Pensia lui Dorneanu a crescut cu 33% în ultimul an, ajungând la 44.122 de lei pe lună. Năsui (USR): statul se împrumută ca să mărească pensiile speciale!

1
2465
Mega-"specialul" Valer Dorneanu, președintele Curții Constituționale

Pensia lui Valer Dorneanu, președintele Curții Constituționale pus acolo de PSD, a crescut în ultimul an cu 33%: de la 33.054 lei pe lună la 44.122 de lei pe lună. O creștere de 11.068 de lei, în condițiile în care statul se împrumută ca să poată plăti pensiile speciale, dezvăluie parlamentarul Claudiu Năsui, de la USR, pe contul său de Facebook.

Valer Dorneanu, fost magistrat comunist, devenit ulterior “stâlp” al FSN – FDSN – PSDR – PSD, este printre bugetarii cu cele mai mari venituri din România. Pensiile speciale cumulate ale șefului CCR sunt chiar mai mari decât ale unor șefi de state din Occident și ilustrează perfect sistemul clientelar clădit de PSD de-a lungul timpului, prin care bugetari de lux ajung la pensii cu mult mai mari decât salariile pe care le-au avut.

Doar din mărirea pensiei, Dorneanu a încasat anul trecut peste 132.000 de lei (circa 27.000 de euro). În total, șeful CCR a avut venituri din pensie, în 2019, de aproape 530.000 de lei (peste 110.000 de euro).

Sub comanda lui Dorneanu, Curtea Constituțională a blocat sistematic orice tentativă de a reglementa problema pensiilor speciale și de a readuce lucrurile mai aproape de normalitate.

Postarea lui Claudiu Năsui

„«Nu sunt bani» – ni se spune foarte des în politică.

De fapt, adevărul este că bani se găsesc pentru unii.

Un exemplu grăitor este cel al pensiilor speciale și pentru că tot întărzie să se pronunțe asupra impozitării lor, să vedem un exemplu din CCR. Președintele instituției a avut o creștere a veniturilor din pensiile speciale (da, are mai multe), cu 33% în 2019 față de 2018. 33% creștere la o sumă deja enormă, astfel primind doar din mărire peste 132.000 de lei anul trecut.

Ce ne arată asta? În primul rând, care sunt prioritățile aristocrației bugetare.

Ne împrumutăm ca să creștem pensiile speciale. Apoi, vedem că de fapt scuze cu «nu sunt bani» se aplică doar cetățenilor, nu și angajaților statului. Pentru aceștia din urmă se găsesc mereu bani, chiar și în plină pandemie.

Cu fiecare săptămână care trece, pensia beneficiarilor de pensii speciale din CCR crește. Sumele de mai jos sunt cele din 2019, deci este de așteptat ca la acest moment veniturile președintelui CCR să fie și mai mari.

Dacă creșterea din 2019 este reprezentativă, o să vedem un alt salt al pensiilor speciale și în 2020. Astfel, vom afla cum, în plină pandemie, noi creștem pensiile speciale ale celor care ne dezamăgeau zilnic.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

1 COMENTARIU

  1. Dar pe astia cu pesiile lor speciale nu-i mai ia domnu d…acu? Cand il ia pe asta, se mai platesc niste alocatii pt copii doar din banii nemeritati pe care ii infuleca comunistoidul asta rusofil!!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here