ANALIZĂ. 10 minciuni, diversiuni și ticăloșii ale turnătorului „Garcea”. Reacție de securist versat: îi face „securiști” pe cei care au dovedit colaborarea sa cu Securitatea!

3
10973
Mugur Mihăescu

Mugur Mihăescu, alias „Garcea”, alias „Leana lu’ Costel”, a postat pe pagina sa de Facebook două filmulețe, sub pretextul că explică situația colaborării sale cu Securitatea. Rezultatul este horror! Individul confirmă, după mai bine de trei decenii, că are un caracter abject, că e capabil să recurgă la minciuni abominabile, la diversiuni, că știe să devină agresiv dacă e încolțit. E capabil chiar să-i facă securiști (fără nicio probă) pe cei care scriu despre cariera sa de turnător la Securitate (documentată 100%)!

Am făcut o analiză aplicată a discursului explicativ al lui Mugur Mihăescu, susținătorul de dată recentă al acțiunilor anarhiste pe rețetă rusească. Rezultatul e înfiorător: o sumă de 10 minciuni grosolane și ticăloșii descalificante.

VIDEO: Explicațiile mincinoase ale lui Mugur Mihăescu

Afirmațiile lui Mugur Mihăescu (VIDEO 1)

„Domnul ofițer de contrainformații m-a băgat într-o cămăruță și m-a bătut până m-am căcat pe mine. Mi-a spus că voi fi trimis la Canal sau într-un batalion disciplinar, dacă nu semnez un angajament. L-am semnat”

 • „Vreau să răspund acelor mici securiști care vor să mă facă să tac, venind cu dosare de Securitate, venind cu ba-bauri… Țin să le aduc aminte domnilor mici securiști că acel ba-bau mi l-au arătat încă o dată prin 2012, când am candidat independent… Nu m-au speriat nici atunci.”
 • „În 1986, pe când făceam stagiul militar la Ploiești, am fost… nu turnat – pârât de un coleg de-al meu de cameră, de 18 ani și el, ca și mine, că scriu scrisori de dragoste – că nu aveam SMS-uri pe atunci – unei fete din Franța. În urma acestei pâre am fost chemat la domnul ofițer de contrainformații, care m-a băgat într-o cămăruță și m-a bătut până m-am căcat pe mine. După care mi-a spus că facultatea mea s-a terminat, că voi fi trimis la Canal sau eventual într-un batalion disciplinar, dacă nu semnez un angajament. Avem 18 ani, l-am semnat, da!”

„Tovarășul de la Securitate mi-a oferit o cafea și o țigară Kent. Cu stânga mi-a întins bricheta și cu dreapta mi-a zburat capul”

 • „După un an jumate, în care am crezut că m-au uitat, au venit la mine acasă, m-au luat și m-au dus la sediul Securității de pe atunci, de undeva din Craiova, în care tovarășul de acolo m-a luat și mi-a oferit o cafea și o țigară Kent. Cu stânga mi-a întins bricheta și cu dreapta mi-a zburat capul. După care m-a bătut din nou, dar de data asta nu am mai făcut pe mine. Și a zis: «Scrie!» «Ce să scriu?!» «Ce știi tu, ce-ți spunem noi, dar scrie!»
 • „Și uite-așa, la toate cele 4-5-6 declarații pe care le-am dat până la Revoluție, acestea au fost metodele specifice de extragere a informației de la acest turnător care se află acum în fața dvs.”

„La Revoluție, primul meu gând a fost să mă duc să-l împușc pe ăla din Craiova. De nervi, am descărcat un încărcător de AKM în clădire”

 • „În 1989, când a început Revoluția, primul meu gând a fost să mă duc peste ăla, să-l găsesc și să-l împușc, pe ăla din Craiova. De nervi, am descărcat un încărcător de AKM în clădire. Mă bucur că nu l-am împușcat atunci, că altfel devenea erou al Revoluției.”
 • „Aș dori să mă judece copiii dvs., domnilor mici securiști! Copii care ar avea la ora asta 18 ani, ar fi luați de pe stradă, așa, fără să știe mă-sa și ta-su… undeva în Coreea de Nord… luați, bătuți, amenințați, făcuți varză…”

„Această jigodie hoață, oltean, trădător și securist”

 • „Poate am greșit, poate eu n-am fost suficient de curajos atunci. Și atunci îmi scuze în fața dvs. – eu, această jigodie hoață, oltean, trădător și securist.”
 • „Vă mulțumesc din suflet că-i convingeți pe cei care mă ascultă să știe care trusturi de știri sunt controlate sau infiltrate de dvs. Și să știe care sunt valabilitatea și adevărul acelor știri. După părerea mea – zero.

„Dacă ești PSD-ist, nu ai ciumă, ai convingeri!”

