Redeschiderea Spitalului Colentina, speculată electoral în mod josnic de primărița Firea. Medici și pacienți – obligați să iasă în curte pentru o ședință foto regizată, cu discursuri și aplauze

4
2797
Chiar din imaginile postate de Firea pe contul său de Facebook se observă că unora dintre cei scoși "la careu" să inaugureze ceva inexistent le e rușine de moment. FOTO: Facebook Gabriela Firea

Redeschiderea Spitalului Colentina pentru pacienții non-Covid, după o perioadă de câteva luni în care a fost spital-suport în epidemie, a fost speculată electoral în mod josnic de Gabriela Firea, primarul Capitalei. Edilul a obligat cadre medicale și pacienți să iasă în curte, pentru o ședință foto regizată, discursuri și sesiuni de aplauze. Din fotografii se observă că mulți încearcă să se dea cât mai la o parte, iar altora, obligați să fie în primele rânduri, le este jenă.

Imediat, totul a ajuns pe contul de Facebook al primăriței, care a înșirat și un text kilometric autolaudativ, chiar dacă spitalul încă nu s-a deschis pentru pacienții non-Covid. Întregul scenariu a părut copiat după vizitele făcute de coana Leana Ceaușescu pe vremuri, în “Epoca de Aur” a comunismului târziu.

Gabriela Firea, în pielea coanei Leana Ceaușescu – baie de mulțime, sesiune foto, discursuri autolaudative, ieșire din scenă în aplauzele „poporului”

Sesiune foto cu primarul Capitalei în rolul principal, medici și pacienți în rol de figuranți

Ministerul Sănătății a avizat reluarea activității la Spitalul Colentina, dând curs solicitărilor trimise de personalul medical și de pacienți. Evenimentul a fost preluat și însușit de Gabriela Firea, care acum pretinde că datorită ei s-a întâmplat acest lucru.

Deși nu s-a întâmplat încă absolut nimic, iar Spitalul a funcționat și până acum, dar a primit doar bolnavi de coronavirus, Gabriela Firea a organizat o ceremonie de “redeschidere”. Asta, la doar câteva zile după ce participase la o altă ceremonie, așa-zisa deschidere a șantierului pentru Spitalul Metropolitan, construcție care la ora aceasta ar fi trebuit să fie gata, conform promisiunilor făcute în 2016.

Firea a venit cu o întreagă echipă de PR și a transmis “deschiderea” Spitalului Colentina – ca și cum ea l-ar fi construit și acum l-ar fi dat în funcțiune – pe pagina sa de Facebook. Zeci de cadre medicale și chiar pacienți au fost scoși în curte, “la careu”, aranjați artistic pentru poze și cadrele video. Firea s-a poziționat în fruntea grupului. Pe fețele multor oameni se citește jena chiar și așa, cu masca de protecție pusă.

Multe cadre medicale au părut stânjenite de postura în care au fost puse de un politician plin de el și obsedat de imagine. FOTO: Facebook Gabriela Firea

Amintire de pe vremea când prezenta știri pentru posturile TV ale mogulului securistoid Dan Voiculescu, primărița le-a luat interviuri reprezentantului unei asociații a bolnavilor și unor cadre medicale.

Ieșirea din scenă a fost triumfală, în aplauzele celor prezenți.

Mesajul postat pe contul de Facebook al Gabrielei Firea la finalul acțiunii electorale de la Spitalul Colentina

Firea a scos medicii și asistenții la filmări cum făcea pe vremuri Sergiu Nicolaescu cu soldații în filmele de război. FOTO: Facebook Gabriela Firea

 „Sanatatea este cea mai importanta! Am luptat, alaturi de medici si pacienti, pentru redeschiderea Spitalului Colentina in beneficiul tuturor bolnavilor cronici dar si pentru persoanele care doresc sa-si faca analize periodice, investigatii medicale, pentru preventia imbolnavirii.

Cu o intarziere de aproape 2 luni, Ministerul Sanatatii a avizat, prin DSP, deschiderea acestui spital care a fost aproape gol, din martie si pana acum.

M-am aflat azi la Spitalul Colentina, alaturi de cadrele medicale si de reprezentantii asociatiilor pacientilor cronici, care cer de saptamani intregi Ministerului Sanatatii redeschiderea spitalului.

Spitalul Clinic Colentina trebuie redat pacientilor, sectiile medicale – dintre care unele chiar unice in tara – trebuie sa isi deschida usile celor care au nevoie de tratamente!

