Preot dement: a încercat să-și evacueze enoriașii care se protejau de Covid!

0
2870
Preotul Serghei Romanov

Judecătorii de la Tribunalul Regional Sverdlovsk (Rusia) au avut de-a face cu un caz ieșit din comun. L-au judecat tocmai pe fondatorul unei mănăstiri de maici din Ural: pe starețul Serghei Romanov (65 de ani).

Conform site-ului Gazeta.ru, profitând de calitatea sa de preot, acesta a răspândit în dese rânduri informații mincinoase prin predici și rugăciuni despre boala Covid-19. Mai mult decât atât, i-a îndemnat pe un ton amenințător pe credincioși să iasă în stradă, să nu le fie frică de polițiști și de jandarmi, să protesteze împotriva regulilor de carantină stabilite de autoritățile ruse. Apoi să meargă acasă și să sădească mulți cartofi, până nu vine foametea peste ei.

Pentru acest fapt, așa-zisul preot a primit o amendă de 90.000 de ruble (1.300 de euro). Motivarea instanței: propagare de fake-news-uri pe tema noului tip de coronavirus.

Vestea a ajuns chiar la patriarhul Moscovei și al întregii Rusii, Chiril. Acesta i-a rugat pe enoriași să nu asculte deloc de „clericii nerezonabili” care zădărnicesc eforturile medicilor în lupta lor cu virusul SARS-CoV-2.

„Părintele” Serghei a continuat să-și propovăduiască predicile demente. El a vrut la un moment dat să-i evacueze din zona sa pe toți credincioșii care se protejează împotriva Covid-19. Analizându-i vorbele, judecătorii au constatat că părintele Serghei i-a umilit pe oameni și i-a tratat pe criterii etnice. Instanța de judecată l-a găsit vinovat pentru un nou cap de acuzare. Astfel, conform articolului 20.3.1 din Codul Administrativ, popa rasistul a mai încasat o amendă de 18.000 de ruble (260 de euro).

La sfârșitul lunii mai, eparhia din Ekaterinburg i-a interzis cu desăvârșire să mai poarte crucea bisericească la piept. În replică, Serghei Romanov a înregistrat un videoclip în care i-a cerut patriarhului Chiril să-și dea demisia în fața instanței bisericești.

În urmă cu trei ani, Romanov a realizat și ritualuri de exorcizare la o mănăstire din Ekaterinburg, pentru a alunga demonii din sufletele oamenilor.

Într-un mesaj postat pe YouTube, același preot extremist susținea „lichidarea Ucrainei” și anexarea ei la Rusia.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

INTERVIU-EVENIMENT. Andreea Esca, în lacrimi: „Am fost infectați eu, soțul meu și fiul nostru. Mi-am pierdut complet gustul și mirosul, nu mai simțeam usturoiul și parfumurile tari”

VIDEO. Caraghioșii din Piața Victoriei: „Suntem ultimi rezistenți în fața tiraniei!”. S-a scandat „Jos nazismul!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here