PROSTUL PANDEMIEI. Un conspiraționist a murit la Timișoara după ce a refuzat tratamentul cu Remdesivir. „Nu vreau să fiu cobai”, a spus bărbatul de 50 de ani

0
7524

Iresponsabilii pandemiei, conspiraționiști care ignoră orice sfaturi din partea medicilor, sunt periculoși pentru societate, dar deseori își fac rău și lor. Este cazul unui bărbat de 50 de ani care a murit sâmbătă la Timișoara după ce a refuzat tratamentul cu Remdesivir.

Deși era în stare foarte gravă de trei zile, bărbatul de 50 de ani a fost de neclintit: le-a spus medicilor, ferm și chiar agresiv, că nu le dă dreptul „să facă experimente pe el” cu antiviralul Remdesivir. Sâmbătă după-amiază, conspiraționistul a murit în Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara, informează Tion.

Bolnavul de Covid-19 era internat de mai bine de o săptămână și a refuzat tratamentul cu Remdesivir, care se dă – din 2 mai – în baza unei scheme de tratament ce se aplică doar la trei spitale din România: unul din Timișoara, unul din Iași și unul din București.

Managerul Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara, Cristian Oancea, a declarat la Digi 24 că a fost pentru prima dată când un pacient a refuzat tratamentul cu Remdesivir, în ciuda faptului că i-au fost explicate beneficiile.

Pacientul putea fi salvat dacă medicamentul i se administra la timp, a spus medicul.

„Am avut un pacient care a refuzat tratamentul cu Remdesivir, pe motiv că noi «nu facem experimente pe el». A ajuns la Terapie Intensivă, starea lui s-a înrăutățit. Acum putem doar să aplicăm schema standard de tratament suportiv pentru menținerea vieții”, spunea pe 13 iulie Cristian Oancea. El se referea chiar la bărbatul de 50 de ani care avea să moară cinci zile mai târziu.

De trei zile, pacientul conspiraționist era în stare foarte gravă, la Terapie Intensivă, iar medicii n-au mai avut ce să facă.

Remdesivir este primul medicament autorizat la nivelul Uniunii Europene în tratamentul împotriva coronavirusului. Bărbatul de la spitalul din Timișoara este primul pacient care l-a refuzat.

L-a refuzat și a murit. Poate vor pricepe și alți conspiraționiști că prostia se plătește uneori foarte scump.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here