VIDEO. Klaus Iohannis după „4 zile și 4 nopți” de „discuții și negocieri foarte complicate”, în care a obținut pentru România 79,9 miliarde de euro

2
1146
Klauus Iohannis la Consiliul European / FOTO: Hotnews.ro

Într-o declarație scurtă, de 2 minute și 49 de minute, președintele Klaus Iohannis a anunțat marți dimineață, la Bruxelles, că România va primi în total 79,9 miliarde de euro. Banii vin din planul de recuperare economică al UE (în valoare totală de 750 de miliarde euro) și din bugetul multianual 2021–2027 al UE (în valoare totală de 1.074 de miliarde de euro).

Declarația lui Klaus Iohannis a avut loc la finalul unui Consiliu European furtunos, care a început vineri și s-a încheiat marți.

Șeful statului a precizat că banii vor fi folosiți pentru a reface infrastructura, pentru a construi spitale, școli, pentru a moderniza marile sisteme publice.

Suma obținută de România în urma negocierilor de patru zile de la Bruxelles este mai mult decât dublul celei alocate inițial, înaintea summit-ului, de 33 de miliarde de euro.

VIDEO: Declarațiile lui Klaus Iohannis la finalul summit-ului de la Bruxelles

Declarația integrală a lui Klaus Iohannis

  • „Bună ziua. Tocmai s-a încheiat Consiliul European și am ajuns la un acord. Am ajuns la un acord foarte important pentru Europa, un acord extrem de important pentru România.”
  • „Iată că, după discuții foarte complicate, după negocieri foarte complicate, după patru zile și patru nopți de negociere, am obținut pentru România o sumă impresionantă: 79,9 miliarde de euro  pentru proiectele europene. Negocieri care ne permit acum să trecem la etapa următoare.”
  • „Vom folosi această sumă de 80 de miliarde pentru a reface infrastructura în România, pentru a construi spitale, școli, pentru a moderniza marile sisteme publice.”
  • „Este, de asemenea, foarte important de știut că o parte semnificativă din acești bani vor fi folosiți pentru relansare, pentru revigorare economică.”
  • „Repet, 79.917.000.000, deci 80.000 de milioane de euro, vom folosi pentru a pune în practică, pe de-o parte, planul pentru bugetul multianual 2021-2027. Un plan la care lucrăm împreună cu Guvernul deja din ianuarie și în cel mai scurt timp va fi finalizat, pentru a fi pregătiți să începem implementarea. Iar pe de altă parte, lucrăm de-o vreme bună deja la planul național de relansare, care va fi prezentat Comisiei Europene, pentru a primi fondurile pentru relansarea economică.”
  • „Iată, deci, că până acum ne-am pregătit bine, am obținut un rezultat frumos. Încă o dată, este o zi importantă pentru România, o zi importantă pentru proiectul european, și vom merge mai departe, fiindcă acești bani trebuie folosiți pentru reconstrucția României. Vă mulțumesc.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

INTERVIU-EVENIMENT. Andreea Esca, în lacrimi: „Am fost infectați eu, soțul meu și fiul nostru. Mi-am pierdut complet gustul și mirosul, nu mai simțeam usturoiul și parfumurile tari”

VIDEO. Caraghioșii din Piața Victoriei: „Suntem ultimi rezistenți în fața tiraniei!”. S-a scandat „Jos nazismul!”

2 COMENTARII

  1. Creste atractivitatea PNL pentru primarii si baronii PSD-ALDE. Literar visând, de imaginat o lege privind raspunderea cu averile vinovatilor pentru nefolosirea acestor fonduri. Un fel de DIICOT recuperator al sumelor pierdute de Popor, de România, de statul ei. Si un fel de ancheta parlamentara pentru pierderile de pâna acum. Smecherii baronilor nu se complica: ce fonduri europene nu se pot sifona nici macar prin dirijare catre firmele clientelei politice, le e mai comod sa fie respinse.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here