Soțul șefei DIICOT, salvat de CCR. Chiar înaintea ultimului termen, judecătorii au eliminat din dosarul “Carpatica” probele strânse de DNA cu ajutorul SRI. DIICOT tocmai a clasat dosarul “10 august”

1
2709

Soțul Giorgianei Hosu, șefa DIICOT, a fost salvat de judecătorii de la Tribunalul București chiar înaintea ultimului termen din procesul dosarului “Carpatica”, scrie G4Media.ro. Din probatoriul DNA au fost eliminate toate probele strânse cu ajutorul SRI în baza mandatului de siguranță națională. Decizia instanței a fost determinată de celebra hotărâre a Curții Constituționale (CCR) care a desființat protocolul DNA-SRI.

Dan Hosu, fost șef la Serviciul de Combatere a Traficului cu Migranți din Direcția de Combatere a Crimei Organizate a IGPR, a fost trimis în judecată de DNA pe 6 februarie 2017, sub acuzațiile de trafic de influență, instigare la acces ilegal la un sistem informatic, instigare la folosirea, în orice mod, de informații ce nu sunt destinate publicității și dare de mită. În judecată au mai fost trimiși, în acest dosar, Angela Toncescu – fost membru al Consiliului de Administrație al Carpatica Asig Sibiu – polițistul Cătălin Marian Cataramă și Ion-Sorin Tatu, patron de firmă.

În calitate de șef la Combaterea Crimei Organizate din IGPR, soțul Giorgianei Hosu ar fi luat șpăgi uriașe ca să ajute o societate de asigurări și ca să “mulgă” comisioane din despăgubiri

Dan Hosu e acuzat de DNA că a ajutat-o pe Angela Toncescu să tragă sforile la ASF (Autoritatea de Supraveghere Financiară) ca să primească avizul pentru numirea în funcția de președinte al Consiliului de Administrație al Carpatica Asig. De asemenea, ar fi ajutat-o pe Toncescu să influențeze ASF pentru a nu sancționa societatea de asigurări.

Conform DNA, Dan Hosu și alte persoane (între care un fin al Elenei Udrea) ar fi primit între martie 2015 și martie 2016 “foloase necuvenite constând în indemnizații lunare de la Carpatica Asig”, la schimb cu influențarea conducerii ASF. Ca să mascheze șpaga, inculpații au încheiat cu firma de asigurări “contracte păguboase” de până la “480.000 de euro fără TVA”.

DNA îl mai acuză pe soțul șefei DIICOT că i-a cerut lui Cătălin Marian Cataramă să folosească baza de date de la Evidența Populației pentru a obține datele unor persoane decedate. Fostul șef din IGPR voia să facă înțelegeri cu urmașii celor decedați, să-i ajute să primească despăguburi în baza polițelor de asigurare pe viață, el urmând să își “tragă” comisioane din afacere.

Sub comanda Giorgianei Hosu, pusă șefă la DIICOT de Iohannis, a fost clasat dosarul violențelor din 10 august și s-a mușamalizat afacerea Black Cube

Trebuie spus că Giorgiana Hosu, fosta adjunctă a Alinei Bica, numită de Klaus Iohannis șefa DIICOT la propunerea ministrului liberal Cătălin Predoiu în pofida avizului negativ al secției de procurori a CSM, are deja un renume foarte prost.

În urmă cu câteva zile, DIICOT a dat o rezoluție scandaloasă dosarului “10 august 2018”, pe care l-a clasat fără să facă nici măcar o tentativă de a investiga împrejurările în care jandarmii instigați de liderii PSD au reprimat o manifestație pașnică. Violențele comise de jandarmi și diversiunile organizate în acea zi chiar de către forțele de ordine și de lideri ai PSD au rămas, astfel, nepedepsite.

Mai mult decât atât, în comunicatul oficial, DIICOT a preluat integral versiunea propagandei PSD, acuzându-i pe protestatarii pașnici că au fost de vină, în timp ce jandarmii “au aplicat mai strict legea”.

Au fost scăpați astfel de DIICOT șefii de atunci ai Jandarmeriei, dar și Liviu Dragnea și Carmen Dan, cei care au pregătit și coordonat din umbră diversiunile și represiunea.

În aceeași zi în care punea cruce anchetei despre mârșăviile comise împotriva propriului popor de liderii PSD și ai Jandarmeriei, parchetul antimafia (DIICOT) condus de Giorgiana Hosu a mai mușamalizat un dosar. În ancheta privind angajarea agenției israeliene Black Cube cu scopul de a o hărțui și denigra pe Laura Codruța Kovesi pe când era procuroarea șefă a DNA, DIICOT l-a trimis în judecată doar pe fugarul Daniel Dragomir.

Fostul ofițer SRI, déjà condamnat pentru corupție, a dispărut din țară. DIICOT l-a trimis în judecată, în dosarul Black Cube, doar pe el, deși se menționează că Dragomir a fost în cârdășie cu afaceriști care i-au furnizat banii pentur a-i angaja pe israelieni.

1 COMENTARIU

  1. Dacă doamna e șeful DIICOT soțul hoț trebuie scăpat, unde este dreptatea domnilor magistrați, că pretenții la salarii, pensii speciale și privilegii aveți!????

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here