Ofițer american de origine rusă: „Până când cineva nu-i va rupe gâtul, Putin va continua. Sper că Ucraina i-l va rupe. Este un demon, un psihopat”

0
43020
Gary Iuri Tabach

Gary Iuri Tabach (60 de ani), căpitan în retragere al Marinei SUA, născut la Moscova și devenit cetățean american, declară, într-un interviu pentru site-ul ucrainean independent Obozrevatel.com, că președintele rus Vladimir Putin este bolnav mintal, după ce a luat decizia de a invada Ucraina.

Gary Iuri Tabach s-a născut în anul 1962 la Moscova (URSS), într-o familie de medici evrei de succes, cea a stomatologului Zinovi ​​​​Ilici și a hematologului Rimma Iakovlevna. În 1976 a emigrat în Statele Unite ale Americii, împreună cu părinții, sora mai mare și bunica. După 9 ani, în 1985, a absolvit Universitatea Temple din Philadelphia, apoi și școala militară.

Șeful Centrului internațional antiterorist al NATO din Turcia vreme de 2 ani. A avut în subordine 90 de ofițeri din 7 țări NATO

În 1991, Tabach a devenit reprezentant special al președintelui SUA (George Bush – tatăl), asistent și consilier al ambasadorului american în țările fostei URSS. Până în 1994 a lucrat la Ambasada SUA de la Moscova, apoi a predat cursuri la universitățile americane de medicină militară.

În 1997, ofițerul american a servit în Misiunea Specială de Observare Militară a SUA în Georgia. A mai fost angajat în furnizarea de arme Poloniei, când armata poloneză a trecut la standardele NATO.

În perioada 2006-2008, Tabach a devenit șeful Centrului internațional antiterorist al NATO din Turcia (sub conducerea sa erau 90 de ofițeri din 7 țări NATO).

În următorii 3 ani, el a ctivat din nou la Moscova, ca șef al Statului Major al Misiunii Militare Speciale NATO pentru Coordonarea Contactelor cu Ministerul Rus al Apărării.

„Pentru China, Rusia este o benzinărie, dar și un teritoriu pe care l-ar putea avea într-o zi la îndemână”

Pericolul l-a pândit de mai multe ori pe ofițerul american Gary Tabach. Atât în Irak, cât și în Turcia, unde a comandat centrul antiterorist NATO, care cuprindea 7 țări. Pentru acest serviciu i-a fost acordat Ordinul Legiunea de Onoare, unul dintre cele mai înalte premii militare din Statele Unite.

Ultima sa funcție: șef de stat major al Misiunii de legătură militară a NATO la Moscova.

Este extrem de critic față de politica externă și internă dusă de Vladimir Putin. De asemenea, consideră că statul chinez încearcă să pună mâna pe teritoriul rusesc din zona Munților Ural.

„Pentru China, Rusia este o benzinărie, dar și un teritoriu pe care l-ar putea avea într-o zi la îndemână. Chinezii cred că pământul până la Urali este al lor. Și apropo, îl umplu treptat. Dacă China se va apropia mai mult de Rusia, va fi în detrimentul acesteia”, spune Tabach.

Fiica sa, Michelle, lucrează tot în domeniul militar, fiind locotenent principal pe o navă de război.

INTERVIU. „Soldații ruși luptă pentru Putin, pentru stăpânul lor, un demon, un psihopat. Ucrainenii luptă pentru pământul lor, pentru familiile și copiii lor”

Reporter: Cum apreciați desfășurarea de forțe, de partea cui este avantajul?

Gary Tabach: Depinde cum sunt privite lucrurile. Din punct de vedere al masei, al puterii militare, al puterii de foc, Rusia are avantajul, desigur. Dar chestia este că soldații ruși luptă pentru Putin, pentru stăpânul lor, iar soldații ucraineni luptă pentru pământul lor – bogat, bun -, pentru familiile lor, pentru copiii lor. Prin urmare, cred că preponderența forțelor este de partea ucraineană. Voi luptați pentru voi, iar ei luptă pentru un demon, pentru un psihopat.

Reporter: Cum se vor derula evenimentele în continuare, având în vedere sprijinul pe care ni-l oferă țările noastre aliate?

Gary Tabach: Cred că Occidentul nu oferă suficient sprijin. Trebuie să vă bazați doar pe propriile voastre forțe. Și cum se vor desfășura evenimentele în continuare, nu știu, nu sunt un prezicător. Totul va depinde de voi, de ruși și de Occident. Cred că Occidentul ar trebui să vă ajute mult mai mult.

„Trebuie să luăm decizii nepopulare și să facem totul pentru a-l opri pe Putin”

Reporter: Se spune că Putin a plănuit să ia Kievul în câteva ore. Acum, la o zi și jumătate de la începutul războiului (interviul a avut loc vineri, 25 februarie – n. red.), această sarcină nu a fost finalizată. Înseamnă că și-a supraestimat capacitățile?

Gary Tabach: Nu știu ce avea de gând să facă, care erau planurile lui. Dar este de neînțeles pentru acea minte că a început o astfel de operație. Avem clar de-a face cu o persoană anormală, cu tulburări mintale, dar și cu o societate anormală. Nu înlătur responsabilitatea lui Putin – el este partea vinovată. Dar atât Occidentul, cât și Ucraina au jucat alături de el. S-au întreținut cu el foarte mult timp, lui i-a scăpat totul din mâini, ca și lui Hitler, până ce ei n-au declanșat războaie uriașe.