Aici se tratează anual peste 200.000 de pacienţi, nu doar din Bucureşti şi Ilfov, ci din întreaga ţară, iar cele 800 de cadre medicale ar fi putut, în toată această perioadă, sa trateze mult mai mulţi pacienţi decât cei între 70 şi 100 care au fost internaţi pentru această nouă patologie în plină pandemie de COVID-19.

Am solicitat Ministerului Sănătăţii de aproape două luni de zile redeschiderea spitalului Colentina, insa acest lucru nu a fost posibil.

Alături de noi au facut demersuri si medicii, asistenţii, asociaţiile bolnavilor cronici, fundatii si asociatii care ii reprezinta atat pe bolnavii cronici cat si pe pacienti.

Primăria Capitalei, prin Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale, a pus la dispoziţie DSP toate documentele necesare, astfel încât să dovedim că putem să reluăm activitatea. In urma cu nouă zile, ministrul Sănătăţii a anunţat public deschiderea spitalului. Acest ‘imediat’ din păcate nu s-a întâmplat, abia astăzi, acum două ore, DSP a transmis avizul către spitalul Colentina.

Acest aviz este valabil o lună de zile pe perioada stării de alertă, si am dorit să transmitem pacienţilor că, din nefericire, deoarece acest aviz a venit atât de târziu, internările nu se pot face de mâine, pentru că acum sunt internaţi in acest spital 140 de pacienţi cu dublă patologie, una cronică şi infecţia cu Sars-CoV-2, iar aceştia bineînţeles trebuie să aibă din partea noastră toată grija, trebuie să fie trataţi si trebuie sa se intoarca sanatosi acasa!

Am pregătit o alternativă, un suport pentru Ministerul Sănătăţii, şi anume clădirea fostului spital al STB, cu 33 de paturi, inclusiv 3 paturi de ATI. În cazul în care va mai fi nevoie, sunt convinsă că atât Ministerul Sănătăţii, cât şi Primăria Capitalei vor găsi soluţii, spitale mai mici, care să fie pregătite pentru a fi suport COVID.

Directorul medical al ASSMB, dr. Ablachim Turkes: „Doresc in primul rand să mulţumesc cadrelor medicale de la spitalul Colentina, pentru că, spre deosebire de personalul spitalelor de linie întâi din Bucureşti şi din România, au fost nevoite să facă faţă acestui efort remarcabil de a trata pacienţi cu COVID, deşi aceasta nu este specialitatea lor!

În continuare vom sprijini spitalul Colentina, cum am făcut-o şi până acum, pentru ca toate circuitele medicale, corecte si funcţionale să fie respectate şi, de asemenea, să asigurăm în continuare tratamentul pacienţilor COVID în fostul spital STB.

Directorul medical al Spitalului Colentina, dr. Sabina Zurac:
Primele măsuri pe care le vom lua, dupa primirea avizului DSP, se referă la reorganizarea activităţii în spital. Vom discuta cu colegii din alte spitale să vedem care dintre pacienţii noştri pot fi transferaţi în alte spitale de boli infecţioase. De cum vom muta pacienţii din secţiile de spital în pavilionul COVID, în fostul spital STB, vom lucra pentru curatenia, dezinfectarea si igienizarea pavilioanelor.

În final, estimarea noastră că într-un termen de maxim două săptămâni întregul spital Colentina va putea să fie deschis pentru pacienţii non-COVID.“

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

„Evenimentul zilei”, fake news grosolan cu două victime: Șerban Huidu și Andreea Esca

4 COMENTARII

  1. “Coana Leana” si-a găsit in sfârșit hear silist ! Pentru ca aproape chelie de atâta munca ,si-a pus extensii de par si l-a indesit. Numai cei care nu au simtul detaliilor nu observa. Ce mai urmează sa-si mai pună Coana Leana ?

  2. Lasati ca nu le-a pus firea pistolul la tampla.Slugarnicia medicilor si a pacientilor fata de o infractoare tupeista arata cat de cazuta este o parte importanta a acestui popor indiferent de studii. In alte tari medicii s-au intors cu spatele cand au fost vizitati de premieri, nu de amaratii de primari. Medicii se supara cand nu ii respecte oamenii, cand ei sunt una din tagmele profesionale cele mai nesimte din Romania, unul nu a iesit public si nu a protestat cand PSD care le-a marit salariile a lasat spitalele cu stocurile goale, pentru ca atunci nu era pandemie si nu era in joc si viata lor, ci doar a amaratilor de pacienti care le platesc salariile! Rusine medici de la Colentina si rusine cetateni care v-ati facut singuri bufoni in circul Babei Cloanta din Voluntari!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here