 • Vreți să mă faceți PSD-ist, de parcă dacă cineva din țara asta este PSD-ist, are ciumă. Nu, are convingeri!
 • Prin vrajbă vor să conducă bâzdâgănii de-astea, cum sunt micii securiști.”

Afirmațiile lui Mugur Mihăescu (VIDEO 2)

„Vacanță plăcută micilor securiști!”

 • „Mulțumesc securiștilor care m-au denigrat, pentru că tocmai mi-au crescut numărul de followerși – câteva zeci de mii. Pentru că lumea a înțeles exact cine sunt ei, micii securiști. Vreau să vă transmit ceva, micilor securiști: oamenii pot fi îngenuncheați, ideile niciodată. Vacanță plăcută tuturor românilor… și micilor securiști!”

ANALIZĂ. Minciuni și ticăloșii lansate de Mugur Mihăescu

Ofițerul de contrainformații „mi-a spus că facultatea mea s-a terminat, că voi fi trimis la Canal sau eventual într-un batalion disciplinar, dacă nu semnez un angajament”.

Minciuna nr. 1. Ofițerul de contrainformații „mi-a spus că facultatea mea s-a terminat, că voi fi trimis la Canal sau eventual într-un batalion disciplinar, dacă nu semnez un angajament”. Astea-s metode de anii ’50, dar „Garcea” le translatează trei decenii mai târziu. În anii ’80, Securitatea nu-și recruta informatorii prin constrângeri de acest gen, prin intimidare brutală, batalion disciplinar, ci recurgea la presiuni psihice și mai ales la promisiuni, momeli, privilegii, avantaje. N-a fost exmatriculat sau interzis nimeni la facultate pentru că n-a acceptat să devină turnător.

Minciuna nr. 2. Asta, cu trimisul „la Canal”, e gogonată rău! Fantezie pură. În tărtăcuța lui „Garcea” s-au amestecat poveștile îngrozitoare despre „Canalul morții”, din anii 1949-1953 (când Mugur Mihăescu nu se născuse) cu dorința lui de a face pe victima comunismului.

Minciuna nr. 3. „M-a băgat într-o cămăruță și m-a bătut până m-am căcat pe mine”. Necredibil, chiar dacă nu imposibil. Unii C.I.-iști obișnuiau să-ți mai dea o palmă sau să te tortureze psihic, dar nu te băteau „până te caci pe tine”. Cel puțin, nu pentru acest motiv – semnarea angajamentului de informator. Afirmația lui Mihăescu se înscrie în linia autovictimizării – exmatriculare, batalion disciplinar etc.

Minciuna nr. 4. „Avem 18 ani, l-am semnat”. Nu, avea exact 19 ani, i-a împlinit chiar în ziua semnării angajamentului. Cadou de ziua lui! Afirmația e o imprecizie tehnică al cărei rol e de a relativiza și mai mult vinovăția sau responsabilitatea adolescentului Mugur Mihăescu. O manevră care ridică și mai multe semne de întrebare în privința altor afirmații, mai puțin tehnice.

Minciuna nr. 5. „După un an jumate, în care am crezut că m-au uitat, au venit la mine acasă, m-au luat și m-au dus la sediul Securității din Craiova, în care tovarășul de acolo m-a luat și mi-a oferit o cafea și o țigară Kent. Cu stânga mi-a întins bricheta și cu dreapta mi-a zburat capul. După care m-a bătut din nou, dar de data asta nu am mai făcut pe mine. Și a zis: «Scrie!» «Ce să scriu?!» «Ce știi tu, ce-ți spunem noi, dar scrie!». Și uite-așa, la toate cele 4-5-6 declarații pe care le-am dat până la Revoluție, acestea au fost metodele specifice de extragere a informației…”. Acesta este pasajul care arată cel mai clar reaua-credință a turnătorului „Mihai”. Acesta face o eroare enormă: contrazice evidența. El spune că în 1986, în timpul stagiului militar de la Ploiești, doar a semnat angajamentul cu Securitatea, dar notele informative a început să le dea „după un an jumate”, adică pe la sfârșitul lui 1987 – începutul lui 1988, la Craiova. Fals! Numeroase note informative ale sale sunt date chiar când făcea armata, la Ploiești, iar victime turnătoriilor au fost alți militari în termen, colegii lui de pluton și de companie. Deci, chiar atunci, după semnarea angajamentului, nu „după un an jumate”.urnător, mmmmmmmmmm

Minciuna nr. 6 sau Ticăloșia nr. 1. „În 1989, când a început Revoluția, primul meu gând a fost să mă duc peste ăla, să-l găsesc și să-l împușc, pe ăla din Craiova. De nervi, am descărcat un încărcător de AKM în clădire”. Dacă „Garcea” minte, nu e nimic spectaculos: încă o minciună, lângă multe altele. Dar dacă nu minte, înseamnă că individul era un iresponsabil care, la 22 de ani și jumătate, a tras 30 de gloanțe spre clădirea Securității, în care se aflau – totuși – niște oameni. De unde putem ști dacă n-a împușcat pe cineva? Că n-a omorât pe cineva?

