INTERVIU-EVENIMENT. Andreea Esca, în lacrimi: „Am fost infectați eu, soțul meu și fiul nostru. Mi-am pierdut complet gustul și mirosul, nu mai simțeam usturoiul și parfumurile tari”

2
1558
"Dragoste" - transmite Andreea Esca prin tricoul în care apare într-o parte din interviu

20 de minute – atât a durat interviul-eveniment difuzat luni seara de Pro TV: Andreea Esca în dialog cu colegul ei Cosmin Stan. Andreea a spus că au fost infectați cu coronavirus și internați la Spitalul Victor Babeș din București trei din cei patru membri ai familiei sale: Andreea (46 de ani), soțul Alexandre (50 de ani) și fiul Aris Melkior (16 ani). Doar fiica lor, Alexia (19 ani), a scăpat nevirusată, pentru că nu locuiește cu ei. Acum, toți au un test negativ, dar vor mai face un test de confirmare peste câteva zile.

Pe aproape întreg parcursul interviului, Esca s-a emoționat și a plâns. Ea regretă că ”a lăsat garda jos” și nu a fost și mai severă în respectarea regulilor de distanțare la petrecerea din Olimp, unde au participat zeci de vedete la inaugurarea unui hotel.

VIDEO: 13 din cele 20 de minute ale interviului

VIDEO: Aici puteți vedea interviul integral al Andreei Esca

Andreea spune că primul confirmat cu Covid-19 a fost soțul ei, Alex, apoi fiul Aris.

Ea a povestit și cum, după un prim test negativ, și-a dat seama că a luat nenorocitul virus: gătea cartofi cu usturoi, dar nu simțea mirosul usturoiului. Apoi a încercat cu câteva parfumuri tari: nimic! A verificat și gustul: îl pierduse și pe acesta. A dat fuga să facă un nou test și bănuielile s-au confirmat: era pozitivă.

Principalele declarații ale Andreei Esca

Andreea, Alex, Aris și Alexia

 • „Lucrurile au fost foarte complicate. Primul care s-a îmbolnăvit a fost soţul meu, Alex. Avea febră foarte mare de două zile. Am crezut că este o problemă gastrică. Era a treia zi în care făcea febră mare, de 40 de grade. Atunci ne-am panicat şi am chemat Salvarea. Ne-am făcut testul – el a ieşit pozitiv, eu am ieşit negativ.”
 • „Imediat, Alex a fost dus la spital, eu am hotărât să rămân în izolare şi să-l testăm şi pe băiatul nostru, Aris. A ieşit cu un rezultat pozitiv și el, deși nu avea niciun simptom semnificativ.”
 • „A doua zi, l-am internat şi pe Aris. Şi-a făcut testul şi Alexia, care nu locuieşte cu noi, şi a ieşit negativ.”
 • „Alex și Aris s-au internat imediat la «Victor Babeş», în Bucureşti.”
Andreea Esca și fiul ei, Aris Melkior

„Făceam niște cartofi cu usturoi”

 • „La mine, simptomele au apărut după vreo 5 zile. Mă miram că eu nu am, mi se părea ciudat, doar trăiam în aceeași casă. N-am apucat să se împlinească cele 7 zile ca să fac noul test. Făceam mâncare, niște cartofi cu usturoi, şi mi-am dat seama că nu simt mirosul usturoiului. Iniţial, am crezut că mi se pare. Am testat parfumuri puternice şi mi-am dat seama că nu simt nimic. Am început să gust câteva alimente – îmi pierdusem şi gustul. Mi-am dat seama că am virusul şi am făcut testul mai repede decât era prevăzut. Aveam şi roşu în gât, dar eu nu m-am speriat foarte tare, pentru că fac foarte des roșu în gât.  M-am dus imediat la spital, la «Victor Babeş».”

