„Nu vă mai satură Dumnezeu de pensii speciale!” PNL și USR acuză puterea că sabotează viitorul prin votarea Legii pensiilor

0
614
Olguța, Olguțul și Daddy, cei care au amorsat bomba pensiilor

Camera Deputaţilor a votat azi cu 197 de voturi proiectul legii pensiilor, inițiat de fostul ministru al Muncii, Lia Olguța Vasilescu. Proiectul are un impact bugetar uriaș, estimat la peste 8 miliarde de lei în acest an și 25 miliarde de lei anul viitor, iar FMI și Comisia Europeană au avertizat că majorările ar putea deveni nesustenabile.

Parlamentarii din Opoziție nu au fost de acord, la dezbaterile din plenul Camerei Deputaților, cu modul de reexaminare a legii sistemului public de pensii.
”Această lege este o farsă. Să-ți propui creșterea punctului de pensie cu 40% cu doar trei luni înaintea alegerilor parlamentare din 2020 în scopuri evident politice a fondului pensii. Pretindeți că era în programul de guvernare, deși nu era în forma aceasta. Bani nu există, că Lia Olguța Vasilescu arată în expunerea de motive că această lege doar în anul curent are un impact negativ de 8,5 miliarde lei, bani pe care nu i-ați prevăzut în legea asigurărilor sociale. Să folosiți fondul de pensii cu scopul de a stoarce voturi de la pensionari este imoral. Nu poți pretinde că reformezi sistemul de pensii, dar să păstrezi pensiile speciale. (…) Nu vă mai satură Dumnezeu de pensii speciale”, a afirmat deputatul Cristian Seidler (USR), citat de Mediafax.
Un alt deputat, Valeria Schelean (PNL), a declarat miercuri, în plenul Camerei Deputaților, că legea pensiilor nu a fost pusă în acord, în comisii, cu decizia Curții Constituționale.
”Nici cu ocazia reexaminării legii după decizia CCR, actuala majoritate parlamentară nu a vrut să adopte o soluție legislativă care să garanteze în mod real respectarea dreptului la pensie și al dreptului la proprietate privată. CCR a declarat neconstituțională legea pensiilor, întrucât formula folosită pentru a materializa dreptul la pensie este complet neclară și permite arbitrariul. Dispozițiile CCR nu au fost transpuse în acest proiect de lege”, a declarat liberala.

De unde bani?

Proiectul noii Legi a pensiilor a fost de la bun început unul populist, fără nicio legătură cu situaţia reală din România. PSD, prin Lia Olguţa Vasilescu, fost ministru al Muncii, a lansat ideea din dorinţa grupului care conducea atunci partidul de a închide gura populaţiei cu bani pe datorie pentru ca lumea să nu mai fie interesată de atacul la statul de drept.

Decizia va avea efecte devastatoare. Aparent câştigaţi de moment, pensionarii vor suferi la fel de mult ca actualii salariaţi, care trebuie să suporte taxe tot mai mari pentru creşterea pensiilor făcută exclusiv din motive politice, fără acoperire în economie.

Nu există bani la buget pentru majorarea punctului de pensie, deci aplicarea legii se va putea face doar cu bani împrumutaţi. Asta va alimenta inflaţia, al cărei efect este dureros deja – creşterile de preţuri au luat-o razna.

Legea pensiilor va avea un impact bugetar de 8,4 miliarde de lei în acest an, un impact de 24,8 miliarde de lei în anul 2020 (alegeri locale și parlamentare), iar în ultimul an de aplicare (2022) ar urma să aibă un impact de 81 miliarde de lei, în condițiile în care cheltuiala statului român cu pensiile în 2018 este de 61,5 miliarde de lei. Practic, dacă legea intră în vigoare, în 2022 cheltuielile cu pensiile ar fi mai mult decât duble față de 2019.

Legea prevede o creștere a punctului de pensie care va intra în vigoare treptat, principalele prevederi urmând să se aplice de la 1 septembrie 2019, apoi treptat până în 2022.