Ticăloșia nr. 1 sau 2. „Copii care ar avea la ora asta 18 ani, ar fi luați de pe stradă, așa, fără să știe mă-sa și ta-su… undeva în Coreea de Nord… luați, bătuți, amenințați, făcuți varză…”. Recursul la Coreea de Nord, la „copii făcuți varză”, e o diversiune de joasă speță.

Ticăloșia nr. 2 sau 3. „Eu, această jigodie hoață, oltean, trădător și securist” – ce ordinărie! Ca să relativizeze nemernicia rolului său de turnător, Mihăescu face un ghiveci bizar, amstecând „securistul” cu „trădătorul” (?!?), „jigodia hoață” (exagerare voită, pe o direcție care nu-l expune) și „olteanul” (adevărată artă a diversiunii!).

Ticăloșia nr. 3 sau 4. „Domnilor mici securiști”… Aici se vede că „Garcea” are stofă de mare escroc! Nu degeaba a pus ochii pe el C.I.-istul de la Ploiești, în 1986: individul poate fi, după caz, alunecos, amoral, mincinos, diversionist, tupeist, obraznic, ticălos. Adică, el, securistul, îi face „securiști” pe cei care scriu sau vorbesc despre securismele lui! Artă, nu? Și repetă asta cu micii securiști în fiecare frază. Hoțul strigă „hoții”, securistul strigă „securiștii”! D’ăia mici, mititei, că trebuie și oleacă ridiculizați…

Ticăloșia nr. 4 sau 5. „… care trusturi de știri sunt controlate sau infiltrate de dvs.”. Din nou, „securiștii”! Exact ăia care critică securismul lui.

Bonus: un PSD-ism. „… de parcă dacă cineva din țara asta este PSD-ist, are ciumă. Nu, are convingeri!”. Aha… e bine să știm.

A semnat de ziua lui

Mugur Mihăescu colaborat cu Securitatea timp de 3 ani și jumătate, din iunie 1986 până în decembrie 1989.

A semnat angajamentul chiar de ziua sa, pe 2 iunie 1986, în timpul stagiului militar. În acea zi împlinea 19 ani.

A primit numele conspirativ „Mihai”. Misiunea sa era să furnizeze informații despre colegii lui militari. Și a făcut-o cu hărnicie, după cum arată dosarul de la CNSAS.

Mugur Mihăescu, zis și „Garcea” sau „Leana lu’ Costel” (după personajele pe care le-a interpretat în emisiunea „Vacanța Mare”, la Pro TV, în perioada 1999-2009), a fost verificat de CNSAS după ce și-a depus candidatura pentru Primăria Sectorului 5, la alegerile locale din 2012. O candidatură ridicolă, fără nicio șansă.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

„Evenimentul zilei”, fake news grosolan cu două victime: Șerban Huidu și Andreea Esca

3 COMENTARII

 1. Bună ziua, dle. Cartianu.

  Vă interesează subiectul unui software de 20 de milioane de euro creat de un muncitor român și reprodus de o firmă franceză la comanda firmei METROREX a statului român ?

  Acest software, Trasor, utilizat de METROREX fără nicio licență timp de 10 ani, a fost impus spre utilizare printr-un ordin al Ministerului Transporturilor:
  http://www.afer.ro/legislatie_nationala/Ordin%20nr.%20441%20din%202007.pdf

  După 10 ani de utilizare neîntreruptă a programului Trasor, în loc să răsplătească efortul creativ al propriului său salariat, Metrorex a ales să plătească o companie dintr-o țară străină să REPRODUCĂ, să „PLAGIEZE”, opera unui cetățean român.

  Instanța de judecată a „autentificat” calitatea companiei Metrorex de PUNGAȘ, de HOȚ DE DREPTURI INTELECTUALE, prin realizarea reproducerii (plagierii) unei opere intelectuale realizată chiar de propriul său angajat.

  Instanța de judecată a sancționat deja fapta ilicită a Metrorex, de reproducere a unei aplicații informatice originale, prin plata unor despăgubiri în valoare de 20.000 de euro. (Detaliile, cel puțin ciudate, ale acestei sentințe, în măsura în care le considerați utile, vi le voi preciza ulterior).

  În măsura în care prezintă interes subiectul pe care foarte pe scurt aici l-am relatat, voi reveni cu detalii amănunțite și documentație.

  Cu stimă, Iulian DUMITRU, iuliandum@yahoo.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here