„Nu mai pot, este groaznic, cred că aşa arată iadul”

 • „Soţul meu a făcut cea mai gravă formă dintre noi. L-au dus la Terapie Intensivă. S-a dărâmat cerul peste mine, simţeam că leşin, nu înțelegeam cum a reușit să cedeze organismul unui om puternic, sănătos. Alex e un om care face sport, nu fumează, are 50 de ani.”
 • „Plămânii lui au fost foarte afectați într-un timp foarte scurt. A ajuns foarte repede la Terapie Intensivă, unde a stat foarte multe zile și a avut nevoie de ventilație mecanică non-invazivă. Îmi spunea tot timpul: «Nu mai pot, este groaznic, cred că aşa arată iadul».”
 • „Situaţia se agrava, din păcate, şi mi-a scris la un moment dat un mesaj: «Nu ştiu ce să fac, mi-e foarte rău, mi se propune să fac o transfuzie cu plasmă. Avea dubiile lui, dar am zis «da, hai să facem asta». Ceea ce s-a întâmplat. A fost decizia corectă, trebuia să avem încredere în medici. Starea lui de sănătate a început să se îmbunătăţească considerabil.”
Andreea Esca și soțul ei, Alexandre Eram

„Noaptea se auzea un om care implora divinitatea şi cerea ajutor”

 • „Fiecare om are o limită a lucrurilor pe care le poate duce. Eu atât am putut să duc. Nu sunt Dumnezeu, nu sunt un robot, sunt un om. Un om care face greşeli, care poate să păţească orice. Un om care are limite. Şi probabil că asta a fost limita mea.”
 • „Am considerat că prioritar pentru mine era să mă ocup de sănătatea familiei mele, apoi să explic ce s-a întâmplat. Fiecare om cred că are limitele lui şi vreau să le mulţumesc acelora care m-au privit ca pe un om.”
 • „Nu e niciun mister, nu e niciun secret, nu e nicio ruşine. Doar că nu mă simţeam în stare să dau declaraţii.”
 • „Nu am luat legătura deloc cu Alex cât am fost internați amândoi în spital. Am trecut să-l văd când am plecat, pentru că era la alt etaj. Eram impresionată. Noaptea se auzea un om care implora divinitatea şi cerea ajutor tot timpul, se auzea strigătul acestui om. Şi soţul meu îl auzea. Este impresionant şi incredibil cât de repede poţi să te transformi şi cât de repede te poţi deteriora de la acest nemernic de virus.”
Andreea și fiica ei, Alexia

„Habar nu avem de unde ne-am îmbolnăvit”

 • „Habar nu avem de unde ne-am îmbolnăvit. Ne-am tot gândit. Nu cred că este legat de acea petrecere de pe litoral, până astăzi niciun participant de acolo nu a fost depistat pozitiv. Cred că este important însă de ştiut că putem lua oricare dintre noi, de la oricine. Ne-am protejat foarte mult, am fost atenţi la multe lucruri, dar, repet, suntem oameni și greșim.”
 • „Am participat la acea petrecere pentru că a fost în aer liber, au fost luate toate măsurile pentru a fi cât mai în siguranţă, nu s-a ţinut nimic în interior. Am purtat măşti atât eu, cît şi prietenele mele. Dar da, poate au existat momente când am lăsat garda jos. Şi da, nu este momentul să o facem.”
 • „Eu, ca un om oarecare, poate am avut reacţia unui om normal care s-a săturat de stat în casă. Aceste mici neglijenţe pe care le fac oamenii, aşa ca mine, ne pot costa viaţa.”

„Regret că am lăsat garda jos în câteva momente”

 • „Acum suntem bine, suntem cu toții negativi. Alex va mai sta câteva zile în spital, încă oboseşte foarte tare imediat. Nu a existat zi în care să nu aibă nevoie de oxigen. Deocamdată nu poate avea o activitate normală. Cred că a slăbit vreo 8 kilograme.”
 • „Le suntem recunoscători tuturor medicilor de la «Victor Babeş», unde am fost cu toţii de la început.”
 • „Regret că am lăsat garda jos în câteva momente. Nu mă simt extrem de vinovată, pentru că ştiu că am făcut mult mai mult poate decât alţii ca să mă protejez. Deşi ştiu că nu sunt perfectă, poate ar fi trebuit să fac mai multe eforturi pentru a atinge perfecţiunea.”
 • „Mesajul meu pentru public este: nu lăsaţi garda jos! Cu siguranţă, virusul există. Medicii şi specialiştii încearcă să găsească un vaccin, să ne salveze. Să avem încredere în medici şi în Dumnezeu!”
Alex, Alexia, Aris și Andreea, în vremuri fericite

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here