuală, imigraţie, religie etc.). Exact ce a făcut Liviu Dragnea cu referendumul pentru „familia tradiţională”.
Alte propuneri pentru funcţiile de conducere în Parchete
Pentru funcţia de prim-adjunct al procurorului general al PICCJ, ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, îl propune pe procurorul general interimar, Bogdan Licu.
Totodată, Mădălina Scarlat este propusă pentru funcţia de adjunct al procurorului-şef al DNA.
Pentru funcţia de adjunct al procurorului general a fost propusă Maria Magdalena Militaru de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, iar pentru funcţia de şef al Secţiei de urmărire penală şi criminalistică de la PICCJ – Adriana Denisa Cristodor.
Procurorul Cătălin Ranco Piţu este propunerea pentru funcţia de şef al Secţiei parchetelor militare de la PICCJ, în timp ce pentru funcţia de adjunct al procurorului-şef de la DIICOT a fost propusă Oana Daniela Pâţu.
Pentru funcţiile de procuror-şef la Secţia de resurse umane şi documentare Parchetul General, şef Secţia de combatere a corupţiei, respectiv şef al Secţiei de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie din cadrul DNA nu se vor face propuneri, optându-se pentru respingerea candidaturilor şi organizarea unei noi proceduri de selecţie.
„Pentru posturile rămase astfel vacante în conformitate cu pct. 3 supra, precum şi pentru cele care ar putea rămâne vacante în urma deciziilor Preşedintelui României asupra propunerilor formulate de Ministrul Justiţiei, Ministerul Justiţiei va organiza o nouă procedura de selecţie la o dată ulterioară în cursul lunilor martie – aprilie 2020”, a informat Ministerul Justiţiei, citat de Agerpres.
Marea bila neagra a lui Predoiu pentru care in orice tara „normala” ar fi zburat din functie este numirea lui Hossu la DIICOT!