CITIŢI ŞI:

* Efectul propagandei infernale: părinții adoptivi ai Sorinei au fost atacați în trafic, la Severin, fiind în pericol de linșaj

* Cazul Sorina. Propaganda rusă o laudă pe judecătoarea Dana Gârbovan şi îl atacă pe Cristi Danileţ

* Procurorul general întoarce armele împotriva lui Iohannis, a UE şi a familiei Sorinei, via „SS-Gestapo”. Ziua în care Bogdan Licu a devenit subalternul Adinei Florea, deşi Comisia de la Veneţia şi preşedintele României au „desfiinţat” secţia lui Dragnea

* Părinţii Sorinei anunţă ambasada SUA după ce procurorul general s-a întors împotriva lor şi a trecut de partea celor care le-au abuzat fetiţa adoptată legal

* Procurorul general Licu intră în jocul populist şi trece de partea abuzatorilor Sorinei. Şantajat pentru plagiat?

* Sorina, victima unor escroci emoționali. Au speriat-o cu bau-baul părinților de adopție, deși erau plătiți s-o integreze în familia acestora

* Sorina şi linşajul presei iresponsabile. Un articol despre manipularea mediatică ordinară şi impotenţa statului de a aplica legea

* S-a trezit şi Dăncilă! În cazul Sorina, nu mai dă apă la moară manipulatorilor şi ia apărarea forţelor de ordine de la Baia de Aramă

* Fetiţa „adoptată” de Dragnea şi Tăriceanu

„Sorina, noi vom lupta, traficanţii nu te ia”. Tăriceanu, Dăncilă, Firea&co. se „lipesc” de scandalul fetiţei adoptate pentru a poza în victime ale justiţiei

Adevărul în cazul fetiţei „smulse” de mascaţi de la familia maternală. Cine are dreptate? De ce nu s-au abţinut Dăncilă şi Firea?

„Când am văzut că Sorina e de etnie romă, am zis: «Doamne, ce noroc are acest copil pentru că va ajunge la New York, unde culoarea nu contează»”

Primele imagini cu Sorina şi familia adoptivă din SUA. „Fetiţa este bine, am avut mereu un psiholog alături. Încercăm să trecem împreună peste acest moment greu”

VIDEO. Prea frumos! Această minunată echipă care marchează patru goluri pe meci. Se văd semifinalele și Olimpiada!

Europa s-a săturat de sabotorii Justiţiei. Cel mai dur raport al GRECO atacă „SS-Gestapo”, secţia inventată pentru protejarea mafiei politice

Cei 7 PSD-iști care o protejează pe directoarea Cap-de-Porc. Printre ei: Tușa, Bacalbașa, Pleșoianu. Din cauza lor, Parlamentul nu a putut afla de ce TVR i-a făcut campanie nerușinată lui Dragnea la „Viața Satului”

PSD îi fură pe faţă pe pensionari. Senatul a respins legea Olguţei, care majora punctul de pensie de la 1 septembrie

Șeful de cabinet al lui Tăriceanu e încolțit de DNA pentru șpaga de 800.000 $ a „jupânului”

Ilie Șerbănescu: „E inadmisibil, revoltător, apocaliptic” că românii nu au votat PSD, care „a mărit pensiile”!

PSD Dâmbovița, o afacere de „famiglie”. Clanul Plumb: mama președinte, fiul „vice”. „Mamițica îi construiește lui Goe un viitor”

VIDEO. Renate Weber (ALDE) spune că 1,5 milioane de votanți, cei de pe listele suplimentare, de fapt nici n-au existat!

„Când s-a dat sentința la Dragnea, toată lumea a izbucnit în urale de parcă ar fi dat gol România în finala Campionatului Mondial”

Dosarele grele abia acum vin peste Dragnea! Pe lângă ele, cel care i-a adus închisoarea a fost mizilic

Furie la Antena 3: PNL, USR și PMP nu i-au dat niciun leu în campanie, iar PSD și ALDE au plătit mai mult la RTV!

Șocul unei românce din Italia: „Am fost acasă să-mi îngrop tatăl. M-am îngrozit câtă șpagă mi s-a cerut”

Ajutați-ne să identificăm bruta lui Firea! Scrieți-ne dacă-l cunoașteți pe nemernicul din parcare!

Gașca Firea își apără bruta. Mesaj către Tudor Chirilă: Te porcăim, te și batem, că și tu ai pălmuit un om!

Dăncilă urcă în barca „Statului Paralel”: pune într-o funcție importantă un fost șef SRI. „Cațavencii” lui Bușcu pierd Delta Dunării

Nepotism și secretomanie. Tarom ascunde un adevăr scandalos: toată familia directorului general e angajată la compania de stat!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here