Reporter: Va avea loc o reuniune de urgență a NATO. Ce decizii ar trebui luate cu privire la el?

Gary Tabach: Nu știu ce decizii vor lua, dar până acum s-au luat decizii slabe, sancțiuni slabe, care vor funcționa doar în șase luni. Vor începe să distrugă economia rusă. Trebuie să luăm decizii nepopulare și să facem totul pentru a-l opri pe Putin.

„Când toate ambasadele occidentale au ieșit din Kiev, Putin a văzut că toată lumea era slabă, toată lumea se temea de el, așa că a decis să meargă mai departe”

Reporter: Ce poate face Occidentul acum, din măsurile despre care vorbiți?

Gary Tabach: Să dea mai multe arme letale Ucrainei, să ofere informații. Să nu evacueze consilierii de la Kiev, ci să-i lase să ajute la coordonarea operațiunilor militare din Ucraina pe teren. Să nu arate slăbiciune în fața lui Putin.

Reporter: Joe Biden a recunoscut că Ucraina nu este scopul final al lui Putin, că va merge mai departe.

Gary Tabach: Nu știu până unde va ajunge Putin. Dar din experiența trecută, pot spune că atunci când i se dă voie să facă tot ce vrea, va continua, nu se va opri. Exact ca Hitler. Crezi că-l potolești, dar în felul acesta, dimpotrivă, îl provoci. Când toate ambasadele occidentale au ieșit din Kiev, Putin a văzut că toată lumea era slabă, toată lumea se temea de el, așa că a decis să meargă mai departe. Până când cineva nu-i va rupe nasul, până când cineva nu-i va rupe gâtul, va continua. Sper că armata ucraineană, poporul ucrainean o vor face.

Reporter: Dar suportă și pierderi foarte mari în Ucraina. Militari morți, avioane și elicoptere doborâte, tancuri distruse…

Gary Tabach: Ce pierderi a suferit? Personal, nu a suferit nicio pierdere. Pentru el, totul este o masă cenușie, de care nu-i pasă, „femeile încă mai nasc”.

Reporter: Dar această „masă cenușie” se apropie de sfârșit.

Gary Tabach: Se pare că în Rusia nu se termină niciodată.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Dictatorul Putin a fugit din Moscova! Stă ascuns într-un buncăr antiatomic din Siberia, la peste 3.000 de kilometri de Kremlin. Nu lasă pe nimeni să se apropie de el, pentru „a nu fi stropit cu ceva”

* Tot mai mulți oligarhi ruși îi cer lui Putin să oprească războiul! Presiunea celor 6: Deripaska, Fridman, Tinkov, Tinkovan, Iacobașvili, Râbakov

* Putin a trimis la Kiev 400 de mercenari din grupul Wagner, să-l ucidă pe președintele Zelenski

Putin agită amenințarea nucleară! „Ordon punerea forțelor de descurajare ale armatei ruse în alertă specială de luptă!”

Germania ia două decizii crunte pentru Putin: trimite arme Ucrainei și aceptă decuplarea Rusiei de la sistemul SWIFT

* Ucrainenii anunță că au ucis 5.300 de ruși, au doborât 29 de avioane și au distrus 191 de tancuri, până luni în zori. Pierderile Rusiei încep să devină insuportabile

Un întreg regiment al Gărzii Naționale Cecene, în frunte cu generalul Tușaev, a fost spulberat lângă Kiev! „Măcelarii lui Kadîrov”, luptând pentru ruși, au fost lichidați de trupele speciale ucrainene

5.000 de militari ruși s-au revoltat la Belgorod, refuzând să meargă la luptă în Ucraina!

„În doar 30 de zile de război, Rusia își va cheltui toate rezervele de aur, de 600 de miliarde de dolari”

Instrucțiuni pentru ucraineni: „Dacă inamicul e în pădure, dați foc pădurii! Va crește una nouă pe oasele ocupantului!!!”

Fiica oligarhului Abramovici și cea a „trompetei” lui Putin își sfidează părinții și se opun războiului! Sofia Abramovici: „Nu «Rusia vrea război cu Ucraina», ci «Putin vrea război cu Ucraina»!” / Elizaveta Peskova: „Nu războiului!”

Ministrul Apărării din Ucraina: „Acesta va fi sfârșitul unui criminal în serie și violator care-și atacă vecinii!”

Sceleratul Putin amenință Suedia și Finlanda cu „consecinţe militare și politice grave” dacă vor încerca să intre în NATO

VIDEO. Declarația de război a lui Putin. Amenințări demente, posibil nucleare, către aliații Ucrainei „naziste”: „Veți suporta consecințe cum nu ați văzut în istoria voastră! Sper că am fost auzit”

* Germania și Uniunea Europeană, împinse pe calea înarmării de atacul declanșat de Putin asupra Ucrainei. „O schimbare uriașă. UE va deveni o super-putere politică globală”

* OPINIE. Monstrul urii în sutană. Crime în numele religiei ortodoxe. Zorro a venit și în Ucraina, dar pentru a asasina oamenii săraci. Lukașenko distruge Belarus

* Moment greu pentru AUR, Șoșoacă, Ciutacu și Cristoiu: România închide Sputnik și Russia Today. UE face la fel: „Călcăm șarpele pe cap”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here